Skrevet februar 2019

"Konsulentstaben i Øst er meget stabil og vokser kontinuerligt med flere stærke folk. Og ligesom med de faglige skel, så er det naturligt for os at arbejde på tværs - øst og vest - uden silotænkning. Det gælder også opgaver og kunder. Det giver selvsagt stor værdi"

Med anciennitet tilbage til 2013 kan man kalde Søren for edgemo-veteran. Veteran er han også, når man ser på hans erfaring i it-branchen. Vi skal tilbage til 1988, hvor den unge Lassen starter på sin uddannelse til Datamekaniker. Siden er årene gået, og han har opbygget en solid erfaring, både hvad teknik og ledelse angår. Derfor har han som konsulentchef i vores Albertslund-afsnit helt styr på værkstedet.

Fra én til mange

Søren ville have været en dårlig landmand. Han bryder sig nemlig ikke om siloer. Et held for os, da det også er sådan, han som leder agerer i en organisation. Faktisk mener han, at vores egen ikke-silo-organisation er én af årsagerne til edgemo’s succes. ”Vi er vokset fra at være én af hver slags – til at vi i dag er mange af hver slags. Men fordi vi ikke tænkte i siloer dengang, så er det naturligt, at vi heller ikke gør det i dag. Vi har fastholdt en kultur, hvor vi samarbejder på tværs”.

Søren er desuden ikke begejstret for hierarki. ”Det er ikke noget, vi går op i”, siger han kort og kontant. Det kommer sig også til udtryk i, at han er spillende træner. Han er med os i marken. Søren indrømmer gerne, at han er glad for sin lederrolle, men at han (stadig) er udpræget nørdet. Han arbejder kontinuerligt mod fokusering, og han betegner sin faglige profil som dybdegående, når det kommer til identitetsstyring, automatisering og cloud.

Men bare rolig, Søren kan i dén grad gå i bredden, men han er altså også eksponent for, at vi, når det kræves, kan komme helt til bunds i et teknisk dilemma.

Fritidslivet

Sørens fritid går ikke kun med it. Dog nyder den gamle mekaniker en stille stund, hvor han med de bare næver bygger ”hjemmetech”. IoT-dimser og kredsløb. ”Det er noget med at komme ned og brænde sig lidt på loddekolben”, som han selv formulerer det. Derudover, så går fritiden med fisk. Både derhjemme i akvarierne og ude i naturen, hvor han forsøger at liste kystørreder på krogen i ny og næ.

5 hurtige

Du har set edgemo vokse – hvad har du mest lagt mærke til?

"Først og fremmest har det være spændende. Vi har nogle grundlæggende værdier om at agere fokuseret, seriøst og ikke mindst ærligt, samt tilstræbe at være ukomplicerede at arbejde sammen med. Det er vigtigt at holde fast i, også selvom vi vokser. Og vi er ikke længere så små, som vi måske går og tror. Så nogle gange gør vi ting, fordi de kulturelt giver mening, men som ikke nødvendigvis matcher vores størrelse. Heldigvis – for det er medvirkende til, at vi er dem, vi er".

Hvordan påvirker væksten måden vi – og du selv – leder på?

"Ledelse handler om bevidsthed og forståelse. Især hos os. Alle ved, at firmaet skal tjene penge – den del skal bare køre. Jeg er ikke en KPI-kind-of-guy men driver ledelse baseret på tillid. Så i stedet for at detaljestyre, så har vi at gøre med voksne mennesker, som ved, hvilken rolle de har. Alle ved, hvad de skal. Og generelt rekrutterer vi folk med solid erfaring – både teknisk, og hvad almindelige menneskelige egenskaber angår. Det gør ledelsen lettere, så vi kan fokusere på at sikre, at alle er med på visionen om det, vi gerne vil".

Har vores rolle i markedet og branchen ændret sig?

"Både og. Vi er dem, vi er, men vi gør i stigende grad en forskel. Vi arbejder indædt på at være håndgribelige og enkle. Og ukomplicerede, frem for alt. Vores udvikling er et langt stykke af vejen dikteret af udviklingen udefra, så det hænger sammen.

Vi oplever langt mere en ”fix det” og ”den her virker ikke, bare lav den”-tendens end tidligere. Det skyldes, at rollerne har ændret sig derude. Vi skal i stigende grad levere forretningsværdi til vores kunder, altså hjælpe kunderne med at lave resultater fremfor tekniske ”mellemregninger”. Som konsekvens deraf, har vores egen butik på blot to-tre år ændret sig markant med super komplekse cloud-leverancer, vores services – og så disse fix det-operationer."

edgemo i Øst-danmark er også i udvikling?

"Ja, det går stærkt, og det går godt! Konsulentstaben i Øst har hele tiden været meget stabil, og den vokser kontinuerligt med flere stærke folk. Generelt om vores konsulentsamarbejde øst-vest, så gælder det, at vi heller ikke her silotænker tingene. Ligesom med de faglige skel, så er det naturligt for os at arbejde på tværs - øst og vest. Det gælder også opgaver og kunder. Det giver stor værdi".

Hvad leder du efter i nye edgemo people?

"Vi vil fortsat ansætte "voksne" mennesker, som ved, hvad de snakker om. Vi er en del af udviklingen selv, og dét skal nye edgemo people også have forståelse for. Snitfladen med kunderne er i dag meget mere forretningspræget. Og hvis vi skal drive vores egen forretning, så skal vi navigere i netop det. I gamle dage var det mere it-organisationer, som drev de opgaver, vi fik. I dag er det i højere grad drevet ud af virksomhedernes forretning.

Nye edgemo-folk skal vide, hvad de vil, kan og skal. Tag min egen rolle – jeg ved, at jeg ikke kun vil lede – jeg vil også have tingene i hænderne. Den bevidsthed har gjort, at jeg er spillende træner med halvdelen af min tid som leder og halvdelen hos kunderne".

Fakta

Konsulentafdelingen i edgemo er en god stabil afdeling med en høj gennemsnitsanciennitet. Kun fem konsulenter har siden starten valgt at drage videre ud i verden, fordi ekstraordinære muligheder viste sig – nogle af dem er nu kunder i edgemo.

Nyheder skrevet af Søren Lassen

24. januar 2020

Tendens

Robotics Proces Automation

Det velkendte opråb, ”Robotterne kommer”, har i dén grad sin gang på jord, og måske er de måske også på vej ned i din it-afdeling? Velkommen til en snak om RPA – Robot Processing Automation. Buzz elle…

15. november 2019

Rejsereportage

Microsoft Ignite 2019

Søren Lassen, Jesper Buer, Claus Egeberg-Gjelstrup og Jesper Nielsen serverer et par smagsprøver fra de flere end 1.700 sessions på Microsoft Ignite - resten kan du opleve på formiddagsseminaret ”Micr…

Vil du vide mere om Søren?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Søren som din potentielle nye leder? Så er du velkommen til at kontakte hans konsulenter, Jesper eller Kasper, eller Søren selv.