Skrevet november 2018

”Vi deler værktøjer og kan låne hinandens øjne på ting. Vi har bygget et system, hvor vi samarbejder på tværs i stedet for at konkurrere internt, som man ser det mange steder” 

Thomas Rønning - også kaldt Onkel Rønning - er central midtbanespiller i edgemo’s salgsstyrke. Han startede som salgschef for vores offentlige kunder i april 2017, men skiftede position i maj 2018 - samtidig med at vi skiftede strategi.

Vi droppede den klassiske opdeling af salgsafdelingen i segmenter, for løsningerne inden for vores fokusområder bruges i de fleste organisationer. Og edgemo-folket er erfarne i at håndtere både private og offentlige organisationer – store som små, inden- som udenlandske. Thomas kalder os specialister uden skyklapper. 

Nok er Thomas salgschef for nogle af vores jyske sælgere, men han ser sig selv som spillende træner, og det er sådan, han arbejder. ”Jeg nåede at lande i edgemo, før væksten eksploderede”, siger han. ”Når så mange folk kommer ind, så skal der arbejdes lige så hårdt med kultur og ånd, som der skal med tallene, og den opgave skal man som leder tage til sig”.

Arbejde og en arbejdsplads er ikke bare noget, som skal bringe til vejen og dagen, hvis du spørger Thomas, eller som han selv formulerer det: ”Arbejde er sgu en alvorlig ting. Man er med, og man tager kulturen ind, og tager den alvorligt. Man tager relationen til kollegerne OG til kunderne alvorligt. Fx når vi bliver syge – for det gør alle jo indimellem - så tager vi over for hinanden, så ingen bliver ladt i stikken.”

Fem hurtige

Efter så mange år i branchen, hvordan landede du hos edgemo?

”Oprindeligt blev jeg udlært hos JYSK, men kom hurtigt videre til et job i en kommune. Her kunne jeg se ind til de her folk inde i it. De så mega seje ud og havde walkie talkier og alt muligt. Og da der nogle år senere kom et barselsvikariat, så sprang jeg til. Så der var en helt primitiv tiltrækning dér”.

”Men ser vi på den faktiske vej, så handler det en del om Morten Arknæs. Vi havde arbejdet sammen og mødtes nogle gange. En dag ringede han og spurgte, om det gik godt, og jeg svarede ”ja”. Han kvitterede med at sige, ”Det er jeg ked af at høre” – resten er historie”, griner han.

Hvad er ledelse anno 2018 for dig?

”Det, der driver mig, er at finde det, folk er gode til – og lade dem dyrke det og virkelig trække igennem på det. Man skal ikke være god til alt, men man skal selvfølgelig også udvikle sig, så dét, man er mindre god til, arbejder vi med ved siden af”.

”I edgemo’s salgsafdeling kan vi sige alt til hinanden. Vi kan både rose og rise. Vi deler værktøjer og kan låne hinandens øjne på ting. I ledelsen hjælper vi hinanden. Ledelse skal ikke være rigidt og i siloer. Vi har bygget et system, hvor vi samarbejder på tværs i stedet for at konkurrere internt, som man ser det mange steder”.

Udviklingen raser af sted udenfor – hvordan står det til, synes du?

”Det er tankevækkende, at små som store virksomheder siger det samme: At de har alt for mange opgaver. Der, hvor kunderne deler sig, er i forhold til, hvordan de griber det an. Nogle kigger over på os og siger, at ”I kan jo gøre det for os”, og andre holder på opgaverne selv”.

”Man skal ikke lægge alt ud for enhver pris, men kig nu på, hvor man kan skabe værdi, og hvor man ikke rækker. Jeg siger altid til kunderne, at man skal kunne skrue op og ned for sin leverandør alt efter, hvad behovet er. Lige meget hvor stor du er, så har du hele tiden brug for at justere på tingene. Derfor binder vi ikke nogen på tre-årige kontrakter, men arbejder med udviklingen af agile services. Og ja, vi har en enorm selvtillid på det område – fordi vi har de bedste folk”.

Er sælgerrollen også i udvikling?

”I høj grad, men der er nogle klassiske dyder, som stadig holder ved. Det er så vigtigt, at du har troen på dig selv, og har overblik over markedet. Men nu, hvor it er kommet mere på direktionsgangen, skal du som sælger være stærk nok til at gå til en it-direktør og rådgive ham eller hende, så deres organisation kan følge med. I dag skal sælgere sætte sig op på et anderledes mere strategisk niveau”.

Hvordan oplever du edgemo's vækst?

"Jeg nåede at træde ind før, det hele eksploderede. Der var god tid til at tage sig af mig. Jeg nåede at komme ind ”som én af de gamle”. Flere blev bekymret over, hvor mange der kom ind. Bekymret for kulturen. For hvordan holder man fast? Men vi sagde til hinanden: Er det ikke NU, vi skal være stærke og vise, hvad det vil sige at være edgemo?! Og den kollektive mentalitet har bare betydet, at de mange nye faktisk er blevet edgemo. Vi kæmper for den særlige ånd, vi har, og derfor kan vi blive ved”.

Fakta

Thomas har (stort set) altid været i it. Hans rejse i branchen begyndte langt før internet og andre teknologiske landvindinger. Faktisk spillede hans far en central rolle. Som dreng var en Commodore 64 den store drøm. Thomas' far sagde til ham: ”Hvis du selv kan spare sammen til halvdelen – så gi'r jeg resten. Jeg tror godt, at du kan leve af det en dag.” ... Og sådan gik det!

Når Thomas har fri, bruger han tid med familien og lusker rundt i camouflagetøj! ”Det, jeg holder allermest af, er at gå på jagt. Der behøver ikke være dyr, men der er fred! Jeg har enormt meget brug for bare at være mig. Brug for ro, og på jagt kan jeg sidde i timevis i stilhed.”

Nyheder skrevet af Thomas Rønning Andersen

Vil du vide mere om Thomas?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Thomas som din potentielle nye leder eller kollega? Så er du velkommen til at kontakte to af hans medarbejdere, Allan eller Søren, eller Thomas selv.