Skrevet juni 2021

Devisen om, at vi bliver klogere af at dele med andre, er Martin Therkelsen et levende bevis på. Han er lidt en schweizerkniv – en alt-i-én-udgave af en it-konsulent. For Martin er ikke kun drevet af at skabe resultater; han deler dem med verden. Ved siden af sit mangeårige virke som konsulent, driver han to blogs med et højt niveau af  indsigt og professionalisme, men i høj grad også af passion og lysten til at dele og skabe dialog.

Blog: Citrixlab.dk + Cloudninja.nu
Twitter: @mracket 

En arkitekt på rejse

Martin's vej til edgemo er historien om en erfaren it-arkitekt, som hiver teltpælene op og søger nye udfordringer, der matcher hans passion for at udvikle. ”Jeg kommer fra en arkitektbaggrund og senest fra en ren arkitektstilling, og jeg kunne rigtig godt tænke mig at bevæge mig over i noget mere udviklingsorienteret”, fortæller Martin Therkelsen og fortsætter: ”Jeg havde længe haft et øje på edgemo, så jeg tog direkte fat i Kenneth Knude og i et par af mine tidligere kolleger, som nu var i edgemo. Det viste sig at være ret god timing. De stod nemlig overfor at etablere en helt ny enhed med Casper Lenander i spidsen, og han var med på at tage mig ind. Det var en rigtig spændende mulighed”. Martin er ret tungt dekoreret, blandt andet som Citrix CTP, Azure DevOps Engineer Expert og meget mere, end vi har plads til her.

Kunderne skal kunne forstå os

At Martin er formidler, skinner også igennem i hans måde at arbejde på. Hans ønske om at kommunikere en løsning, som alle kan forstå, er helt på linje med den nye Cloud- og Azure-enhed. ”Det, vi skal have ud af det, er at skabe produkter og services, som vores kunder kan forstå. Via tæt dialog med vores kunder, afdækker vi det, de efterspørger. Vi vil ganske enkelt simplificere måden, man handler cloud-løsninger på, for det ER svært for kunden at komme i gang. De vil kunne se, HVAD de får ud af det – og HVORNÅR, de opnår det”, siger han. ”Det er spændende at gå fra en konsulentstilling og til at have med det kommercielle at gøre”.

Hellere relationer end hyldevarer

Helt i overensstemmelse med edgemo’s tilgang generelt, så er Martin og hans nye team i gang med at sætte en vigtig strategi i verden. ”Det dér med at presse kæmpestore løsninger ned over folk, det skal stoppe! Man skal kunne starte op let og enkelt – og så senere købe til, hvis det giver mening. Det er vores tilgang til virksomheder over en bred kam, store som små”, forklarer Martin og uddyber:

”Det er en af de ting, jeg virkelig er begejstret for i edgemo. Jeg vil næsten kalde det for edgemo-etik. Vi tager udgangspunkt i, hvad er jeres behov? Måske har vi det på hylderne – måske ikke. Den rette viden har vi helt sikkert, og vi skaber et koncept ud fra jeres behov. Vi vil hellere sætte folk rigtigt i gang, for det er sjovere at bygge relationer end at bygge hyldevarer”. Netop samarbejdet og relationen er vigtig både for Martin og for edgemo. ”Vi leverer ikke cloud-løsninger til fortovskant – vi skal helt ind i huset. Vi skal sørge for, at kunden føler sig tryg. Så konsulenterne er med dem hele vejen, indtil de selv kan tage den videre”.

En cloud-ninja med hovedet på bloggen

”Hvis jeg ikke ved det, så er der garanteret andre, som har de samme spørgsmål”. Et stærkt incitament for at dele og gå i dialog med andre – og dét er da også præcist det, der er Martin's redaktionelle linje på de blogs, han står bag. Han driver i dag to blogs, cloudninja.nu og citrixlab.dk, og han går til stoffet med lige dele indsigt og ydmyghed. ”Det, jeg skriver om på mine blogs, er det, jeg laver til daglig. Og det er ikke kun sjov, for jeg bliver også bedre til det, jeg laver”, siger han og fortsætter: ”Jeg er drevet af at sætte automatisering og scripting i søen, som andre kan få gavn af og lade sig inspirere af. Jeg tager fat i andre derude og deler ud af den viden, jeg opbygger”.

Martin's begejstring for formidling er åbenlys: ”Jeg synes simpelthen, det er sjovt – jeg er ikke god til at sidde stille”, forklarer han. ”På cloudninja fx handler de fleste af mine indlæg om Infrastructure As Code, men folk er ikke rigtig kommet i gang med det endnu, så der får jeg en del reaktioner. Jeg har meget forskellige læsere, og faktisk oplever jeg, at producenter som Citrix kontakter mig. Og så er det meget mine følgere på Twitter, som også går i dialog”.

Mange råber højt om deres kultur…

Martin søgte med sin ansættelse i edgemo ikke kun efter at finde et fagligt match. Et arbejdsliv er for ham også baseret på det sociale og kulturelle. ”Mange råber højt om deres kultur – uden at den er der alligevel”, lyder det fra Martin. ”Inden, jeg landede her, spurgte jeg mig omkring, for det betyder meget, og edgemo har bestemt en reel kultur at træde ind i. Selvom, jeg startede under Corona, så er vores helt nye team blevet godt fasttømret. Det har virket rigtig godt med alle de små og store sociale ting, der er kørt helt fra start – som en naturlig del af dét at være her. Jeg har også set, hvordan ledelsen agerer og kommunikerer til os, og det siger meget om kulturen her. Det, de råber udadtil om vores kultur, er rent faktisk også sådan indadtil”.

Nye måder at arbejde på

Det nye Azure Team, som Martin er blevet en del af, er sat i søen, samtidigt med at hele begrebet omkring den moderne arbejdsplads er under hastig udvikling – ikke mindst på grund af Corona. ”Vi kommer aldrig helt tilbage til den gamle model, selvom fysiske møder giver noget helt særligt. Men sagen er, at selvom vi ikke nødvendigvis er mest effektive på kontoret, så giver alt det sociale og kulturelle et enormt drive og et engagement i vores arbejdsliv. Derfor skal alt det virtuelle ikke træde i stedet for det fysiske. Men det skal være en mulighed, som skaber en ny balance, og derfor skal vi også have produkter, koncepter og løsninger, der understøtter den måde at arbejde på”, siger han og uddyber: ”Det er allerede ved at ske - dét med at få nye ting på markedet, som kan støtte op under behovet for fleksibilitet. Nye produkter – og det er trods alt nyt for os, for vi er jo ikke et udviklingshus, men vi er komme rigtig stærkt fra start”.

God udsigt

En del af Martin's fritid går selvsagt med at drive sine blogs, men der er bestemt andre ting end it, der trækker i ham. ”Jeg er lige flyttet på landet og har tre store børn. At komme herud med udsigt til store vidder og frisk luft, det giver meget – det er helt fantastisk. Og så får jeg fra tid til anden spillet noget golf, hvor jeg også nyder at være ude og få rørt mig lidt”, slutter Martin Therkelsen.

Martin Therkelsen har siden 1. januar 2021 været ansat i edgemo i Hinnerup som Cloud Solution Specialist. Allerede før sin ansættelse var Martin et kendt ansigt - især blandt vores infrastructure specialists, som har med Citrix at gøre. Hans primære rolle er Cloud, herunder Azure, i vores Cloud solution squad, som varetager en kombination af Cloud Consulting-ydelser og udvikling af nye cloud apps og products.

Nyheder skrevet af Martin Therkelsen

Modern Workplace

Q&A om Windows 365

Med over 100 webinar-deltagere var der masser af spørgsmål under vores webinar om Windows 365. Vi har her besvaret dem efter bedste evne - måske du også finder svar på DINE spørgsmål om Windows 365.

Citrix & Citrix Cloud

En verden til forskel

Hvis du har prøvet at lave noget, som påvirker menneskers arbejde over hele kloden, så er du i samme båd som Martin Therkelsen, Mads Behrendt og Kasper Johansen fra edgemo. Som gen-udnævnte Citrix Tec…

Vil du vide mere om Martin?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Martin som din potentielle nye konsulent eller kollega? Så er du velkommen til at kontakte hans kollegaer, Casper eller Mads, eller Martin selv.