Skrevet februar 2023

Born Global. At Noel i dag er i spidsen for et globalt knudepunkt i dansk it, synes som alt andet end et tilfælde. Danoffice IT-organisationen har siden starten været global. Born Global, i populære termer. Det samme gælder Warehouse Manager, Noel Francis Jacobsen, som fra spæd har haft verden som sit hjem. I dag er han med til at drive og udvikle et af branchens stærkeste logistik- og supply chain-platforme globalt. Mød en passioneret logistikmand og leder. Begge med stort L.

At lande på den rette hylde

Noel har arbejdet med logistik hele sit arbejdsliv og med logistikledelse næsten lige så længe. Så den åbenlyse lager-metafor om at lande på den rette hylde er altså ikke grebet ud af den blå luft. Som barn af en mor fra Tanzania og en dansk far opvoksede Noel i Jordan, Nigeria og andre fjerne egne og rejste verden rundt i sin barndom og ungdom. I 1984 landede familien i Danmark, og allerede i 1987 startede han i dét job, som blev starten på en karriere i logistik, ledelse og på rejsen mod den rette hylde hos Danoffice IT – og det nye Warehouse Solutions Center på Fyn.

Resultater på vejen

At vores rejse former os kan Noel skrive under på. I 1987 landede han sit første job inden for logistik og lager: ”Mine første erfaringer fik jeg i vin-branchen. Her trådte jeg i ret mange år mine første skridt. Jeg er meget resultatorienteret, og i dén branche er ting bare meget målbare. Hvis man har systemerne til det, så kan man skabe overblik”, fortæller Noel og fortsætter. ”Jeg blev ret hurtigt interesseret i selve lagerstyringen, og da jeg landede et job hos Vingården, som på det tidspunkt havde alt fra Gammel Dansk til Absolut Vodka, så begyndte jeg at specialisere mig. Jeg kom ind i logistikdelen, og efter min handelsuddannelse tog jeg en informatikassistentuddannelse – og kort efter flere uddannelser inden for supply chain management og ledelse”. Ting, som den dag i dag følger Noel. Inklusive en passion for vin.

5 hurtige til Noel Francis Jacobsen

Hvordan førte din vej dig til Danoffice IT, edgemo og edgemo green?
Jeg var mange år i vin- og spiritus-industrien. Dén rejse stoppede dog i 2017, da min tidligere arbejdsplads var igennem mange opkøb, og til sidst blev al logistik i koncernen outsourcet til et eksternt firma. Jeg var sidste mand med nogle få kolleger, som lukkede og slukkede. Herefter blev jeg headhuntet til Milestone, som skulle opstarte Facebook’s store projekt i Odense. En mulighed, jeg ikke kunne sige nej til. Derefter kom jeg til Lidl’s logistik i Kolding med en stor stab under mig. Næste skridt på rejsen var, at jeg så et opslag fra Danoffice IT her i Svendborg. Jeg tog kontakt – og det endte jo godt.

Hvad er vigtigst i et moderne warehouse i dag – mennesker eller systemer? Mennesker, uden tvivl. Det er kernen i alt, vi kan. Men helt tilbage fra starten i min karriere så jeg, at samspillet mellem de rette mennesker og de rette systemer kan skabe noget virkelig stærkt. I mit job hos Vingården for mange år siden opdagede ledelsen mit knowhow på området, og her fik jeg min første opgave med at sætte ting i system. Og da vi blev solgt til den svenske gigant, V&S, blev jeg også ansvarlig for WMS og ERP i forhold til lagerdriften med personaleledelse. På dén måde har jeg lært tingene med tiden. Så når vi nu står i en stor omstilling til at drive vores nye Warehouse Solutions Center og dermed gå fra fem warehouses til tre, så er det en stor omstilling til nye systemer. Vigtige systemer, som skal hjælpe os. Vi får rigtigt stærke systemer, som skal understøtte vores individuelle roller og funktioner – på dén måde får vi det, jeg drømmer om: Et super velstyret center, hvor alle ved, hvor de skal være – OG hvor vi har et godt arbejdsmiljø.

Hvad kan man som ansat i Danoffice IT,  edgemo og edgemo green forvente af dig som leder?
Jeg er en person, som gerne vil gå en ekstra mil. Jeg har altid fået at vide, at jeg er meget pligtopfyldende. Der er en linje tilbage til min tid i V&S, hvor jeg først blev tillidsmand og derefter tilbudt en lederstilling. Det er de samme principper, jeg følger. Og fokus på mennesker er en gennemgående ting. Jeg forventer, at alle er pligtopfyldende – men også, at alle er med på, at vi er et hold. Vi skal klare tingene sammen, så derfor har vi også en direkte og ærlig kommunikation med hinanden. Selv har jeg også en rigtig god leder i Jacob Steen Rasmussen, vores COO, han har også fra et direktionsperspektiv rigtig meget fokus på mennesker. Empati, respekt, mangfoldighed og ydmyghed som leder og en forventning til, at vi respekterer og taler pænt til hinanden, også når vi ikke er enige - agree to disagree.

Vi arbejder for at gøre en forskel i verden – hvordan mærker man det i hverdagen?
Det gør vi på rigtig mange måder. I min funktion bliver det meget konkret, når vi tager folk ind i praktik. Folk, som måske har forskellige udfordringer, som rammer dem på deres arbejdsevne i forskellig grad. De tre seneste, søde og dygtige mennesker, som jeg har haft i praktik, har jeg endt med at fastansætte. Det er jeg stolt af – vi tager et ansvar. Det er ikke bare snak, og det vidner om en sund og stærk kultur i vores organisation.

Hvordan oplever du vores organisations vækstrejse?
Det er gået stærkt, bare siden jeg startede. I 2019 omsatte Danoffice IT for cirka en fjerdedel af det, vi omsatte for i 2022. Dén udvikling er vores Warehouse Solutions Center en central del af. Vi vokser konstant, og vi øver os på at blive bedre til det, vi gør, hver dag. I overgangen til det nye center mærker jeg det som leder tydeligt. Man kan godt asfaltere, mens man kører – men kun i en begrænset periode, så derfor har jeg dygtige teamledere på vores sites til at hjælpe mig, så jeg kan koncentrere mig om ledelse på det rette niveau. Jeg skal kunne være der for den enkelte. Og især i overgangen fra 5 til 3 centre skal vi være der for hinanden, og jeg vil give mit team en kæmpe cadeau for indsatsen. Fremtiden ser rigtig lys og spændende ud!

Fakta

Noel har ikke sluppet vinen helt. Sammen med sin hustru nyder han gerne god mad og gode vine som en fælles hobby. ”Jeg elsker, når vi har venner til selskab ved et pænt dækket bord, hvor der nydes god mad og vin og hygges”, fortæller han. Noel kan både skrive pensioneret fodboldspiller og DJ på CV’et i privat-regi. Dog satte et dårlig knæ en stopper for førstnævnte – og pladespillerne bliver i dag kun spundet i privaten. ”Mit familieliv er det helt centale. Familie og venner fylder meget, og så elsker jeg stadig at rejse ud i verden – og besøge vores datter i København, så ofte vi kan”, slutter Noel Francis Jacobsen.

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Warehouse & Config. eller mig direkte