Skrevet marts 2018

"Hemmeligheden er IKKE at gå på kompromis med de folk, vi ansætter. For mennesker handler med mennesker, de ka' li'"

Lars Andersen er CEO, medstifter af edgemo og direkte leder for de fleste af edgemo’s ledere. Han er manden i front, men også manden, som går i bredden, på tværs og helt ned i maskinrummet. Lars er en spillende træner, og en leder, som er gjort af en særlig støbning – ydmyg og sulten på samme tid.

Lars’ rejse mod - sammen med Morten og Kenneth - at starte én af Danmarks mest vækstende it-selskaber i 2010’erne starter langt tilbage. Tilbage til, at Lars som blot 8-årig gik Hærvejsmarcher på 60 kilometer. Det er langt for et par små ben - men han ville. ”Jeg har aldrig fået noget foræret. Jeg er ikke født med en sølvske i munden”, som han selv udtrykker det. ”Jeg er udlært i en tøjbutik, og før det gik jeg bl.a. med aviser i regn og sne. Det betyder noget. Det gør, at man opbygger en sult for at opnå ting”.

Men sulten har ikke gjort Lars til en hård hund. Spørger du ham, hvad det kræver at drive en succesfuld it-forretning anno 2018, svarer han uden at blinke. ”Ved at ansætte nogle sindsygt dygtige og rare mennesker, som kan selv”, og fortsætter: ”Selvom vi på papiret stadig er en ung virksomhed, så har Kenneth, Morten og jeg før prøvet at være ledere for mange mennesker. Det betyder, at vi kender værdien af, at få mennesker til at bære”.

"Lars har haft en stor betydning for mit arbejdsliv, siden jeg i 2005 fik ham som leder. Han har lært mig meget - også om at være leder - og ofte bare ved at gøre, som han gør. Han har en evne til at få både dig selv og andre til at tro på, at du kan. Og så kan du! Der skal virkelig meget til at ryste ham - en vigtig egenskab som "kaptajn for skibet", for det giver ro i maven på alle os andre. Og hans orkestrering af både partnerskaber og hele økonomisiden har stor betydning for edgemo's succes. Alle kender Lars, men jeg er utrolig glad for at være en af dem, der har fået mulighed for at være helt tæt på", fortæller Mette Hylander, Marketing Manager i edgemo.

5 hurtige til Lars

Hvad er ledelse á la edgemo?

"Jeg tror, at det, der adskiller os fra andre unge virksomheder, er måden, vi er støbt på. Det, vi kom fra, og det, vi ville skabe. Vi havde løbet hornene af os. Hvis vi havde været almindelige iværksættere, ville vi nok have været inde over for mange ting selv og lynhurtigt blevet flaskehalse. Det gør vi ikke.

Hvis vi ikke breder ansvaret ud, så strander vi. Hemmeligheden er, at alle skal kunne trække – og vi har de dygtigste folk til at gøre det”.

It-branchen er kendt for at være hård med fokus på tal og performance?

"Ja. Men det ville vi også gøre op med. Det handler om at turde lade folk begå fejl! Det gælder også os selv som ledere. Det lærer vi af alle sammen – af andres og egne fejl. Man skal bare skabe en kultur, hvor der er plads til det.

Vi går meget op i, at der skal være plads og tid til at sætte sig ind i tingene. At TAGE sig tid, GIVER tid. Så lærer man bedst, og man passer på hinanden. Der er også derfor,  vi hos edgemo ikke arbejder med primadonnaer eller konger – vi respekterer hinandens faglighed".

Men det er jo gået stærkt for edgemo – er tid penge?

"Tid, forretning og kultur hænger sammen. Vi skal holde tungen lige i munden, når vi får nye folk ombord, for vi har investeret enormt i vores kultur, og nye edgemo people skal have tid til at tage det hele til sig. Vores konsulenter skal også have tid til at gøre tingene færdigt.

Det handler også om at turde aktivere ny teknologi til at understøtte vores organisation og kultur, altså vores måde at bruge tiden på. De systemer, vi har investeret i, hjælper med at bære måden at arbejde på".

Du har valgt at være spillende træner – hvorfor?

"Når jeg selv har kunder, ved jeg bedre, hvordan vores organisation arbejder. Det er den korte forklaring på, hvorfor jeg selv har 'hænderne nede i sovsen'".

Hvordan skaber man en succes?

"Start med kulturen. Det er forskellighed, der gør forskellen. Forstår du dét, så finder du ALTID en vej ud, når I ikke er enige. Vi skal acceptere, at vi er forskellige individer, der søger fælles fodslaw. 

Og så skal du acceptere investeringer, og acceptere at det ikke giver mening at forcere vækst – det tager bare længere tid i den anden ende så. At tage sig tid, giver tid – hvis du presser tiden, så koster det til sidst".

Fakta

Lars er direkte leder for Morten Arknæs, Kenneth Knude Jensen, Mette Hylander, Charlotte Klitgaard, og Tina Rasmussen.

Lars' ”ikke-it-tid” går med at se mennesker – være sammen med folk, hygge og få snakket. Når kalenderen tillader det, iklæder han sig elastan fra top til tå, tager sin indre Bjarne Riis frem og hopper på landevejs-raceren. 

 

Nyheder skrevet af Lars Andersen

edgemoment

Danoffice IT acquires edgemo

We created something new and groundbreaking, when we founded edgemo almost 10 years ago. And now again, we’re part of something new - A whole new reality in Danish IT. edgemo and Danoffice IT - in sho…

Partnerskaber

Makkerskabet med HP

”Det behøver ikke at være så kompliceret” kunne sagtens være parolen for HP og edgemo’s partnerskab. Eller rettere makkerskab, for det er dét, det er. Det tager Peter Møller Kristensen, HP’s Managing…

edgemo

COVID-19: Et fælles ansvar

I edgemo gør vi vores til at drive it i Danmark videre – så tæt på normalen som muligt. Alle i edgemo arbejder så vidt muligt hjemmefra. Heldigvis er edgemo en virksomhed, hvor vi har værktøjerne til…

Anmeldelse

HP Elite Dragonfly

Med overskriften, klar til at imponere, og med en alenlang feature-liste er der fyret godt op under forventningerne til HP’s nye laptop-flagskib, HP Elite Dragonfly. HP har ikke taget let på opgaven,…

Modern Workplace & Devices

HP Partner of the year

Det svarer lidt til, når en dansk film vinder en Oscar. Dér sidder Lars Andersen, CEO for edgemo, i selskab med alt fra store amerikanske forhandlere til fornemme franskmænd, og pludselig bliver "lill…

Vil du vide mere om Lars?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Lars som din potentielle nye leder? Så er du velkommen til at kontakte to af hans kollegaer, Mette eller Charlotte, eller Lars selv.