Skrevet januar 2017

"Hvis man kun fokuserer på, om folk kan sælge sig selv en måned ad gangen, får man ikke blot en dårlig vare, men sætter også medarbejderne under alt for stort pres, som i sidste ende er usundt både for dem og for virksomheden"

Morten Arknæs er Director, Sales Corporate & Public for edgemo's salgsafdelinger, og er en af de vigtigste drivkræfter bag det fantastiske fællesskab, edgemo har – også med kunderne. Mortens ærlige og stolte tilgang til sælgerrollen smitter positivt af på alle omkring ham. Måske fordi han ikke er drevet af tal og økonomi, men af medarbejderen som vejen til at skabe kundetilfredshed og resultater, hvilket er ret kontroversielt i hans rolle som Director, Sales Corporate & Public.

”Mortens personlige sparring har gjort en stor forskel for mig, både personligt og i min udvikling som sælger. Han er god til at spotte dit talent og udvikle det, uden at forsøge at gøre dig til noget, du ikke er. Alle sælgerne har månedligt 1:1-møde med Morten om status og pipeline, men det handler ofte lige så meget om videreudvikling af kompetencer og kundeportefølje m.m. – alt afhængigt af, hvad vi hver især har brug for” fortæller Mette Larsen, BRM

5 hurtige

Hvilken type sælgere er edgemo’s sælgere?

"Der findes megen dårlig slang om sælgertyper – det er ikke dét nemme metier, det er udskældt for at være. Og i edgemo sætter vi barren højt. Det er ikke nok at vide noget og kunne formidle det – du skal også kunne lave salget. Det kræver en kombination af personlige egenskaber og talent, at kunne identificere og skabe kundens behov, skabe tillid og vinde både kunden og leverancen, samt have forståelse for værdikæden mellem producenter, distributører, edgemo og kunden. 

Hvordan holder du sælgerne opdaterede i vores hastigt udviklende it-branche?

"Vores forretningsområder kræver certificeringer og løbende uddannelse i det, vi har på hylderne. Vores undervisning er differentieret, da sælgerne har forskellige kompetencer og interesseområder. Vi forventer ikke, at du ved alt om vores forretningsområder fra dag ét – det skal vi nok få lært dig. Men du skal være nysgerrig på at lære det. Vi bruger vores konsulenter, når der er behov for en mere dybdegående viden på kundemøderne, end sælgerne kan mønstre. Men det kan vi ikke gøre hver gang, så sælgerne skal have et mere end overfladisk kendskab til vores forretningsområder".

Er du ’spillende træner’ - har du selv kunder?

"Ja, jeg holder en fod i mine sælgeres virkelighed ved også selv at canvasse og have få kunder. Det vigtigste for mig er dog at mine sælgere lykkedes og er glade for at gå på arbejde".

Hvordan fremmer du salgsafdelingens samarbejde og styrker fællesskabet?

"Når sælgeren har individuelt budget og provision, kan det få en konsekvens for samarbejdet mellem sælgerne. Derfor er jeg umådelig stolt over, at edgemo’s sælgere i dén grad hjælper hinanden, både med kundemøder og ved at undervise og sparre med hinanden. Det er helt unikt, og det smitter vores nytilkomne. Den kultur er jeg meget bevidst om at understøtte, og det er noget, vi skal holde fast i".

Hvad er dine forventninger til nye Business Relationship Managers?

"Udover ovenstående, siger edgemo’s kerneværdier det meget godt: ærlig, modig, engageret, ordholdende og ukompliceret. Det er ikke længere nok at være relationssælger, du skal også kunne og turde udfordre kunden. Du skal stadig være en god relation, men hvis du ikke skaber værdi for kunden, spilder du både din og kundens tid. Det kræver indsigt i kundens forretning og udfordringer samt tidens tendenser. Sidst men ikke mindst forventer jeg, at du er selvdrevet og tager ansvar. Det skal være sjovt at være her, men vi er her ikke for sjov. Derfor stiller vi krav til hinanden om både indsats og kompetencer, men ligesom vi stiller krav til hinanden, så passer vi også på hinanden og bakker hinanden op".

FAKTA
Morten er direkte leder for flere af vores sælgere i Hinnerup og Ballerup samt for vores Sales Managers. 

Morten er uddannet markedsøkonom og NLP Practitioner og har desuden en lederuddannelse. Han har altid beskæftiget sig med salg – siden 1999 specifikt med it-salg i forskellige store it-virksomheder.

Mortens passion for it handler meget om den forskel, it kan gøre for os som mennesker. Hvordan den fx kan hjælpe en virksomhed til større konkurrencedygtighed.

Nyheder skrevet af Morten G. Arknæs

Tendens

Den næste grønne bølge

It-branchen globalt står overfor et af de mest markante skift i både handling og bevidsthed, når det kommer til at tænke bæredygtigt. Vær klar til lette anker – den næste grønne bølge ruller allerede.…

Modern Workplace & Devices

Køb nu - betal i 2021

I krisetider passer vi godt på likviditeten og sætter ofte begrænsninger - også for nødvendige nye indkøb. I edgemo tilbyder vi derfor, at I kan foretage jeres indkøb nu og først betale i 2021.

Modern Workplace & Devices

COVID-19: Aktuelle behov

Vi guider dig igennem coronajunglen med fx gratis eller billigere licenser, status på udenlandsforsendelser og inspiration til din it-tjekliste. Har du behov for hjælp, så tøv ikke med at kontakte os,…

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Sales eller mig direkte