Skrevet oktober 2020

Lars Staal Møller har siden 1. september 2018 været ansat i edgemo i Albertslund som Infrastructure Specialist inden for Modern Workplace, herunder deployment og Azure.

”Det her må kunne gøres smartere”. En sætning som helt fra start har været drivkraften for Lars Staal Møller. En mand med superhelte-evner, hvorfor han også blandt sine edgemo-kolleger går under aliaset, Staalanden. Om han kan flyve, ved vi ikke, man han får i hvert fald kunderne op i skyen på den bedste og sikreste måde. Han redder også gerne folk ned fra fejlslagne sky-ture og sørger for, at de ikke slår sig på vej ned. Ældre damer og gangbesværede kolleger hjælper han naturligvis altid over vejen, når det kræves.

200 manuelle opdateringer

Det med at effektivisere it- og forretningsprocesser er i dag en selvfølge. At de så bliver udført med svingende held og kvalitet, er en anden snak. Men for Lars har rejsen ind i it også været en rejse fra en manual tidsalder til en nutid, hvor automatisering er en forudsætning for at lykkes.

”Jeg startede som systemadministrator hos Aller International. Det var på et tidligt stadie med WSUS, WindowsUpdate, BDD/MDT osv.”, fortæller han og fortsætter: ”Men det var faktisk dér, jeg startede rejsen til det, jeg laver i dag. En rejse, hvor det med at gøre ting mere effektive har været bærende. Jeg kan huske på mit første job, at vi en gang skulle opdatere 200 pc’er. Det foregik manuelt ved, at vi fysisk gik rundt og tændte dem alle og derefter trykkede ”opdater”. Jeg kan bare huske, at jeg få minutter inde i processen tænkte, det her må kunne gøre smartere”. Og det kunne det!

Den rigtige vej i skyen

Selvom Lars Staal Møller er ét af vores stærkeste kort på cloud-teknologier, så var hans første opgave i edgemo faktisk med omvendte fortegn. ”Min første opgave var en reel redningsaktion. Jeg skulle hente en helt ny kunde hjem fra skyen – hente dem tilbage i tiden”, konstaterer han. ”Kunden havde fået en rigtig skidt rådgivning og var røget 100% i skyen uden skelen til, om modenheden var på plads - og ikke mindst sikkerheden. Så vi måtte have dem ned, og reetablere Configuration Manager og det hele. Dérfra kunne vi så starte med at planægge deres rejse mod cloud-teknologierne på den rette måde”.

Mere moderne modenhed

Cloud-teknologierne har forårsaget utallige diskussioner, tendenser og udviklingsbølger de seneste årtier, men ifølge Lars ser vi efter flere års famlen nu en mere tydelig modenhed. ”Hele snakken om, at man sender virksomheder 100% i skyen i ét ryk efter sådan et ens-for-alle-princip, det ser vi ikke rigtigt mere. Vi kan nu også på et bedre grundlag tage snakken med kunderne om, hvordan vi enten starter eller understøtter deres cloud-transformation”, siger han. ”Der er dog stadig nogle, som tror, at de er helt klar – vi har licenserne, og vi er klar. Men når vi så konstaterer, at der ingen basal sikkerhed er på plads, så er snakken en anden. Data skal sikres, enheder skal sikres, og MFA skal aktiveres osv.”.

”Det ER cloud-teknologierne, der interesserer mig rigtig meget, men jeg er meget bevidst i mit arbejde om, at det er de færreste, der bare hopper direkte afsted. Der er oftest et hybridt element inde over rejsen. Jeg sørger for at binde kundernes on-premises-løsninger sammen med det, de kan i skyen”. Med modenheden følger også, at der er kommet mere klarhed over, hvad der er luft og fakta. ”Vi har ofte måtte slå fast – Configuration Manager går ingen steder. Microsoft har garanteret, at den ikke bliver taget af papiret, så ingen stress - og det gavner cloud-paratheden”.

En rejse gennem netværk

Lars er ikke kun eksponent for cloud-rejser. Selv har han været på én på sin vej til edgemo. Og dén er – som det også er tilfældet med mange af hans kolleger – gået via rigtig gode netværksforbindelser. ”Jeg var i et andet konsulenthus og var nysgerrig på en luftforandring, og jeg havde så en tidligere kollega, som var havnet hos edgemo. Jeg tog fat i ham og forelagde ham min mission. Det ledte til et møde med Kenneth Knude over en burger – og så faldt det ret hurtigt på plads”, siger Lars og fortsætter: ”Men det har faktisk været gældende fra start. Vejen fra Aller gik også igennem kolleger og ex-kolleger. Det er sket, hver gang jeg har prøvet noget nyt. Og det betyder faktisk, at vi i dag er mange i edgemo, som kender hinanden fra ret langt tilbage, og det giver bare en super sammenhængskraft - og en god start, når man er ny”.

Ingen punk i edgemo

Lars kom fra et sted med hovedkontor i Øst og satellitkontor i Vest. ”Jeg kom jo ind til de helt omvendte fortegn. I edgemo er HQ i Vest og satellitten i Øst, så det var interessant, men ikke et problem overhovedet. Men der var faktisk et kulturchok alligevel”, lyder det.

”Frihed under ansvar skinner nemlig rigtig meget igennem. Jeg skal ikke spørge nogen om lov til at tage kundemøder osv. Ingen sælgere kommer ind fra højre. Den store selvkontrol er tydelig. Andre steder har jeg oplevet, at vi blev punket sidst på måneden og sidst på året for vores performance. Det har jeg ALDRIG oplevet i edgemo. Det handler nemlig ikke kun om udfakturerede timer, men også om udvikling og opkvalificering. Det giver rigtig meget til kulturen, at tingene kører sådan. Der er også 100% åbenhed om tallene i forretningen – og retningen for den. Vi bliver inddraget og er ikke bare ressourcer”.

Når kappen hænger på knagen

Lars kalder sig selv gennemsnitligt ”røvkedelig”. Den køber vi ikke. Vi tror derimod, at Staalanden har fat i den lange ende i forhold til at se sig selv som et helt menneske både og uden for arbejdspladsen. Som han selv siger det, ”Jeg har ikke vilde fritidssysler eller projekter. Jeg nyder min fritid med min familie. Det er virkelig det primære. Jeg får set mine venner, hvilket også betyder rigtig meget. Om det så bliver til gode golfture eller en øl i ny og næ – det kommer sig ikke så nøje. Men for at holde fysikken kørende, så bliver det til nogle gåture - uden at det stikker af i ekstremløb”, slutter Lars Staal Møller.

Vil du vide mere om Lars? 

Hvis du vil vide mere om Lars, så kan du følge ham på Twitter eller besøge hans blog. Du kan også skrive til ham på lsm@edgemo.com.

Vil du vide mere om Lars?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Lars? Så er du velkommen til at kontakte hans kollegaer, Troels eller Suzan, eller Lars selv.