Skrevet af

Morten G. Arknæs, Director, Sales Corporate & Public

Vi it-folk har travlt med at håndtere konsekvenserne af COVID-19 og de mange hjemmearbejdende – eller ikke-arbejdende. Nogle virksomheder oplever kraftig vækst og har svært ved at følge med efterspørgslen, for andre går det den modsatte vej – begge tilfælde kan kræve en justering af it-infrastrukturen.

Har du behov for hjælp? Kontakt din nærmeste edgemo-person, så kigger vi på det sammen. 
Vi følger nøje udviklingen og orienterer om nye konsekvenser og tiltag via denne side, som opdateres løbende.

Inspiration til tjeklisten

Der er nok at håndtere, kontrollere og eventuelt etablere. Vi har lavet et par nedslag i den tjekliste, mange af vores kunder har på bordet i øjeblikket - måske du kan bruge den som inspiration til dine egne og kollegernes opgaver:

  • Er VPN-gateway’en kraftig nok til at klare presset fra mange udearbejdende? Er internetlinierne, der skal understøtte VPN-brugerne, kraftige nok til at klare både ud- og indgående trafik?
  • Har medarbejderne hardware, licenser og adgang til at kunne arbejde hjemmefra - sikkert og med overholdelse af fx GDPR-krav?
  • Er der leveringstid på de varer, der skal bruges snart, og findes der i givet fald alternative varer, der kan leveres nu?
  • Skal policies og rettigheder justeres, så kollegaer – eller vikarer - kan overtage hinandens opgaver?
  • Har vi en løsning, der kan håndtere blandt andet onlinemøder, så antallet af fysiske møder kan minimeres?

Billigere licenser

Microsoft Teams: Microsoft har p.t. flere tilbud på gratis Teams i 6 måneder. Nogle erstatter andre, rummer forskellige muligheder og stiller forskellige krav, så kontakt os for en fælles udvælgelse af det tilbud, der passer bedst til jer. Uanset valg af løsning anbefaler vi at få den opsat med AD Connect for det bedste resultat i brugen af O365 og på den videre rejse mod O365.

Citrix ADC: Har du akut behov for at skrue op for båndbredden på jeres Citrix ADC (Netscaler)  - eller tilføje ekstra ressourcer - kan løsningen kan være at købe en ADC-udvidelse som CSP-licens i stedet for at opgradere permanent. Det giver større fleksibilitet - også økonomisk. Læs mere om løsningen her.

SMS Passcode: Hackernes corona-fest kan besværliggøres med multifaktorgodkendelse. Løsningen kan lige nu være at leje SMS Passcode MFA- og Password Reset-licenser i 6 måneder.

Anden software: Flere producenter rækker en hjælpende hånd i form af gratis eller billigere licenser til løsninger, der kan gøre situationen lidt nemmere. Kontakt os for et overblik over mulighederne.

Potentielle prisstigninger

Hvor der på licenssiden, som beskrevet herover, kan være hjælp at hente, risikerer vi, at priserne på hardware stiger som følge af stigningen i efterspørgslen i forhold til udbuddet lige nu. Selv om de fleste fabrikker i Kina er åbnet igen, har de svært ved indhente efterspørgslen rettidigt. Og når efterspørgslen er stor og udbuddet begrænset, stiger priserne ofte. Vores bedste råd til dig er at gå i dialog med os om jeres forventede behov i 2020.

Indkøber I via SKI-aftaler, kan vi anbefale at læse denne udmelding fra SKI af 11. marts 2020.

Udenlandsforsendelser

Trods mange lukkede grænser kan vi sende størstedelen af vores ordrer rundt i verden, som vi plejer, dog med følgende begrænsninger:

  • Godstransport ind og ud af Danmark er, som det plejer.
  • Luftfragt: Forvent højere transportpriser end normalt. Passagerflytrafikken, som også anvendes til gods, er ramt. Alternativet er fragtfly, hvilket dog ofte er dyrere end almindelig kurer-lufttransport. Især pallegods er p.t. svært at få ind i fx USA og Tyrkiet.
  • Kurer: edgemo's primære transportører har egen flyflåde. Da de ikke flyver med passagerer, er alt business as usual for dem.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.