Skrevet af

Mette Hylander, Marketing Manager & Pressekontakt

Det bliver ikke større - edgemo summit 2019 i bakspejlet

Tak for sidst – og tak for kaffe for en dag! edgemo summit 2019 blev en markering af, at efter 8 år er summit ikke blot 'endnu en it-konference' – den er mere og andet end det. Først og fremmest opfører edgemo summit sig på en anden måde end ellers, og det bliver tydeligt, at det gør vi deltagere også. Vi er på neutral grund. I samme it-båd.

For anden gang skulle vi afholde edgemo summit i vores nye domicil i Hinnerup, og denne gang skulle det vise sig, om den store klinge kunne bære igen. Vi havde sat os et mål: edgemo summit måtte IKKE vokse. Hvor mange undrende blikke sådan en vending ellers måtte kaste af sig i det vækst-hungrende it-Danmark, så er det næsten det vigtigste. I edgemo sætter vi nærhed øverst, og det skal vores summit afspejle.

Vi havde sagt; vi skal være 500. 100 edgemo people, 100 'legekammerater' og 300 gæster. Og hvad gæsterne angår, så markerer de, at summit bare er anderledes. Uden markedsføring, kanvas eller andet godt, var de 300 pladser væk på kun to dage, og derfra voksede ventelisten kun. Læg dertil, at vi havde et no-show på under 2%. Det er noget nær umuligt at opnå.

Stemning fra start til slut

Morgenerne på edgemo summit er altid særlige, og i år var ingen undtagelse. Den nye og noget større Smukfest-barak, trak fulde huse allerede fra klokken 8, hvor MEYERS' morgenmad blev indtaget i selskab med kollegerne - dem, som vi deler vores passion for it med. En morgen på summit er ikke tavs og akavet, men åben og indbydende. Så det var et varmt publikum med let til latter, som tog imod en oplagt edgemo-CEO, Lars Andersen. Lars lavede, med en let-lummer vits om to it-nørder, et perfekt oplæg til en mildest talt morgenfrisk Christine Feldthaus, som sendte bolden direkte i mål.

Klap bagi – og gudstjeneste med guru-nørder

Dagens program blev så eftertrykkeligt sendt afsted med Christine Feldthaus. Hun indledte med en disclaimer: Hun er ikke en pæn pige, og det er bare sådan, det er. Med et glimt i øjet blev it-Danmarks mænd og kvinder ristet godt og grundigt. Med en skarp balancering både over og under bæltestedet satte hun ind, hvor de fleste af os godt ved, den er gal. Kernen var kommunikation – at tale og dele og ikke gå på kompromis. Og som sådan var vi derefter alle klar til at drage ud i Summit-programmet og suge til os.

Normalt ser man en naturlig affolkning af en event af denne størrelse ud på eftermiddagen, hvor hovederne er fyldte og trætte. Men klokken 15:30, hvor ikon-nørderne Jacob Stegelmann og Nikolaj Sonne skulle på scenen – for første gang nogensinde sammen – var barakken fyldt til bristepunktet. Og modtagelsen kom måske også lidt bag på dem.

Allerede midt i min introduktion af dem måtte jeg se mig overdøvet af publikum, og jublen kulminerede og talte sit eget sprog, da de to DR-kapaciteter trådte på scenen. Folk var ellevilde. De acede den. De talte til et publikum, som mildest talt er teknologi-parate. Perfekt match. Og da de sluttede 16:20, hvilket var rekord-sent for edgemo summit, var barakken fortsat fyldt. Det er første gang, vi har set det. Her mærkede vi, at vi er i samme båd. Tak for det! Og i et stille øjeblik efter showet udtalte Nikolaj Sonne da også: ”Hvor var det fedt. Det her kalder da på en reprise!”. Vi er bestemt enige – dét gør det!

Dialog, relevans og intet facit

Selvom Christine Feldthaus forbød os at samle evalueringer, så gjorde vi det alligevel. Jeres input betyder alverden for os, og vi kan heldigvis se, at summit også betyder noget for jer. Mange siger ”Vi kan ikke helt sætte ord på, hvad det er – men edgemo summit er noget særligt. Stemningen er anderledes. Det skal opleves”. Vi er enige, for edgemo summit er også noget særligt for os.

Jeg bliver stolt, når jeg ser over 100 edgemo-folk finde et ekstra gear frem og i fælles flok stable et program på benene, som år efter år overgår sig selv. Og når udstillerne, som de vitterligt gjorde i år, lægger sig i selen og skaber den absolut flotteste og mest inspirerende udstilling til dato. Fordelt på tre etager skabte udstillingen en helt særlig stemning.

Måske er det særlige ved summit, at man ikke går hjem med facit. Vi sætter anslaget med de korte indlæg. Vi vil spire, inspirere og stille spørgsmål. Vi vil have folk til at tale med hinanden, mens de er her, og med deres kolleger, når de kommer hjem, om nye idéer og løsninger. Ingen skal belæres, men alle skal inspireres. Og relevansen er vores mål - vi er jo på arbejde, og det SKAL være relevant.

Vi kunne se en stor tilstrømning til alle vores faglige indslag. Flere indslag blev set af mere end det dobbelte af det normerede antal deltagere. Folk skal have noget fagligt ud af os som arrangører, men i lige så høj grad skal de have noget fagligt ud af hinanden. Dén platform faciliterer edgemo summit. Det lyder måske lidt pompøst at kalde summit for en slags neutral grund for deltagerne. Men der er noget om snakken, og her er vores faste summit-indslag, Executive Roundtable, et levende eksempel. Her sidder it-direktører og -beslutningstagere i et par timer og deler erfaringer, frustrationer og idéer med hinanden - på tværs af brancher, konkurrence og filtre i øvrigt. Så ud fra den betragtning kan vi trætte og glade konstatere om edgemo summit 2019:

– det bliver ikke større.

Men det skal det heller ikke. Vi sætter vores fyrtårn ved mottoet Bedst er størst, ikke omvendt.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.