Skrevet april 2021

For 35 somre siden gjorde Ole Madsen sin entré i den danske it-branche, og han har holdt fanen højt lige siden. Det er med andre ord en særdeles erfaren herre, som i februar 2021 blev en del af edgemo-familien. Ole er manden, som kan gå på tværs – og som går en ekstra mil for at hjælpe kolleger, når tingene brænder på. Og med godt tre årtiers erfaring tillader vi os at kalde ham specialist, selvom han ikke selv er meget for at pynte sig med titler. For ham er arbejdet og resultaterne det vigtigste.

Man skal have lidt år på bagen for at genkende denne kommando, men for Ole var det en del af hverdagen, når brugernes edb-maskiner i slut-80’erne skulle sættes op. For med it-udviklingen igennem tiden har Ole også været på en rejse. ”Jeg startede med en uddannelse som elektronik-tekniker med speciale i digital teknik. Det var i 1986”, siger han om startskuddet på hans karriere i it. Og siden starten og frem til i dag har han været på forkant med udviklingen. ”Jeg har været med, siden alt var centeret om brugernes terminaler og til i dag, hvor alt er 100% drejet over på centrale servere og i skyen”, siger han og understreger, at erfaring og ny viden går hånd i hånd.

Med Citrix fra den spæde start

I dag har Ole med egne ord en meget bred viden om mange ting. I edgemo er han dog betitlet Infrastructure Specialist, hvilket er helt på sin plads. For han har faktisk lidt af hver på samvittigheden. ”Jeg var med til at lave den allerførste Citrix-baserede kommunesammenlægning på skatteområdet herhjemme, og spoler vi lidt frem, så var jeg også med til at skabe løsningen bag de første hjemmeopkoblede hjemmeplejefolk – de fik en håndterminal, hvilket var helt eksotisk dengang”, siger han og fortsætter: ”Jeg har lavet en hel del Citrix, men jeg er hyret ind til at specialisere mig i mere end Citrix, og jeg ser mig selv som en generalist”.

Nye erfaringer – nye sammenhænge

Når man som Ole har fulgt udviklingen siden 1986, kan man sætte tingene i perspektiv for både nye og mere erfarne kunder. ”Det har været utrolig spændende. Jeg kan jo stadig huske, hvordan vi sad og fulgte ivrigt med, når Bill Gates afholdte sine information at your fingertips-seancer, hvor han forudsagde fremtiden. Og det er jo alt sammen virkelighed i dag”, fortæller han.

Når det kommer til systemer og virtualisering, så synes jeg, at Citrix hele tiden har haft et forspring, men Microsoft har i de senere år halet gevaldigt ind på dem med hele Office 365-udviklingen, og hér skal jeg ind og drage nye erfaringer og skabe nye sammenhænge. Det bliver spændende”.

Ole sætter pris på samarbejdet og relationerne omkring sig – noget han også tager med sig ind i edgemo. ”Jeg har altid sat samarbejde højt. Man kan ringe til mig klokken to om natten og bede om hjælp. Jeg vil gerne have, at folk omkring mig har det godt, og jeg har ikke selv brug for at være i fokus”, siger han og fortsætter: ”Jeg er god til at håndtere forskellige typer mennesker. Ikke nødvendigvis kun med en teknisk tilgang, jeg har generelt bare nemt ved at snakke med folk. I arbejdsmæssige sammenhænge har det ofte været sådan; Bare send Ole ud, så får han styr på det”, fortæller han.

En rigtig god start

At starte på en ny arbejdsplads er én ting – en anden ting er at starte under Corona og ikke møde en eneste kollega. Men Ole fik på dén måde hurtigt edgemo-kulturen at opleve meget håndgribeligt. ”Det har været specielt at starte på en ny arbejdsplads under Corona. Men det gik ret hurtigt op for mig, hvad det var for et sted, jeg var havnet. Efter en uge hvor jeg fysisk kun havde set 2 af mine nye kollegaer, så ringede Lars Andersen. Han ville bare lige høre, hvordan jeg havde det. Det siger meget om ånden på arbejdspladsen. Det var stort – og heldigvis havde jeg kodet direktørens nummer ind”, fortæller Ole.

”Heldigvis kender jeg også min chef, Jesper Frederiksen. Han er en god chef, og han er bare rigtig god til at stille de menneskelige medspillere på holdet”. Og apropos den forfronts-viden, som Ole altid har tilnærmet sig om ny teknologi, så ser han spændende perspektiver: ”Jesper og edgemo er lige blevet certificeret Nutanix-partner, og på min seneste arbejdsplads har jeg - ud over Citrix-teknologier - også arbejdet med Nutanix og deres nye cloud-løsninger, så dér kan jeg gå ind og gøre en forskel fra start. Jeg synes jeg er landet godt og passer godt ind”.

En ildsjæl

Når Ole ikke har styr på it-branchen, så arbejder han med mennesker. Og han brænder for det. ”Jeg har altid brugt meget tid på frivilligt arbejde. Jeg er blandt andet frivillig i den lokale biograf, hvor jeg - udover at deltage i driften af biografen - bidrager med planlægning, logistik og afvikling for de 150 unge mennesker, som vi hvert år har med på Roskilde festival. Så min tid går meget med at have med mennesker at gøre. Og her under Corona er jeg også frivillig i et af de større vaccinationssteder for borgerne. Derudover så er der naturligvis familien som omdrejningspunkt. Vi har fire sammenbragte teenagere, som alle nu er fløjet fra reden, så min hverdag er noget mindre lavpraktisk tung end for bare få år siden", slutter Ole Madsen.

FAKTA

Ole har siden 1. februar 2021 været ansat som Infrastructure Specialist i Albertslund som en del af Consulting Services. Han har en historik siden slut-90'erne som infrastrukturspecialist inden for Citrix- og Microsoft-teknologier. Derudover rummer Ole en masse god erfaring inden for blandt andet Exchange-til-Office365-migreringer og Nutanix.

Consulting Services udgør 40% af edgemo-folket. Det er højt certificerede Infrastructure Specialists - konsulenter som fagligt og menneskeligt er med til at sikre vores solide plads i markedet. Citrix & Citrix Cloud er en stor specialiseret faggruppe, som dog arbejder på tværs af forretningsområder og uden siloer. Området dækker alle aspekter af Citrix-feltet - såvel det klassiske som dét, vi kalder "det nye Citrix".

Siden edgemo's start i 2011 har Citrix' teknologier været et af vores store fokusområder. Faktisk i en grad, så flere troede, at vi kun var et Citrix-hus. 13 af vores infrastructure specialists har kernekompetencer inden for Citrix og Citrix Cloud - og syv af dem har været ansat i edgemo i mere end fem år.

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i Consulting eller mig direkte