Skrevet januar 2020

"Det er vigtigt, at vi er oprigtige overfor de personer, vi samarbejder med, og at vi bruger det til at hjælpe kunden i den rigtige retning. Man skal ikke bare sige ja, fordi der er penge i det! Vi skal have forståelse for kunden og lydhørhed, men vi skal også turde sige nej. Og det tør vi.”

Man hører ofte betegnelsen ”en rigtig sælgertype”. Det lugter af lidt for pågående og med jagt på profit som drivkraft. Dén typebetegnelse passer heldigvis ikke på Lennard Nielsen – eller andre af edgemo's sælgere for den sags skyld. For mennesker og relationer betyder alt for Lennard. På den måde sætter han en tyk edgemo’sk streg under, at det ikke kun handler om it. Det handler om mennesker, som handler med mennesker, de kan li'!

Udvikling som drivkraft

I 1994 startede Lennard’s karriere i it-branchen - en branche i stor udvikling. Og det er da også udvikling, der driver Lennard. ”Jeg blev oprindeligt udlært i Merlin, og det var faktisk en kunde, som headhuntede mig til en nyopstartet erhvervsafdeling i det daværende Computerstore. Det var spændende at være med til at bygge op, og det blev stort. Computerstore blev købt af Dustin, og jeg endte med at være sammenlagt 13 år i biksen”, fortæller Lennard.

Hans videre færd i branchen er siden 2013 foregået i edgemo, hvor han blev spottet på LinkedIn af vores salgsdirektør, Morten Arknæs. ”edgemo var blevet synlig meget hurtigt, og dét at få lov til at starte noget nyt op og være med i udviklingen af virksomheden, det var og er stadig en stor drivkraft. Nu står jeg med tyve it-år i bagagen, og det kommer altid bag på mig, når jeg lige tænker over det. Man glemmer tiden, når man er en del af noget, man brænder for”.

"Der er mange nye tiltag i edgemo, og det holder mig til ilden. For mine kunder skal naturligvis kende til de nye tiltag, og jeg må nogle gange tøjle mig selv, for ikke alle er helt parate. Men udviklingen er også dét, der fastholder mig. edgemo føles ung hele tiden, og derfor glemmer vi også lidt, at vi har gang i ret mange ting på samme tid. Det er vigtigt, at føle, at vi udvikler os konstant – og det er vi helt vildt gode til i edgemo” siger Lennard og fortsætter: ”Jeg synes, vi har formået at holde fast i, at relationen er det vigtigste. Det ER menneskene, vores kunder køber ind på; ikke kun mig, men os alle, fordi vi lægger vores sjæl i det”.

”Vi skal jo også vælge jer…”

Måden vi arbejder på, og dem vi arbejder med, betyder alverden for Lennard. Mange virksomheder målretter sin indsats mod bestemte segmenter - industrier, sektorer og virksomhedsstørrelser. Den form for segmentering vejer ikke tungt hos Lennard: ”Det er mennesker, jeg går efter. Personer, som kan lide den måde, jeg arbejder på. Det er ikke alle, som går all-in på selve relationen, men når jeg møder nogen, der gør, så "klikker" vi. Og det kan være fra alle typer virksomheder og organisationer. Fællestrækket er, at det er folk, som tør gøre noget med relationen”.

”Jeg har et eksempel med en kunde, hvor jeg sagde til dem: Det er jo ikke kun jer, der skal vælge os – vi skal også vælge jer. De fortalte mig senere, at det havde de godt nok aldrig hørt før, men det blev en af de udslagsgivende faktorer for vores samarbejde. Det tager længere tid at lave forretning sådan, men det giver mening”.

Det ærlige nej

Et gammelt, dansk mundhæld siger, Bedre et ærligt nej end et falsk ja. Men uagtet, hvor gammel og slidt, det end er, så har det sin gang på jord - også i den moderne it-branche. Det er en holdning, edgemo ofte har taget offentligt, og som Lennard i høj grad styrer efter. ”En af de vigtigste ting er, at man er oprigtig overfor den person, man samarbejder med, og bruger det til at hjælpe kunden i den rigtige retning. Man skal ikke bare sige ja, fordi der er penge i det! Hvis vi kan se, at en kundes ønske strider mod best practice, så skal vi hjælpe og guide dem på rette vej. Vi skal have forståelse for kunden og lydhørhed, men vi skal også turde sige nej. Og det tør vi! Det er jeg faktisk stolt af. Det er også den store forskel på bare at være leverandør og så at være en god  partner”.

Har man en god relation, så er det ifølge Lennard lettere at lave nogle rigtig gode løsninger. ”Der er mange steder, hvor vi kan og gerne vil hjælpe kunderne. Et af de steder, hvor jeg kan se, at vi gør en stor forskel, er, når vi giver en masse tid tilbage til kunden. Det manuelle kan tages ud af hænderne og automatiseres, fx køb og klargøring af devices. Selvom vi har gjort det længe, så er det altid en aha-oplevelse, når vi ser effekten derude. It behøver ikke være svært – det skal det ikke være. Det er rigtig fedt at opleve værdien hos kunden”.

Alle for én

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at Lennard også sætter pris på interne relationer på sin arbejdsplads, og edgemo’s kultur passer ham godt. ”Det er et fantastisk hus. Vi har et helt unikt samarbejde, hvor vi er der for hinanden, og der er bare styr på sagerne hele vejen igennem. Jeg bliver nødt til at nævne vores Inside Sales eksplicit, fordi det er altså sjældent at dén funktion er så velsmurt som vores. Hvis de ikke var der, og evnede det, de gør, så var jeg altså  den. Jeg kan ALTID gå til folk. Vi har opbygget en måde at være på, hvor man kan gå til alle – alle lytter, og man kan være sig selv. Vi tænker ikke over det – det er bare sådan det er. Når man er her og har været her i mange år, så er det en naturlighed. Men jeg ved, at det er unikt”.

Fakta

Når it-branchen og edgemo-familien ikke optager hans kalender, dyrker Lennard i stor stil den vigtigste relation, hans familie. Weekenderne bruges til at puste ud og gøre ting sammen. Han deler en passion for håndbold med sine tre drenge - og nyder familien, som han meget gerne tager med ud i det aarhusianske byliv med alle dens muligheder.

Lennard blev ansat 1. december 2013 i edgemo som Business Relationship Manager.

Vil du vide mere om Lennard?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Lennard? Så er du velkommen til at kontakte hans kollegaer, Mathias eller Jørgen, eller Lennard selv.