Skrevet 2019

”Jeg har aldrig taget imod provisionsordninger, som ellers er standarden for sælgere. Jeg nægter at arbejde mod individuelle mål, som ikke skaber noget som helst for kunden. Det kan godt være, det er økonomisk irrationelt, men jeg drives af at skabe verdens bedste slutbrugeroplevelse for kunden. Det betyder derfor også, at jeg IKKE sælger hvad som helst.”

Lad det være sagt fra start: Ole Bülow er en ener. Han mener det alvorligt, når han herunder udtaler; ”af natur er jeg ekstremt drevet”. Og når han siger, at han kan arbejde 24 timer i døgnet – hvilket han nogle gange slipper afsted med, hvis vi ikke lige er opmærksomme – ja, så er det sandt. Ole er edgemo’s enmandshær udi, hvad vi, uden at fornærme ham, godt kan kalde en ekstrem fortolkning af performancekultur. Men på trods af det er Ole ikke en hård hund. Han er ikke kun dygtig til det, han laver – han er også verdensmester i at anerkende sine kolleger.

Ingen værdi. Ingen berettigelse

Vi har endnu ikke fundet ud af, hvilket stof, Ole er bygget af. Men hvad end det er, så er det skrappe sager. Det går stærkt. Men for Ole er tempo ikke nok. Med alt, han rører ved, handler det om at skabe værdi. Det gennemsyrer ALT. 

”Vi skal på hvilket som helst tidspunkt, hvilken som helst dag, gøre vores bedste i det, vi laver”, siger han. ”Men det gør vi også, og jeg går glad på arbejde og glad hjem hver dag. Af natur er jeg ekstremt drevet. Mit arbejde går ud på at skabe verdens bedste slutbrugeroplevelser. For at gøre det, skal man excellere på alle punkter. Det, der driver mig til det yderste, er, at hvis vi ikke skaber værdi hos kunden, så har vi ingen berettigelse”.

Rigtig, RIGTIG mange ting på skuldrene

At nogen stiller krav til Ole og forventer noget af ham, virker som flybrændstof på ham. Ole har da også rigtigt meget på sine skuldre. Han har ansvar for salg af devices samt for vores Apple Partnerskab. Og for nu bare at bruge hans egne termer, så excellerer han! Han klarer den ikke bare med nød og næppe, men med overskud og afkast, så man tror det er løgn. ”Jeg løber min egen vej”, siger han med et smil. Men vi har måske alligevel luret ham lidt. Han får i hvert fald en helt særlig ild i øjnene, når han snakker om iværksætteri. 

Jeg har verdens bedste job – jeg er iværksætter i edgemo

Historien med Ole og edgemo starter med den længste jobsamtale i historien, som han formulerer det. ”Efter at være sendt uden for døren tre gange, gav vi hånd, og så startede jeg samme dag. Der var ingen grund til at vente. Lars spurgte dog med en vis alvor, om jeg overhovedet kunne finde ud af at være lønmodtager. Jeg kom nemlig med en iværksætterbaggrund og er på mange måder en atypisk it-mand. Teknikken siger mig ingenting, for mig handler det HELE om, at it kan drive forretning. På papiret er jeg lønmodtager, men i virkeligheden er jeg OGSÅ iværksætter i edgemo. Jeg bygger ting op - følger min idé, véd hvordan det skal køre, og forfølger det nidkært. Og ledelsen og kollegerne bakker mig op. Dét er med til, at jeg har verdens bedste job, og det er jeg dybt taknemmelig for.

Vi skal skabe noget for kunden

Som du nok har luret nu, så ligger Ole ikke i midtersporet og tegner billedet af den typiske sælger. ”Jeg har aldrig taget imod provisionsordninger, som ellers er standarden for sælgere. Jeg nægter at arbejde mod individuelle mål, som ikke skaber noget som helst for kunden. Det kan godt være, det er økonomisk irrationelt, men jeg drives af at skabe verdens bedste slutbrugeroplevelse for kunden. Det betyder derfor også, at jeg IKKE sælger hvad som helst. Jeg siger nej, hvis jeg dybt og inderligt mener, at kunden er på det gale spor, og jeg ikke kan stå på mål for løsningen. Jeg er på alle måder en hånden-på-kogepladen-fyr”. 

Verdens bedste kolleger

Det er sin sag at følge med Ole’s energi, tempo og ekstreme krav til os og ham selv. Men før man måtte tænke tanken, at han er kold og hård, så læs med her: ”Jeg har det fedeste job i verden. De bedste kunder og de mest kompetente kolleger i branchen. Der er ingen tvivl: Jeg er KUN en succes med det, jeg laver, fordi mine kolleger bag mig, får mig til at se godt ud. Jeg er KUN dygtig fordi, jeg har dem. Det er et privilegium at arbejde med så kompetente kolleger”. 

”edgemo’s værdier, vores DNA, betyder alt for mig. Vi har en helt unik kultur, og vi investerer enormt meget i den. Min spidskompetence er at præsentere. Jeg elsker det - det er virkelig en passion. Men jeg snakker mere om vores kultur, end om det, vi laver. Hos edgemo brænder vi nemlig ikke kun for det, vi laver – vi brænder for at være dem, vi er. Vi er så forskellige, og tilsammen gør vi hinanden stærkere”.

Jeg har ikke rigtig nogen stopknap

Ole har lavet meget. Han har startet ting inden for håndværk og har drevet butik, og it har altid gennemsyret tingene. Men han er ikke kommet sovende til noget. ”Det handler ikke om at arbejde hårdt. Det handler om, at jeg er, som jeg er. Jeg gør, som jeg gør og kan ikke lade være. Jeg har ikke rigtig nogen stopknap. Jeg skilter ikke med, at jeg arbejder hårdt – snakker ikke om det. OG jeg er også nødt til at forsvare edgemo her – for ledelsen beder mig faktisk om at holde igen. De beder mig holde fri. Men jeg er ikke så god til at lytte, altid”. 

Ole’s liv har dog små huller, hvor han ikke arbejder. Få bliver nok overraskede over at høre, at han løber. Rigtig meget. ”Jeg løber hver dag. Jeg løber halv- og helmaraton. Det er en afstressende faktor, og jeg kan ikke leve uden. Det sætter mig i stand til at performe, og jeg skal gerne ramme 10-15 km dagligt. Med alt i livet, så går jeg all in. Men jeg har også en stor, skøn familie, som skal passes. Mit tv har været tændt én gang i år, så det er ikke det, der trækker”. 

FAKTA

Ole blev 1. marts 2017 Product manager i edgemo med ansvar for PC2go-servicen. Han kom fra en lignende stilling som Product Manager for Mobility & Mac. Ole arbejder fra Hinnerup-kontoret, men dækker hele landet i sine presales-opgaver.

Nyheder skrevet af Ole Bülow

22. juni 2021

Tendens

Den næste grønne bølge

It-branchen globalt står overfor et af de mest markante skift i både handling og bevidsthed, når det kommer til at tænke bæredygtigt. Vær klar til lette anker – den næste grønne bølge ruller allerede.…

1. februar 2021

Modern Workplace & Devices

Frigør hænderne med RealWear

RealWear HMT-1 er verdens første håndfrie Android tablet indbygget i Smart Glasses - specielt lavet til medarbejdere og operatører i industrien. Med Microsoft Teams indbygget er det næsten kun vores f…

2. oktober 2020

Modern Workplace & Devices

Håndtering af Apple-id

Systemadministratorer, it-chefer og direktører kender det. Brugerne kender det. Udfordringerne med Apple-id’er. For i mange år var det en nødvendighed for en bruger at have et Apple-id for at kunne få…

22. marts 2019

Modern Workplace & Devices

HP Partner of the year

Det svarer lidt til, når en dansk film vinder en Oscar. Dér sidder Lars Andersen, CEO for edgemo, i selskab med alt fra store amerikanske forhandlere til fornemme franskmænd, og pludselig bliver "lill…

Vil du vide mere om Ole?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Ole? Så er du velkommen til at kontakte to af hans kollegaer, Rasmus eller Morten, eller Ole selv.