Skrevet november 2020

Troels Tønder startede den 1. marts 2019 i edgemo i Albertslund som Infrastructure Specialist. Troels er oprindeligt uddannet IT supporter, men har siden 2003 excelleret som ekspert i blandt andet Microsoft Endpoint Manager, SCCM og Modern Workplace.

Når man har tilbragt hele sit arbejdsliv – som for Troels vedkommende er siden år 2000 – i it-branchen, så er man erfaren. Når man så ovenikøbet har holdt snuden i det samme spor i alle årene og har fulgt hvert et udsving i udviklingen, så er man specialist. Men Troels Tønder er ikke typen, der råber højt om egne evner. Han ved, hvad han kan. Og dét, sammen med tillid i kunderelationen, er det vigtigste for ham.

Det lykkedes ikke, ikke at arbejde med it

I tidernes morgen, da Troels Tønder var en ganske ung mand, trådte han ind i it-branchen som datamekaniker-elev hos det, vi i dag kender som MT Højgaard – dengang under navnet Højgaard & Schultz. I starten i en position som it-supporter, men snart med et voksende teknisk ansvar for administrationen af Windows-klienterne - uvidende om, at han skulle ende med tilbringe hele 12 år på sin første arbejdsplads. Flere gange undervejs stod virksomheden overfor store organisatoriske forandringer, som Troels blev placeret midt i. ”Jeg trivedes rigtig godt og havde gode kolleger, men jeg havde aldrig haft en ide om, at jeg egentlig skulle arbejde med it”.

Ansættelsen i MT Højgaard havde en enkelt afbrydelse efter få år, da Troels påbegyndte en uddannelse som multimedie-integrator. “Jeg gik på en grafisk skole i Roskilde i et halvt års tid, men endte med at vende tilbage til MT Højgaard - og til it-branchen”.

SMS – SCCM - MEM

Forkortelser har vi aldrig manglet i it-branchen, men for Troels blev flere af dem meget centrale i hans arbejdsliv. ”Jeg specialiserede mig tidligt i det, der dengang hed SMS, som intet har med tekstbeskeder at gøre, men i stedet Systems Management Server. Det blev senere til System Center Configurations Manager, bredere kendt som SCCM, og i dag opererer vi med paraplyen Microsoft Endpoint Manager, som Configuration Manager stadig er en del af; nu sammen med Intune.”, siger Troels og fortsætter: ”Dette arbejde trak jeg med mig videre til min næste arbejdsplads, hvor jeg startede som konsulent på SCCM, hvilket jeg gjorde i 7 år, før jeg kom til edgemo”.

Udviklingen har været Troels’ følgesvend i mange år, og han har sine betragtninger på den: ”Udviklingen fra SCCM kom på sin vis udefra. Det handler om, at SCCM skal være mindre begrænset af lokale netværk, og nu hedder det så - sammen med Intune - Microsoft Endpoint Manager som fællesbetegnelse, og det kan noget mere. Den del er alle ikke nødvendigvis med på – det kræver, at man følger tæt med. Der er stadig en vis tilbageholdenhed hos nogle kunder, som endnu ikke er trygge ved at lægge for meget i skyen”, siger Troels, men slår fast: ”Det gode – set fra kundens synspunkt - er, at rugbrødsarbejdet er blevet markant mindre med den stadige tilgang af cloud services. Jeg fornemmer nogle gange, at kunderne frygter at modtage et opgaveestimat på uger eller måneder – hvor jeg i stedet tænker dage og uger. Men det bliver jo så til en positiv overraskelse for dem”.

God bredde

Troels Tønders mange år hos det store arkitekt- og entreprenørforetagende har givet ham en ballast i forhold til håndtering af kunder i enterprise-segmentet. ”Jeg håndterer kunder i alle størrelser og former, men den erfaring, jeg har med it i store virksomheder, er helt klart en styrke i dag. I tiden på min forrige arbejdsplads arbejdede jeg også for flere af de danske regioner og andre offentlige aktører. Det giver en god bredde”, siger Troels. ”Og så er det jo lidt sjovt, at hver gang jeg får opgaver i entreprenør- og arkitektbranchen, så giver det lidt en følelse af at være ”hjemme”. Der er nogle særlige strukturer, jeg lærte at kende i mit første job og stadig genkender den dag i dag”.

En sindig sjælænder

Tillid i relationen med kunden betyder meget for Troels Tønder. ”For at sige det ligeud, så synes jeg det er ***sygt, når man føler, man er til afhøring. Hvis kunden ikke rigtig stoler på en, så kan man ikke arbejde. Derfor investerer jeg meget i at etablere en åbenhed, men også en ærlighed. Det handler om tillid. Dét der med at være den skråsikre konsulent, det er slet ikke mig”, siger han. Og selvom han er bekendt med, at konsulentbranchen har ry for at være hård, så flyver det hen over hovedet på ham.

”Det der med at promovere sig selv en hel masse – det siger mig ingenting. Og hvis jeg havde opdaget, at det var sådan, man gjorde her, så var jeg nok landet det forkerte sted”, lyder det. ”Men det er heldigvis ikke nødvendigt i edgemo. Der er en ærlighed overfor hinanden – folk undviger ikke, når man beder hinanden om hjælp. Folk ER der bare for hinanden. Så når vores ledelse siger at man i edgemo går op i mennesket før kompetencerne, så gør man faktisk det, man siger. Det betyder meget”.

Aldrig den nye

Mødet med den edgemo’ske ånd gjorde et indtryk på Troels, selvom han faktisk kom fra virksomheder af sammenlignelig størrelse og alder. ”Jeg fik ret hurtigt en fornemmelse af, at edgemo var et firma, hvis grundlæggere kom fra et meget stort it-firma. Der var ligesom nogle strukturer på plads, og den dér helt iværksætter-agtige græsrods-ting var der ikke på samme måde”, husker han. ”Noget af det unikke var den måde, man blev taget imod på. Der blev virkelig gjort noget aktivt for, at man skulle føle sig velkommen. Jeg følte næsten aldrig, at jeg var rigtigt ny i edgemo, hvilket i høj grad skyldes kollegerne og kulturen. En super god oplevelse”.

Læg dertil at Troels går mange år tilbage i tid med sine kolleger Lars Staal og Thomas Rønning. Staalen og Rønning fik ham til at tage en snak med Kenneth Knude. ”Der gik faktisk halvandet år fra min første snak med Kenneth, til jeg endelig var klar til springet. Men da skridtet først var taget, var jeg hurtigt overbevist om at det var det rigtige – og et halvt år efter, var jeg selv med til at række ud efter la Cour. Så det er ex-kolleger, som bliver kolleger igen”.

God vin og en støvet racercykel

Troels drives af en passion for de ting, han går op i. ”Jeg bliver hurtigt lidt nørdet med mange ting og er generelt bare nysgerrig. Jeg kan fx godt lide vin – men det at drikke den, fylder næsten mindst. Det er viden om vinen, jeg dyrker”, griner han. ”Jeg er også glad for cykelsport, omend mest på tilskuerplan, men der står da en støvet racercykel hjemme i soveværelset. Til gengæld kommer jeg ofte ud at vandre og hike. Det er noget, der er gået op for mig sent i livet, at dét kan man også have som hobby. Ikke mindst på grej-fronten. Sjovt nok interesserer it som sådan mig ikke særligt meget, og jeg har sjældent en computer tændt i fritiden. Der er det andre ting, der betyder noget og tager tiden”, slutter Troels Tønder.

Nyheder skrevet af Troels Tønder

Vil du vide mere om Troels?

Kontakt kollegerne!

Vil du vide mere om Troels som din potentielle nye konsulent eller kollega? Så er du velkommen til at kontakte to af hans medarbejdere, Lars eller Thomas, eller Troels selv.