Skrevet juni 2019

Når man som Lars Majgaard har været i it-branchen siden de tidlige 90’ere, har man set meget. Og hvordan, man flytter sig med udviklingen, er individuelt – præcist som det gælder med virksomhederne selv.

Lars egen rejse startede med et fritidsjob som systemadministrator på den lokale handelsskole, og i dag er han – med egne ord – langt fra en tekniknørd. Men passionen er der stadig, fortegnene har bare ændret sig. Lars tænker it og forretning helt sammen. Det handler om bevidsthed– og services.

Man skulle stort set bare ramme tasterne…

Lars trækker på mange år som konsulent, IT-arkitekt og leder, når han rådgiver i forretningsunderstøttende IT-Services. Det er nemlig ikke teknik, der er den drivende kraft, men det at forstå forretning og forretningsprocesser og finde de bedste løsninger til at understøtte. ”Det var menneskene og de udfordringer, som drev mig i starten”, siger Lars, og dét udgangspunkt har ikke ændret sig. Udfordringerne i dag er blot langt mere komplekse. ”Set i det brede perspektiv, så er hele mobilitetstanken afgørende for det meste af udviklingen i dag – før var vi jo stationære. Man skulle stort set bare kunne ramme tasterne, og i dag kræver det så meget”.

At Your Service

Løsningerne fylder mere for Lars, end hvem producenten er: ”Før i tiden var vi mere ”religiøse”", siger Lars og fortsætter: ”Nu handler det ikke så meget om, hvad produktet er, og hvem der står bag, men langt mere om, hvad det rent faktisk kan løse i en virksomheds forretning”. Han sætter også ord på den generelle udvikling.: ”Verden har ændret sig radikalt det sidste år. Det er ikke gået så stærkt, siden vi skiftede skrivemaskinerne ud med PC’er! Vi er på vej til at se enden på it-projekter, som vi kender dem. Fx er tidshorisonten skrumpet voldsomt. I dag er seks måneder for et it-projekt virkelig lang tid, og dét var det bestemt ikke for bare få år siden. Derfor er Standard-koncepter som vores 2go-produkter, Cloud og Services vejen frem, og her ligger edgemo helt i front”, og især services spiller stor rolle i edgemo og for Lars:

”Det gennemsyrer det hele, men vi er på forkant i edgemo - fx med tiltaget omkring it-services. Dét er fremtiden. Det er også derfor, at edgemo Services absolut var udslagsgivende for, at jeg valgte det her job. Det har store perspektiver”.

Nye krav til it-cheferne

Med fingrene dybt ned i udviklingen af edgemo’s hastigt vækstende services iagttager Lars, at behovene ændres og øges konstant. ”Kravene til it-cheferne vokser stødt, og der er ret stor udskiftning af ”de gamle it-chefer”, som ikke evner at tale ind til forretningen. Men selv for de, som gør, er hverdagen under konstant udvikling. Vores Managed Services vokser eksplosivt lige nu, ganske enkelt fordi kunder ikke har en chance for at kunne følge med opdateringsfrekvensen. Og pludseligt handler vores services ikke kun om it, men om kompetencer. Virksomhederne kan ikke gå så meget i bredden, så de henter specialistkompetencerne ude af huset i dag”.

Vi er jo ikke genier

edgemo’s kultur for at inddrage og samarbejde med kunderne er vand på Lars’ mølle. ”Når vi udvikler nye services, så sker det i tæt samarbejde med vores kunder. Til gavn for mange. Vi vil hjælpe kunderne, men vi oplever i høj grad også, at de vil hjælpe os – vi er jo ikke genier, så den sparring er uvurderlig”. Lars har sit eget vue på, hvad det er, edgemo’s services går ind og løser. ”Hvordan man får vand i vandhanen, tænker man jo ikke på”, siger han. ”Services er med til at gøre it usynligt. Noget, som flyder under medarbejdere og forretning. Og hvis vi tager cloud-udviklingen, så passer vi perfekt ind. Hvis man får noget ud i skyen, så skal der stadig services på, da det jo ofte bare en platform”.

Styret af kulturen

Efter mange år i mange andre it-virksomheder har Lars Majgaard et sammenligningsgrundlag, som man kan bruge til noget, og han er skarp på, hvad edgemo er for en størrelse: ”edgemo er direkte styret af sin kultur, og heldigvis tager vi udgangspunkt i, at man ikke kan styre sin virksomhed på tal alene. Tal siger ingenting i sig selv. Du skal stole på de ting, du gør. Det ligger også centralt i edgemo’s DNA, og det har vi fra start stået på mål for. Vi er nødt til at have medarbejdere, som kan arbejde i en stærk kultur. Og det kræver folk af en særlig støbning – hos edgemo skal man ville noget, noget større”, siger han og fortsætter: ”Kulturen i edgemo er det, som gør det til et helt specielt sted at være. Jeg har aldrig oplevet en kollega, som ikke ville hjælpe - kommentaren er altid ”det finder vi ud af”. Det er positivt, fremadrettet og løsningsorienteret”.

Dét kan i sagens natur være en fordel, når der – som der jo er i it-branchen – er run på: “Der er kun ét sted, man ikke må løbe, og det er i svømmehallen”, slutter Lars med et smil.

Se om der er ledige jobs i edgemo's konsulentafdeling.

Fakta

Lars Majgaard arbejdede de første 7 år af sit erhvervsliv som it-konsulent i PC-DATA, Mærsk Data og Topnordic. Siden 2006 har han ledet it-konsulenter, både som teamleder og som direktør for en større forretningsenhed. I dag holder han skarpt fokus på edgemo’s løsninger – og i særdeleshed vores services, som vores solutions manager.

Privat bruger han sin tid på familien og sine tre drenge, rejser, vandreture, løb, cykling, skiløb og generelt alt der udendørs og ikke er tilsluttet strøm, det er hans frirum hvor han stresser af.

Vil du vide mere om Lars?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Lars? Så er du velkommen til at kontakte hans kollegaer, Troels eller Suzan, eller Lars selv.