Skrevet marts 2018

"Det er ret enkelt – edgemo bruger ikke pre-salers, og det giver mig som konsulent en kæmpe fordel. Her er jeg med i HELE processen – det sætter jeg pris på" Thomas Laursen om at blive udfordret.

Vi havde ledt længe efter én som Thomas Laursen, så da han sluttede sig til edgemo-folket den 1. februar 2016, var glæden stor. For Thomas er dét, han laver. Derfor er der intet afsnit i dette portræt med "Hvad laver du så, når du ikke arbejder med storage?”. Hils på en håndværker, en branchemand med stort B – og en pokkers god kollega!

Thomas ELSKER at bygge - at sætte ting sammen og derefter sætte stikket i væggen. Han elsker at se det virke, præcist som han og kunden har foreskrevet det. Og så elsker han at se en tilfreds kunde. Han har været konsulent og specialist i mange år, men har en håndværksmæssig baggrund. Det følger ham og gavner ham og kunderne. ”Det giver bredde. Jeg har ikke læst mig til det – jeg har haft tingene i hænderne. Én af mine største oplevelser var et opbygge et datacenter fra scratch – fra den rå beton, til at vi tændte for kontakten”, siger han og konstaterer tørt: ”Drift keder mig. Der skal helst bygges op”.

"Hvis de mangler et kabel, kan jeg næsten altid lige flikke ét sammen". Ikke just en standardfrase, storage-konsulenter normalt slynger ud. Men for Thomas er det - qua hans elektrikeruddannelse - det mest naturlige i verden, og elektrikerværktøjet er altid med i bilen. Interessen for infrastruktur går helt tilbage til starten. ”Jeg har mit hjerte i storage. Der følger noget infrastruktur og netværk med, men det er dér, jeg trives”, som han selv formulerer det.

Fakta

Thomas har med glans bestået ret mange certificeringer inden for forskellige brands såsom HPE, Veeam og NetApp - se dem på hans LinkedIn-profil

Privat kommer jeg ikke sammen med særligt mange ”almindelige” mennesker

Thomas sætter gerne ord på, hvordan han ser sig selv i edgemo og i it-branchen generelt. ”Blandt specialister er der ikke meget konkurrence – det gider vi ikke. Vi er en lille flok herhjemme, som har arbejdet med servere og storage igennem mange år, og vi kender hinanden”, siger han og fortsætter: ”Privat kommer jeg ikke sammen med særlig mange ”almindelige” mennesker. Vi konsulenter har mulighed for at bruge hinanden, dele teknisk viden, og det er noget af det, jeg nyder mest. Det dækker de fleste af mine sociale behov”.

Det virker, når jeg går derfra!

Det skal næsten ikke virke for godt – Thomas vil gerne udfordres. Når det så er sagt, så er han manden, som får tingene til at virke. ”Det er ret enkelt – edgemo bruger ikke pre-salers, og det giver mig som konsulent en kæmpe fordel. Her er jeg med i HELE processen – det sætter jeg pris på. Det virker, når jeg går derfra. Og hvis der er noget, der ikke virker, så er det mig selv, der har f***ed op og må fikse det”.

”Jeg har lige lavet et komplet backup-setup, hvor jeg var booket til to dage. Men da de kunne se, hvad jeg lavede, så stoppede de mig ikke men sagde, "du bliver bare ved" – og så blev jeg der i tre måneder”.

Spørg Thomas”Jeg har oplevet, at sælgerne gik til vores CEO, Lars, omkring et stort server-storage-udbud. Hans svar var bare: Spørg Thomas, om han kan stå inde for det. Den måde, vi bliver lyttet til – som det, vi bilder os ind at være, nemlig eksperter – det er sgu stort”, siger Thomas. ”Det er modigt af ledelsen. De stoler jo på os, og det er hele ånden hos edgemo. Vi bliver spurgt, og vi tør sige nej - og kunden bliver glade alligevel, fordi vi er ærlige. Tingene hænger sammen. Vi får et venskabeligt forhold, hvor kunderne ringer og spørger om råd, og vi får en udveksling. Det er meget vigtigt for mig”.

Jeg hopper ikke i faldskærm

Her er så afsnittet, hvor vi plejer at spørge til fritid, hobbies, laster mv. Og her er Thomas også ret ligefrem. ”Jeg hopper ikke i faldskærm”, er svaret. ”Man kan altid få fat i mig. Min fritid går med at fordybe mig i ny teknologi. Det giver mig inspiration til at designe og implementere, og det er det, der driver mig - dér jeg lever”.

”Det er lidt ligesom med udbud – jeg kan skrive 20 sider om det, men det er ikke sikkert at læserne brænder lige så meget for det, som mig”, slutter Thomas med et grin.

Nyheder skrevet af Thomas Laursen

Alt Om Data

Tendens: Edge computing

Hvis ikke edgemo skulle fortælle om edge computing, hvem skulle så? Ordlegen ligger lige for, men koblingen er i stedet, at vi altid har radaren tændt, så vi kan være på forkant. Det spottede Alt Om D…

Azure & Datacenter

Årets Hybrid IT Partner

Fredag den 17. januar modtog edgemo prisen for Årets Hybrid IT Partner til HPE’s årlige Hector Awards. Det skyldes vores ekstraordinære kompetence og indsats på HPE’s hybride løsninger som fx SimpliVi…

Rejsereportage

Rejsereportage: HPE TSS 2017

Temaet for HPE TSS - Transformation in Action - var yderst velvalgt. For transformationen i it-verdenen er tydelig og varsler om en fremtid, hvor vi skal til at anskue drift og infrastruktur på en ny…

Vil du vide mere om Thomas?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Thomas som din potentielle nye konsulent eller kollega? Så er du velkommen til at kontakte to af hans kolleger, Niels eller Suzan, eller Thomas selv.