Skrevet 2018

”Selvom alle snakker cloud, er on-premises datacentre stadig en nødvendighed derude. Man kan ikke bare sige, det vil vi ikke have mere. Det spændende er jo, at det kører sideløbende med cloud-udviklingen, så det, vi i høj grad laver, er hele hybrid-tingen. Dén bølge, tror jeg ikke, slutter de næste mange, mange år”

Siden starten i 2011 har Niels Vejrup holdt datacenter-fanen højt i edgemo. Han kæmper for os og kunderne ude i it-Danmark. Niels har dog ben i flere lejre. Han kan nemlig rigtig mange ting, og derfor nyder han, at vi hos edgemo ikke bygger siloer, men arbejder på kryds og tværs. Og så er han faktisk også nyudnævnt ambassadør.

At handle på tingene

”Der bliver handlet – der bliver gjort en indsats for tingene”. Sådan lyder Niels’ indledningsvise beskrivelse af det edgemo, han har været en del af fra start. Handlekraften, ånden og modet er noget, han sætter højt. ”Vi turde virkelig. Der er blevet brugt enorme summer på at bygge det her op, men når man gør, som man vil, så kan man. Vi har kant, og vi tør sige tingene, som de er”, siger han og spoler lidt tilbage: ”Jeg syntes, det var spændende at være en del af noget nyt. At starte noget og få stor indflydelse på, hvordan tingene går. Det driver mig”.

Ridder af Landevejen – men ikke alene

Niels kalder sig landevejsridder. ”Jeg er én af dem, der er meget ude hos kunderne”, siger han. På trods af det føler han sig mere end noget andet som en del af holdet. ”Jeg er en del af vores datacenter-team. En lille specialiseret faggruppe, og det er rigtig fedt. Men vi er jo ikke firkantet opdelt, så jeg har fødder i flere lejre. Vi er gode til at gå på tværs, så vi får sat tingene sammen. Samspillet fungerer bare, og der er ikke vandtætte skodder. Vi spiller bolden videre og sørger for at tingene bliver løst”.

”Ja, vi har STADIG enormt travlt”

Niels’ er kontant i vendingen, når snakken falder på hans fagfelt. ”Selvom alle snakker cloud, så har vi stadig enormt travlt. Vi er booket måneder frem, og vi ser, at on-premises datacentre stadig er en nødvendighed derude. Man kan ikke bare sige, det vil vi ikke have mere. Det spændende er jo, at det kører sideløbende med cloud-udviklingen, så det, vi i høj grad laver, er hele hybrid-tingen. Dén bølge, tror jeg ikke, slutter de næste mange, mange år”, siger Niels og sender en hilsen til dem, som ”pumper” røg ud over udviklingen:

”For at være helt ærlig, har bekymringen mest været i ”marketing”. Folk har pushet ting, som simpelthen ikke var klar. Vi er stadig dér, hvor de færreste kan bruge en +90% cloud-løsning. De mellemstore virksomheder har stadig behov for jern eller delvist jern”.

Ydmyghed og håndværk

”Der er stadig nogen i it-branchen, som mener, at det er raketvidenskab, men vi ER altså bare håndværkere, som elsker det, vi laver – og så er vi tilfældigvis landet i it. Vi prøver også at bidrage til at blæse røgen væk, så vores kunder kan se virkeligheden”, siger Niels og sætter tingene yderligere i perspektiv: ”Der var sådan lidt luksus over it i 90’erne, men i dag er it et fundament for at fungere som virksomhed. En forudsætning. Så vi går til det med ydmyghed og måske på en måde, som er lidt jysk”.

I edgemo er vi specialister. Vores konsulenter er fra øverste hylde – og op. Men Niels tror dog, at hans baggrund spiller en rolle. ”Flere af os har en generalistbaggrund, som gør, at vi har fulgt med i mange ting – selvom vi har specialiseret os. Som specialist har man god gavn af at have været "bred" fra start”.

”De skal helst ikke ringe”

”Qua min baggrund er jeg med i vores Microsoft-beredskabsgruppe som én af de få undtagelser. Det er slutbrugerorienteret og åbent 24-7. Her kan man ringe til en ven. Vi håndterer generel core infrastruktur – alt fra Windows Server til Hyper V. Vi, som er med, er det på grund af vores baggrund - en blandet flok på tværs af afdelinger. Successen i beredskabet er jo, at de helst ikke skal ringe. Hvis de ikke bruger det, så er edgemo jo en succes”, griner Niels.

Mr. Storage Ambassador

Niels er ikke typen med store armbevægelser og snakker ikke meget om sig selv. Han tror på relationerne, og han tror på håndværket. ”I mit tidligere job savnede jeg den personlige nærhed. Det er bare nemmere, når man er 11, end når man er 1500. I dag er relationerne og kemien stadig det vigtigste hos os. Det tekniske kan man altid rette på – ikke omvendt”, siger Niels og uddyber: ”Det ses også på, at vi bliver her. Selvom vi er håndværkere, så er det ikke som i håndværksbranchen, hvor man shopper rundt”.

På vej ud af interviewet til dette portræt nævner Niels lidt hurtigt og en passant, at han lige er blevet udråbt som Storage Ambassador af HPE – én af blot fem i Danmark. Det, synes vi, var absolut passende at nævne her. Dels er det flot gået, og dels gavner det både edgemo og kunderne. ”Vi bliver lukket ind i et netværk, hvor vi får spændende og nyeste info – og vi får ekstra livliner til support og direkte adgang til produktionen i HPE”.

”Jeg løber ikke, med mindre nogen løber efter mig”

Ved siden af edgemo har Niels små børn. De fylder og det skal de – og det nyder han. Hans kone er selvstændig, så han har, som han selv formulerer det, ikke tid til at spille floorball: ”Jeg løber ikke, med mindre nogen løber efter mig”, konstaterer han. ”Før i tiden sad man om aftenen og nørdede med ting, men nu er der kommet en balance, som skal være der. Man vil gerne edgemo og karrieren – og man vil gerne familien”, slutter Niels Vejrup.

Nyheder skrevet af Niels Vejrup Pedersen

Tendens

Edge computing med HPE

I denne tendensartikel går vi med HPE tættere på, HVAD vi kan bruge edge computing til. Et eksempel: ”I en akut jagt på en kriminel kan politiet jo ikke sidde og vente på, at materialet skal fra kamer…

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Consulting eller mig direkte