Skrevet februar 2019

”Vi står i en transformation. Det er fra måned til måned, at vi skal opdatere os selv. I Citrix-land har vi skarpt fokus på virtualisering og applikationer, så transformationen er også dér”

Siden 2013 har Niels Holm været Infrastructure Specialist i edgemo. I 2018 tilføjede han endnu en rolle til visitkortet, nemlig som vores primære kontakt til Citrix. 

I princippet har jeg stadig en lærerplads på hånden…

”Egentlig ville jeg være håndværker og havde faktisk fået en lærerplads hos en murer. Men et familiemedlem havde også luftet et problem i sin it-virksomhed i Holland - og jeg var ung og nysgerrig. Skæbnen ville så, at samme dag som jeg skulle underskrive lærlingekontrakten, ringede de fra Holland med en flybillet. Og så måtte jeg fortælle Mester det hele. Han blev ikke sur, men sagde, at jeg kunne komme tilbage når-som-helst. Så i princippet har jeg stadig en lærerplads på hånden, hvis alt skulle gå galt”. Sådan starter Niels Holm fortællingen om sin it-karriere.

Som at komme hjem

Efter 6 måneder i Holland gik Niels direkte videre i dansk it. Han kom ind hos virksomheder med vækst og fart på. ”Jeg fik på et tidspunkt et tip om, at edgemo - som havde skabt en del opmærksomhed omkring sig - var på vej til at åbne i Albertslund. Og eftersom jeg kendte ret mange i virksomheden, så tog jeg kontakt. Det var virkelig som at komme hjem. Kendte ansigter og en rigtig spændende kultur. Det gælder i øvrigt stadig den dag i dag. Det føles som én stor familie - på tværs af geografi og fagområder. I Øst kan vi godt mærke, at vi har fået flere kunder, og det går kun fremad - vi kan (heller) ikke få folk nok”.

Familie på farten. Niels er bevidst om dynamikken i edgemo-familien. ”Det går stærkt”, konstaterer han. ”Man skal passe på, at det ikke går for stærkt – og det gør vi også. Vi værner om vores kultur. Når der kommer nye edgemo people til, så starter de jo som ukendte for mig, men vi lærer hinanden rigtig hurtigt at kende. Der er ikke så meget ny og gammel her, man er bare med.

Vores mantra er, at det vigtigste er, at personerne passer sammen. Den helt grundlæggende forståelse for mennesker, it og forretning skal være der, men derudover så er det vigtigere, at man passer ind, end at man måske lige har produktkendskabet. Og grunden til, at vi kan dét, er nok, at vi som regel rekrutterer folk med stor erfaring”.

Grøn lys til personlig udvikling

Ligesom it-branchen selv, så udvikler edgemo sig, fordi menneskene i edgemo gør det. Niels beskriver sig selv om værende oprindeligt ”helt klassisk infrastruktur-konsulent. Og Citrix er mit felt”. Men han erfarede hurtigt, at der ikke er så meget klassisk ved edgemo. ”Vi har ikke faste programmer for medarbejder- eller ledelsesudvikling, men i stedet ret frie rammer til personlig og faglig udvikling.

På et tidspunkt ville jeg gerne have papir nogle af de ting, jeg sad med i hverdagen, og som jeg brændte for. Derfor gik jeg til ledelsen med ønsket om en Enterprise Arkitekt-certificering, og jeg fik et go efter fem minutter. Det betyder, at jeg kan forfølge min interesse udi den forretningsstrategiske side af it. Det har også givet mig en ny rolle, hvor jeg nu er i spidsen for forretningen internt på netop den side af Citrix-udviklingen. Det er super spændende”.

Tingene står ikke i kælderen mere

Niels sætter gerne ord på både Citrix’ udvikling og udviklingen i it generelt. ”Vi står i en transformation. Det er fra måned til måned, at vi skal opdatere os selv. I Citrix-land har vi skarpt fokus på virtualisering og applikationer, så transformationen er også dér. Det kan være svært for virksomhederne at forstå, at de ikke har fuld kontrol længere.

Tingene står ikke i kælderen mere, men er spredt, så det i høj grad handler om at gøre tingene tilgængelige for brugerne. For ellers finder brugerne selv frem til tingene, og SÅ er man bagud! Transformationen betyder, at vi ikke snakker it for it’s skyld mere – men it for brugerne. Og på mange måder beskriver det også min egen rejse. Jeg begår mig stadig meget vel i it-afdelingerne, men jeg har lige så ofte opgaver på ledelsesgangene, hvor jeg skal træffe andre typer beslutninger. På et fagligt og strategisk plan”.

En masse god modspil

Når Niels’ kalender ikke er fyldt med edgemo og it, så er den væg-til-væg booket med familien i alle resterende timer. Niels er familiefar til tre og brænder for at være det. Han mener, at det at være dedikeret familiefar er et godt modspil til livet i it. Hans kuldsejlede håndværkerkarriere får dog også en smule oprejsning. ”Jeg istandsætter selv et hus fra 60’erne. Med alt, hvad det giver. Det bliver gjort sideløbende med tre børn og job, så det tager tid. Men det fantastiske, ved at gå med den slags, er, at man kan se, at der er fremdrift”.

Nyheder skrevet af Niels Holm

Vil du vide mere om Niels?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Niels? Så er du velkommen til at kontakte to af hans kollegaer, Suzan eller Mads, eller Niels selv.