Skrevet januar 2023

Nicki Nyhøj er manden i spidsen for vores Datacenter & Citrix Services Team – og så er han Solution Manager. Dermed skulle det være klart, at han har styr på de tekniske løsninger – og de ledelsesmæssige ditto. Og dét er skam også rammende som indledende beskrivelse af Nicki, for det er to spor har fulgt ham siden han trådte sine spæde skridt i it-branchen.

”Jeg har altid interesseret mig for teknik og teknologi, og derfor tog jeg også fra starten en teknisk uddannelse og arbejdede som tekniker”, fortæller han. ”Det blev hurtigt fulgt op med ansættelser som konsulent, og her spirede min interesse for ledelse tidligt. Herefter fik jeg en diplomuddannelse i ledelse, og så gik jeg efter dét spor”. Al begyndelse kan dog være svært, og dét kan Nicki skrive under på: ”Jeg lagde ud med at søge 50 lederstillinger – dem fik jeg ikke. Så jeg fortsatte som konsulent nogen tid. Men heldigvis landede jeg på det rigtige tidspunkt en stilling som it-chef”.

Skal vi være kolleger?

Nicki kender edgemo både indefra og udefra. Før han blev en del af familien, var han i flere år en værdsat kunde. ”Arbejdspladsen, hvor jeg var it-chef, brugte edgemo som leverandør. Dét samarbejde kørte i halvandet år. Herefter kom jeg til et nyt sted som it-chef, og her tog jeg edgemo med mig, da samarbejdet var rigtig godt”, fortæller han og fortsætter: ”Men på et tidspunkt var det tid til at prøve noget nyt, så jeg begyndte at kigge mig omkring. Men dagen før et afgørende møde med edgemo så jeg, at de havde slået en stilling som Solution Manager op, så jeg ringede straks til min Business Relationship Manager og spurgte, skal vi være kolleger? Og nogen tid efter manglede Jørgen Holm en Teamlead, og så faldt ledelsesdelen også i hak.

5 hurtige til Nicki Nyhøj

Hvordan har din rolle som leder i edgemo formet sig?

Jobbet som Solution Manager faldt meget naturligt, fordi jeg elsker at snakke løsninger. Jeg havde på det tidspunkt fem års erfaring som it-chef, hvor det var mig, der udvalgte og sammensatte løsningerne. Derfor ville jeg hurtigt i dialog med kunderne om, hvordan vi kunne skabe mere værdi i deres hverdag. I dén rolle er man salgsstøtte til vores salg. Men så skulle jeg jo pludselig være leder for mine gode kolleger. Processen gik dog over al forventning – og med respekt og ordentlighed. Vi er nemlig i den fine situation, at jeg ikke er belastet af konkret viden: Jeg er med længder den i teamet, der ved mindst. Jeg er omgivet af top-specialister, og min rolle er så at skabe de bedst tænkelige arbejdsforhold for dem.

edgemo har altid handlet om mennesker – hvordan bruger du det som leder?

Det gør jeg meget naturligt. Jeg tror på det hele menneske, og arbejder med mit team på netop dén måde. Jeg har været i virksomheder, hvor der har været utrolig meget fokus på performance som det primære. MEN: Der er ingen, som KUN er en ansat. Der er familien. Fritid og interesser. Relationer. Det hele spiller ind i forhold til, hvordan du fungerer.

Hvad kan en medarbejder eller en ny kandidat forvente fra dig?

De kan forvente, at de ikke bliver kigget efter i sømmene. Jeg tror ikke på micro-management. Jeg mener, det handler om at etablere fuld tiltro, og jeg har et holistisk syn på mine medarbejdere – og det er heldigvis også den feedback, jeg får og har fået fra tidligere medarbejdere. Der skal være plads til en øv-dag. Kører det ikke med manden eller konen? Er børnene syge? Er der noget, der trykker? Sig det højt, så vi kan hjælpe hinanden! Min opgave er at fjerne forhindringer og skabe de bedste arbejdsforhold. Jeg plejer at sige, at jeg hellere vil vide, hvis en medarbejder er ved at søge noget nyt, for så kan jeg GØRE noget for at gøre det godt for personen.

I edgemo har vi altid været stolte af vores kultur – hvor vigtigt er kultur for dig?

Jeg havde fornøjelsen af at have en fem års introduktion til edgemo udefra som kunde, så jeg havde et stærkt kendskab til denne edgemo-kultur, som var og er meget udtalt. Og i mine øjne utrolig vigtig – ikke mindst i et ledelsesperspektiv. Jeg havde kun været her i kort tid, da vores konsulentdirektør, Kenneth, uopfordret midt i et møde fortalte, at NU skulle vi gøre noget for, at det skulle blive endnu bedre at være her. Dét havde jeg ikke prøvet før! Dét smitter af og inspirerer. Så vi har et kæmpe fokus på at bevare en sund og stærk kultur.

Hvad skal en potentiel medarbejder vide om edgemo?

At alt ikke kun er fag og it. Og at en leder ikke kun er leder. Jeg er en glad nørd ligesom alle de andre. Det er klart, at de andre er specialister, men jeg forstår mig på, hvad vi snakker om. Men vores roller skal ikke overskygge, hvem vi er. En ny ansat skal også vide, at alle må være med, når det ikke handler om it. Vi har en masse små ”klubber”, som enten dyrker gaming, cykling, løb eller brætspil. Vi har også været på golfture eller padle tennis, som vores kulturminister nu går ind og hjælper os med at understøtte. Den slags kan ikke altid ses udefra, men vi gør en masse, som skaber en hel arbejdsplads. Og alene det, at vi har en kulturminister, siger ret meget om os.

Fakta

Nicki er deltidsfar med to børn. En rolle, som han værner så meget om, at han normalt altid har det skrevet ind i sine kontrakter, men i edgemo har det ikke været nødvendigt. ”Når jeg har mine børn, så er jeg mindre på arbejde. Det er en prioritering, jeg er stolt af at stå fast på”, slår han fast. Derudover, så har han spillet golf i 15 år, men efter eget udsagn, så ”afspejler niveauet langt fra den tid, der efterhånden er brugt”. Yderligere er han holdsportsentusiast – og har i mere end 25 år været aktiv håndboldspiller. En holdspiller, som har bolden rullende både privat og professionelt

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i edgemo Services eller mig direkte