Skrevet af

Flemming Hjorth Andersen, Infrastructure Specialist

Manglende support og manglende nye features er konsekvensen, hvis I vælger ikke at opgradere til Software Maintenance (SW-Maint). Og 22. december 2016 er absolut sidste frist for at gøre brug af Citrix' Early Adopter-program.

Dette er især vigtigt, hvis I har XenApp- og XenDesktop-licenser med aktiv Subscription Advantage (SA) og endnu ikke truffet beslutning om, hvad I gør med jeres SW-Maint efter den 1. januar 2017, hvor Citrix Subscription Advantage SA og Legacy Support ændres kraftigt. 

edgemo's Citrix infrastructure specialists er dykket ned i konsekvenserne af Citrix' beslutninger omkring software maintenance-programmet og giver her et overblik og en anbefaling til, hvad du bør gøre.

Vi ønsker ikke at efterlade dig uden mulighed for support, så først og fremmest anbefaler vi dig - INDEN 1. januar 2017 - at tage en snak med din edgemo-sælger om fordele og ulemper. Vi vil gerne sikre os, at I er opmærksomme på konsekvenserne - manglende support og manglende nye features - hvis I vælger ikke at opgradere til SW-Maint.

Vores generelle anbefaling, skåret over én kam, er derudover at følge Citrix' anbefalinger om bl.a. at benytte Early Adopter-programmet, hvis jeres aftaler står til fornyelse inden 31/12-16.

Fakta

 • Følgende produkter påvirkes af ændringen: XenApp, XenDesktop, Provisioning Server og EdgeSight. De resterende Citrix-produkter kører allerede i dag med Software Maintenance eller Hardware Maintenance

 • SW-Maint koster ekstra. Det vil sige, at din virksomhed pålægges en merudgift på cirka 15% ved opgradering/fornyelse til SW-Maint, kontra hvad I er vant til at betale for SA.

 • Indtil juli 2017 kan I stadig forny SA på eksisterende licenser, i op til 3 år. Det betyder, at I i princippet kan udskyde SW-Maint (og deraf følgende forøgede udgift) i op til 3 år.

 • Hvis I gentegner SA ud over den 1. juli 2017 og herefter får behov for at tilkøbe flere licenser, bliver I tvunget til at konvertere til SW-Maint.

 • Man kan kun købe ekstra licenser inklusiv SA til sin eksisterende løsning frem til 1. juli 2017.

 • Har I en eksisterende supportaftale (Legacy-aftale), må I forny denne inden den 31. december 2016, for maksimalt 1 år.

 • NorSkale (Citrix Workspace Environment Manager) får man kun, hvis man har SW-Maint/Select Services.

 • edgemo opretter 15-25 supportsager for vores kunder, hvert år.
 • Jf. betingelserne for Citrix support-aftalen må edgemo som leverandør ikke oprette en supportsag for dit firma på vores egen aftale. Sådan har det været i et par år, men Citrix har ikke håndhævet det. Forventningen er, at det begynder de på nu.
 • edgemo må gerne oprette en supportsag for din virksomhed, men det skal være på jeressupportaftale (dvs. at I skal have SW-Maint eller Legacy support-aftale).

 • Citrix anbefaler jer at benytte Early Adopter programmet, hvis jeres aftaler står til fornyelse inden 31/12-16. Offentlige institutioner, som handler ind på GELA-aftaler, kan ikke anvende Early Adopter programmet.

 • SW-Maint skifter navn til Select Services.

Edgemo's overvejelser

 • Citrix kræver SW-Maint for NorSkale – hvem ved, hvad det bliver næste gang? I risikerer at skyde jer selv i foden ved at gentegne SA, frem for SW-Maint

 • Omvendt; virksomheder, som i dag lever uden NorSkale, kan vel også leve uden det fremadrettet.
  Mange har i forvejen en løsning de anvender på pc'er, og ofte giver det mening at anvende de samme værktøjer, frem for at introducere en special-løsning til Citrix-miljøet.

 • Hvis I vælger ikke at opgradere til SW-Maint, har edgemo ikke mulighed for at oprette supportsager for jer fra og med den 1. januar 2017.

Early Adaptor-programmet

Citrix' Early Adaptor-program er for jer, der har XenApp- og XenDesktop-licenser med aktiv SA. Det giver jer mulighed for at opgradere til SW-Maint til en fordelagtig pris. 

Perioden er 17. oktober 2016 til 22. december 2016 - rygter vil dog vide, at det kan strækkes lidt til den 30. december. Programmet kan ikke kombineres med andre Software Maintenance-programmer

Early Adaptor-programmet kører case by case! Det vil sige, at der ikke er en fast rabatsats eller anden form for fast tilbud - Citrix vurderer for hver sag, hvad de vil give i ekstra rabat, hvis man inden 22. december vælger at konvertere til SW-Maint. Citrix siger dog, at der kan gives helt op til 25% rabat.

Et eksempel på programmet fra en af edgemo's kunder: 

 • SA-gentegning for 2017 vil være cirka $40.000
 • SWM-konvertering for 2017 vil være cirka $60.000
 • Early Adaptor-prisen er udregnet til cirka $45.000

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.