Skrevet november 2019

Med over to årtiers erfaring med drift af alverdens Microsoft-produkter er det fair at kalde Steven Kronholm en kapacitet i vores hastigt voksende Managed Services. Der er en lige linje fra de opgaver, han tilbage i 1999 sad med i TDC Internet og til, at han i dag som specialist excellerer udi driftsservices på Office 365, Exchange Online, licenser mv. Som løbetræner kan Steven løbe langt, længe og stærkt – i edgemo gør han det på vegne af kunder og kolleger. 

Steven er ikke den omflakkende type – han kom til edgemo efter mere end 18 år på samme arbejdsplads og har en solid erfaring med livet i store koncerner med sig. Han startede i TDC Internet, som senere blev til TDC Hosting. ”Jeg havde en god ven, som var kommet til edgemo, og han talte meget positivt om det, så i starten af 2018, følte jeg, det var tid til at prøve noget nyt og tog en snak med Kenneth Knude Jensen. 1. maj 2018 startede jeg – det var super spændende”, siger Steven og fortsætter. ”Jeg landede direkte i Managed Services, som på det tidpunkt var ret nyt. Derfra gik det stærkt”.

”Vi svarer på et stort behov derude”

Med Stevens erfaring for driftsopgaver, og med et 20 års vue på udviklingen er det ikke tilfældigt, at han landende hos Jørgen Holm & Co. i Managed Services. Det passede Steven perfekt, og han kunne se, at der var et potentiale: ”Jeg havde jo set mange måder at tilgå drift på før. Traditionelt er mange af dem, som tilbyder drift, store og procestunge, men her så jeg en forskel. Vi kan tage ansvar for kundens it på et helt andet personligt plan. Vi kan tage både driftshatten og konsulenthatten på. Der er en god blanding, og tingene kører godt parløb. Mere end jeg har set andre steder”, fortæller han.

”Efterspørgslen på Managed Services er meget høj. Det er en løsning for mange virksomheder – vi svarer på et stort behov derude. Det er svært at finde og fastholde folk på de tungere og mere snævre områder, og det er simpelthen for dyrt, så vi kan spille en værdifuld rolle for dem. Og vi har utroligt dygtige folk til at løfte disse driftsopgaver. Det er en fornøjelse”.

Ingen rygsvømning

Med tilvæksten af store kunder i Managed Services kan Steven naturligvis trække på en vis erfaring. Og om skiftet til edgemo fortæller han: ”TDC Hosting var i sig selv ikke kæmpestort, men jo en del af en meget stor koncern, så det var da noget af et skift. Det første, jeg oplever i edgemo, er, at der ikke er langt fra tanke til handling – og så er der en meget stor velvillighed til at handle på de ting, man snakker om. Man VIL virkelig noget. Det springende punkt er så, at det KAN man, for det faglige niveau i edgemo er fantastisk højt.”.

Steven fortæller at det høje niveau ikke udfordrer holdånden. ”Det er meget betryggende og givende”, siger han: "Hvis man ikke lige er den skarpeste på et givent felt, så kan man være helt rolig – man får sparring. Man slipper for at svømme rygsvømning over for kunden. Det er også muligt at give bolden videre”.

Sammen om at løfte

Én ting er skiftet fra en stor traditionsrig koncern, en anden ting er at lande i en helt ny afdeling i en i forvejen ung organisation. Men ifølge Steven er Managed Services som afdeling med til at styrke ham fagligt og socialt. ”Hvis vi skærer kunder og teknologi fra, så er Managed Services som afdeling super god. Vi sidder sammen fysisk og kan virkelig hjælpe hinanden på tværs. Der er rigtig meget samarbejde om de forskellige teknologier – og jeg har aldrig været et sted, hvor folk er så gode til at vidensdele som her. Ingen putter eller beskytter deres domæne. Det betyder ingenting, om du er Citrix eller noget helt andet her. Vi spiller sammen”, siger Steven.

Nye veje – nye muligheder

Vi er da også på et område, hvor der er et behov for at have fælles øjne på bolden. Udviklingen stiller i stigende grad store krav til at være opdateret – og netop derfor, er Managed Services en løsning for mange kunder. ”Selv for os, som sidder med de her ting hver eneste dag, kan det være sin sag at følge med. Hvis man ser tilbage til starten på O365 og BPOS før det, så er tingene i dén grad accelereret. Og det kan være skræmmende for nogen. Vi ser da også, at nogle ansatte i it-afdelingerne derude ser os driftsfolk som en trussel. Men det er bare slet ikke virkeligheden, for hvis man som virksomhed vil udnytte mulighederne med O365, så skal man følge med HELE tiden, og der er mange nye opgaver, som ikke er driftsopgaver”.

Især cloud-løsningerne udvikler sig ifølge Steven meget nu. Han ser Microsoft flytte sin forretning fra at være en licensbaseret indtjening til at være en servicebaseret indtjening. ”På Microsoft Ignite 2019 kunne man se, at antallet af sessioner om cloud var markant større end On-Premises – og set i forhold til for fire år siden er det helt vildt. Der er mange muligheder ved at gå i skyen – men det ER ikke for alle”, slår han fast.

Løsninger frem for topstyring

Den holdånd og kultur, som Steven oplever i edgemo og Managed Services, har flere prøvet at sætte ord på. edgemo-ånden. Kultur kan være svært, men Steven prøver: ”Den er der! Kultur er jo ikke så håndgribeligt, men vi er en del af noget særligt”, siger han. ”Vi oplever utroligt meget frihed under ansvar. Vores ledelse ved, at folk skal nok gøre det rigtige. Man stoler også på, at folk gør tingene på den rigtige måde, og det giver noget helt særligt at opleve – det er noget af det, der gør, at folk tager så meget ansvar. Man tror på de bedste løsninger frem for topstyring”.

Fakta

Steven passer sin familie, og nyder det. Og så er han løbetræner i den lokale løbeklub, og det er hans kone i øvrigt også. ”Så det bliver til en del kilometer”, som han let underdriver det. Steven har endda løbet de, for vi andre jordiske, frygtindgydende, ultraløb og løber mindst tre gange ugentligt. Men ligesom i edgemo, så siger han: ”I vores klub er der plads til alle, uanset om man drømmer om en 5-kilometer, eller om man vil prøve ultraløb. Alle kan være med”.

Nyheder skrevet af Steven Kronholm

Anmeldelse

Logitech Tap til møderum

Infrastructure Specialist i Teams m.m., Steven Kronholm kaster et skarpt blik på Logitech's nye linje af mødeudstyr, som kan lidt af det hele. For vi stiller høje krav til mødeudstyret. Det er nemlig…

Vil du vide mere om mig?

Kontakt mine kollegaer

Vil du vide mere om mig? Så er du velkommen til at kontakte mine kollegaer i edgemo Services eller mig direkte