Skrevet oktober 2020

Kasper Warnov har siden 2014 været en del af edgemo’s konsulentstab. Med mange år i branchen kan han lægge til og fra og sortere i varm luft og substans, når udviklingerne bølger forbi derude i virkeligheden. Når kunderne frustreres over nye vinde og endeløse opdateringer, så har Kasper ro på. Ifølge ham har erfaring ingen udløbsdato – den skal derimod bruges til at navigere i forandring og til at klæde kunderne på.

Kasper er brugernes mand! Kasper's klienter er ikke dem, han arbejder for, men dem han arbejder med. Det handler selvfølgelig om brugernes enheder. Kasper har snuden i sporet på hele Modern Work & Security-udviklingen fra Microsoft – og han brænder for det. ”Jeg – og mine kolleger, som sidder med dette felt – har en fælles mission om at kunne give kundernes brugere den bedste oplevelse. De skal have alle forudsætninger for at kunne udføre deres allerbedste arbejde”, fortæller Kasper. ”Det har med tiden udviklet sig til en stærk interesse. Jeg har altid været i faget, og i flere kroge af det, men man sporer sig jo hen, hvor ens interesse ligger”.

Fra printerpatroner til Modern Work

Kasper's rejse igennem it-branchen og til edgemo har givet en bred og solid erfaring. ”Jeg startede ud med at være it-elev, og derfra gik det slag i slag. Videre til support og undervejs skulle der skiftes en del printerpatroner. Men interessen drev værket og der blev lagt mere og mere ansvar på” siger Kasper og fortsætter: ”På et tidspunkt begyndte jeg at arbejde indgående med det, som brugerne agerer igennem, nemlig enhederne. Det var rigtig spændende og har været drivkraften frem til i dag. Jeg har ikke altid været Microsoft-mand, men de sidste 15 års tid, er det gået dén vej”.

Også måden at gå til opgaven på betyder noget for Kasper: ”I edgemo arbejder vi med brugeroplevelsen i fokus, når det drejer sig om Modern Work & Security. Løsningerne skal være gode og bane vej, og når brugerne kan lave deres bedste arbejde, så har vi været en succes”.
Se et eksempel på det, Kasper taler om, i historien om Vestas mobility-rejse.

Fortvivl ej

Igennem især det seneste årti har markante udviklingsbølger skvulpet frem og tilbage. Tendenser kommer, og nogle går i glemmebogen. Det har til tider skabt en frustration og fortvivlelse hos kunderne – og for så vidt også hos branchens konsulenter. I hele Modern Work-udviklingen sidder mange kunder, ifølge Kasper, og prøver at holde styr på, hvilken retning, Microsoft går – og hér kan ”gammel” erfaring komme til gode.

”Hele cloud-bølgen gjorde mange it-ansatte usikre på, hvordan deres nye roller ville se ud. Og det gjaldt sådan set også vi konsulenter. Mange af os har kompetencer, som går forud for de aktuelle bølger, men vi kan i dén grad bringe dem i spil”, fortæller han. ”Fx med Microsoft 365 kan vi give brugerne helt nye muligheder, og fordi vi som konsulenter har fulgt udviklingen, så kan vi omstille os. På dén måde kan vi hjælpe kunden med at omstille sig – vi kan klæde dem på. Så når kunden fortvivlet spørger kan vi mon følge med, så kan vi gå ind og følge med for dem og spille en vigtig rolle dér”.
Se fx vores gratis 2-timers Modern Workplace workshop

Ingen chef i røret

Kasper's rejse til edgemo gik, ligesom mange andre, via netværk og relationer. ”Jeg havde en kollega hos en producent, hvor jeg arbejdede, som var startet hos det her nye fremadstormende sted, edgemo”, husker han. ”Han havde været der et halvt år og spurgte, om jeg ikke ville være med. Jeg var frisk på noget nyt, og nu er der gået seks og et halvt år. Skiftet til edgemo var dog en stor forandring. Jeg gik fra en stor, global organisation til en meget lille. Kulturen og ledelsen var den helt store forandring.

Der er rigtig meget frihed og lydhørhed. Vi får lov til at forfølge vores idéer. Der er helt klart fokus på bundlinjen, men ledelsen står stærkt på, at vi også er mennesker, og dén balancegang, synes jeg, vi har været gode til at beholde henover vores vækst. Også selvom det nogle år er gået meget hurtigt, og at det derfor nok har været lidt hårdt ved kulturen, så er fokus aldrig røget. Der skal ikke bare udfaktureres for enhver pris. Hos edgemo har jeg aldrig haft en chef i røret, som har spurgt, hvorfor har du ikke udfaktureret så og så meget. Den tilgang har været DNA’et fra vores direktører, Morten, Kenneth og Lars, helt fra start”, fortæller Kasper.

Øst + Vest = bedst

”Præmissen var jo, at vi skulle starte noget op i Øst”, lyder det fra Kasper, når snakken falder på vores Albertslund-afdeling, hvor han til daglig har sin base. ”Det var jo en del af projektet med at blive ansat dengang, og vi var spændte. Der var store spillere i Øst-Danmark – kunne vi gøre en forskel? Der er ingen tvivl om, at vi har skullet definere os selv i edgemo i Øst. Både edgemo som virksomhed og også selve afdelingen som en del af edgemo. Så på dén måde har vi været på dobbeltarbejde, og det har bestemt været svært i perioder. Og der har helt klart været nogle svipsere undervejs. Men generelt for processen er, at der virkelig bliver lyttet fra ledelsen. Der bliver gjort noget og sat nye mål, så gnisten og gejsten forbliver intakt og vi kører derudad. Sammen med vores kolleger i Vest, så gør vi virkelig en forskel i branchen herhjemme. Og internt er vi en god flok, hvor vi holder hinanden inspirerede”.

Én for alle…

Der er ingen tvivl om, at fællesskabet spiller en stor rolle for Kasper. ”En måde at se på, at her er rart at være, er fx at over en tredjedel af os har haft fem-års-jubilæum. Det er højt for it-branchen. Og det er nok fordi, at vi gør det, vi siger, og fordi, at vi er åbne i dialogen. Lars (red. vores CEO) ved man, hvor man har. Han siger, når det går godt – og også, når det går dårligt. Han taler direkte til os og aldrig ned til os. Det smitter jo rigtig meget af på resten af os. Et eksempel er, da Corona ramte. Ledelsen spurgte os, om vi ville gå 10% ned i løn, og vi svarede alle med et rungende ja. Der sad ikke en eneste ovre i hjørnet og ikke ville være med. Det var ret fantastisk at opleve. Det var vores alles projekt”.

Ingen ølbrygning eller ekstremsport

Kasper er ved siden af sin edgemo-familie og privat et familiemenneske med stort F. Som han selv udtrykker det: ”Jeg er ikke en af dem, som fylder min ellers godt pakkede hverdag med alle mulige projekter. Jeg brygger ikke øl eller dyrker ekstremsport. Jeg bruger min tid med familien - mine tre drenge og min søde kone. Og drengene spiller jo fodbold, så det bliver der også brugt en del energi på”. Men lidt luft bliver det dog til: ”Jeg løber et par gange om ugen – frisk luft tager man aldrig skade af”, slutter Kasper Warnov.

Nyheder skrevet af Kasper Warnov

Rejsereportage

Citrix Summit 2019

Citrix Summit 2019 satte ny rekord med hele 5000 deltagere fra alle dele af verden! Orange County Convention Center i Florida's Orlando var fyldt til randen med Citrix-entusiaster

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Operations eller mig direkte