Skrevet januar 2021
Siden 2013 har Niels Holm været en del af edgemo. Først som Infrastructure Specialist inden for Citrix & Citrix Cloud, senere som Product Manager på Modern Workplace, og senest som Business Manager inden for sikkerhed.
Alle kender idéen om at være rette sted på rette tidspunkt – med de rette mennesker. Sådan gik det også for en meget ung Niels Holm, og det er vi glade for. For ellers var han nok aldrig blevet en af os. Det skulle da lige være, hvis han skulle have bygget noget for os. Dette er nemlig historien om en ung murer in spe, som fik et kald på det helt rette tidspunkt.
”Det skete på selve dagen, hvor jeg skulle skrive under på min lærlingekontrakt”. Sådan starter Niels sin historie om den dag, hvor han uden at vide det grundlagde en lang it-karriere. ”Egentlig ville jeg være håndværker eller ingeniør, og jeg havde fået en læreplads hos en murer. Men et familiemedlem havde også luftet et problem i sin it-virksomhed i Holland - og jeg var ung og nysgerrig. Skæbnen ville så, at samme dag som jeg skulle underskrive lærlingekontrakten, ringede de fra Holland med en flybillet. Og så måtte jeg fortælle Mester det hele. Han blev ikke sur, men sagde, at jeg kunne komme tilbage når-som-helst. Så i princippet har jeg stadig en lærerplads på hånden, hvis alt skulle gå galt”.
Som at komme hjem
Efter 6 måneder i Holland gik Niels direkte videre i dansk it. Han kom ind hos virksomheder med vækst og fart på. ”Jeg fik på et tidspunkt et tip om, at edgemo - som havde skabt en del opmærksomhed omkring sig - var på vej til at åbne i Albertslund. Og eftersom jeg kendte ret mange i virksomheden, så tog jeg kontakt. Det var virkelig som at komme hjem. Kendte ansigter og en rigtig spændende kultur. Det gælder i øvrigt stadig den dag i dag – vi er rigtig meget som familie. Vi føler det som én stor familie”.
Det samme gælder ifølge Niels også om edgemo i Øst og Vest. ”Vi har formået at holde det som en familie – vi er ét hold henover geografien. Det er en stærk strategi. Kundemæssigt kan vi i Øst mærke, at vi er blevet flere, og det går kun fremad - vi kan (heller) ikke få folk nok”.
Niels er bevidst om dynamikken i edgemo-familien. ”Det går stærkt”, konstaterer han. ”Man skal passe på, at det ikke går for stærkt – og det gør vi også. Vi værner om vores kultur. Når jeg en gang imellem kommer til Hinnerup, og jeg møder 15 nye mennesker, så er de jo som sådan ukendte for mig, men vi lærer hinanden rigtig hurtigt at kende. Der er ikke så meget ny og gammel her, man er bare med. Vores mantra er, at det vigtigste er, at personerne passer sammen. Den helt grundlæggende forståelse for mennesker, it og forretning skal være der, men derudover så er det vigtigere, at man passer ind, end at man måske lige har produktkendskabet. Men vi må også erkende, at grunden til, at vi kan dét, er nok, at vi ikke rekrutterer direkte fra skolebænken – folk har generelt en stor erfaring”.

Grønt lys til personlig udvikling
Ligesom it-branchen selv, så udvikler edgemo sig, fordi menneskene i edgemo gør det. Niels beskriver sig selv om værende oprindeligt ”helt klassisk infrastruktur-konsulent. Og Citrix er mit felt”. Men han erfarede hurtigt, at der ikke er så meget klassisk ved edgemo. ”Vi har ikke faste programmer for medarbejder- eller ledelsesudvikling, men i stedet ret frie rammer til personlig og faglig udvikling. På et tidspunkt ville jeg gerne have papir nogle af de ting, jeg sad med i hverdagen, og som jeg brændte for. Jeg gik så til ledelsen med et ønske om at få en Enterprise Arkitekt-certificering, og jeg fik et go på fem minutter. Det betyder, at jeg har kunnet forfølge min interesse udi den forretningsstrategiske side af it, og det har også givet mig en ny rolle, hvor jeg nu er i spidsen for forretningen internt på netop den side af Citrix-udviklingen. Det er super spændende”.
Tingene står ikke i kælderen mere
Niels sætter gerne ord på både Citrix’ udvikling og iudviklingen i it generelt. ”Vi står i en transformation. Det er fra måned til måned, at vi skal opdatere os selv. I Citrix-land har vi skarpt fokus på virtualisering og applikationer, så transformationen er også dér. Det kan være svært for virksomhederne at forstå, at de ikke har fuld kontrol længere. Tingene står ikke i kælderen mere, men er spredt, så det handler i høj grad om at gøre tingene tilgængelige for brugerne - ellers finder brugerne selv frem til tingene, og så er man bagude. Transformationen har betydet, at vi ikke snakker it for it’s skyld mere – men it for brugerne. Og på mange måder beskriver det også min egen rejse. Jeg begår mig stadig meget vel i it-afdelingerne, men jeg har lige så ofte opgaver på ledelsesgangene, hvor jeg skal træffe andre typer beslutninger. På et fagligt og strategisk plan”.

En masse godt modspil
Når Niels’ kalender ikke er fyldt med edgemo og it, er den væg-til-væg booket med familien i alle resterende timer. Niels er familiefar til tre og brænder for at være det. Han mener, at det at være dedikeret familiefar er et godt modspil til livet i it. Hans kuldsejlede håndværkerkarriere får dog også en smule oprejsning. ”Jeg istandsætter selv et hus fra 60’erne. Med alt hvad det giver - og mangel på samme. Det bliver gjort sideløbende med tre børn og job, så det tager tid. Men det fantastiske ved at gå med den slags er, at man kan se, at der er fremdrift”.