Skrevet februar 2019

”Jeg vil gå gennem ild og vand for mine kunder, og det ved de godt. Man skal være åben og ærlig for at kunne sende kunden det rigtige sted hen – og man skal lade være med at tage flere kunder ind, end man kan håndtere”

Mette Larsen er på mange måder billedet på, hvad edgemo er og gør. Tag ikke fejl, hun elsker det, hun laver – og hun er efter 15 år i it-branchen knivskarp. Men, for Mette betyder mennesker og relationer alt. Det går forud for procenter, fortjeneste – ja, det meste. Og når hun siger, at hun aldrig har prøvet, at en kunde forlader hende, så siger det en hel del.

Et ekstremt ærligt forhold

Lad os starte dér, hvor hun selv lægger trykket, ved kunderne. De er en driver i Mette’s arbejdsliv og giver en dejlig hverdag. ”Min arbejdsdag består af mange ting. Nogle uger er jeg mest på landevejen, andre uger er jeg på kontoret og følger op på mine kunder. Det er små og store, private og offentlige. Jeg har et ekstremt ærligt forhold til mine kunder. Faktisk har jeg ikke oplevet én kunde, som har forladt mig”, siger hun og uddyber:

”Modsat, hvad jeg har oplevet, før jeg kom til edgemo, så må og kan jeg hjælpe bredt her. Jeg kan hjælpe med at give kunderne ting, der giver værdi i dagligdagen - og troværdighed. Jeg siger ikke ja til en opgave, som jeg ikke tror, vi kan løse i edgemo”.

Altid beredt

"Vi har naturligvis et beredskab, hvor man kan tage akut kontakt, hvis der opstår en 'ildebrand'. Alligevel bliver jeg ofte taget fat i først. Flere lørdage har jeg oplevet, at en kunde ringer til mig. Og selvom jeg har fri, så synes jeg, det er fedt - det betyder, at de stoler på mig. For godt nok er jeg sælger, men jeg ved efterhånden også en del om de tekniske ting. Jeg sender dog naturligvis kunden videre, hvis det kræver det”, siger hun og slår yderligere fast:

”Jeg vil gå gennem ild og vand for mine kunder, og det ved de godt. Man skal være åben og ærlig for at kunne sende kunden det rigtige sted hen – og man skal lade være med at tage flere kunder ind, end man kan håndtere”.

Den dag Mette kom på tavlen

Mette er ikke stereotypen på en sælger. Hun er ører, grin, jokes, kram og andre ting, som ikke er på vores produkthylder. ”Hvis du ikke har en relation til en kunde, så har du ikke en kunde”, slår hun fast. ”I edgemo arbejder vi ud fra, at mennesker handler med mennesker. Og det kan blive ret konkret”:

”Jeg havde engang en kunde, som jeg havde flere møder med, uden at vi kom videre. På vores fjerde møde siger han pludselig: Mette, jeg tror sgu ikke, jeg kan tage vores snak i dag – jeg har alt for meget ”på øverste hylde”. Så jeg spurgte, hvad der fyldte i hans hoved, og SÅ begyndte han at snakke. Meget. Og jeg gik til tavlen og begyndte at tegne billedet op, organisere og prioritere ting. Da seancen var ovre, var han en helt anden, og så sagde han: Mette, nu kan vi godt tage vores snak!”

”På den måde er jeg slow-mo og yderst tålmodig. For hvordan vil du egentlig gerne have din relation til os? Min opgave er at så en masse frø, og det kan tage tid, for det skal gå i kundens tempo. Jeg vil fx heller ikke selv "overfaldes" af ekspedienten i en tøjbutik. Det er noget af det værste - så går jeg igen”.

”Du kunne lige så godt ansætte en skraldemand”

Egentlig troede Mette, at hun skulle være noget i retning af markedsføringsøkonom, men morens veninde var i et it-selskab, som manglede sælgere, så hun handlede hurtigt og ringede. Veninden rådede hende dog på det kraftigste til at lade være, men de ringede nu alligevel en dag, og ni år senere kom hun til edgemo.

Undervejs hertil stod den på markedsføring, salg og økonomi, og den lille it-virksomhed blev solgt til en ganske meget større én af slagsen. Det gjorde, at Mette havde svært ved at kende virksomheden og sig selv i dén, i forhold til at give kunderne den service, hun ønskede.

”I samme periode havde jeg gået og holdt øje med Lars og det her nye edgemo. Det virkede spændende! Jeg inviterede mig selv ud til en kop kaffe med Morten Arknæs. Det blev så til en lang snak om, hvordan vi begge så på ledelse – og jeg kunne bare ikke få dén snak ud af hovedet. Det endte så med at blive alvor – men jeg sagde til ham. Jeg kommer med MINUS erfaring på det her forretningsområde, så du kunne ligeså godt ansætte en skraldemand. Han var dog helt rolig og sagde, at det der med forretningen – det får vi styr på”.

”Der gik også kun to dage, før jeg måtte sige til ham: Det her er ligesom at komme hjem! Hold kæft, det er fedt – og jeg har haft det sådan lige siden. Siden 2012”.

Vi holder fast i de ting, vi siger

”Jeg har været med næsten fra start, og på trods af høj, men drypvis vækst, så er vi dem, vi er. Vi holder fast i de ting, vi siger til at starte med”, siger Mette til spørgsmålet om, hvor edgemo er på vej hen: ”Vi har udviklet os. Først kom hele vores 2go-bølge, men med Managed Services kan jeg – fra mine kunders synspunkt – se, at dér rammer vi den! De har svært ved at få ressourcer nok, og det er dyrt at havde driftspersoner på fx SCCM. Jeg ser faktisk flere gå ned med stress, fordi organisationen er sårbar på specialistposterne, så der er bare en KÆMPE efterspørgsel på drifts-services. Så dette nye ben hos os bliver kæmpestort”.

Den Standhaftige Gartner

Mettes liv er måske ikke som taget ud af Le Carré-romanen "Den Standhaftige Gartner", men hun siger selv: ”Hvis jeg ikke havde været i it, så var jeg blevet gartner”. Mette elsker sine planter! Hun er konstant udendørs. ”Hvis der skal slappes helt af, så foregår det med at luge i haven”, siger hun med et grin. Derudover får hun velmente jokes fra kollegerne, som kalder hende soccer-mom. I hvert fald går over halvdelen af ugens dage med børnenes fodbold, men der bliver også tid til hendes fritidsfavorit med det mundrette navn, Hit-Fit, som er sjov, dans og Zumba!

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Sales eller mig direkte