Hvert år spildes it-millioner, fordi mange organisationer ikke har kapacitet til at overvåge og vedligeholde deres installationer. Det skorter ikke på muligheder – men overblikket ender ofte som støj. Sådan behøver det dog ikke at være. Det har edgemo skrevet en historie om sammen med den århusianske it-succes, Mjølner Informatics.

Et vågent øje på deres 120 servere er nødvendigt, når Mjølner Informatics udvikler digitale oplevelser til bl.a. Vestas, eBay og Bankdata's kunder. 
”Vi havde vores eget semi-manuelle overvågningssystem. Det fungerede, men gav i det store hele for mange problemer – det kostede tid, penge og stress” siger Mjølners It Systems Consultant, Niels Koerse.

edgemo kendte til Mjølners udfordringer og kontaktede derfor Niels, da vi i 2015 udviklede NOC2go - en enterprise overvågningsløsning, baseret på Microsoft SCOM. Der gik kun 1 time, og så var Mjølner på. 

”Vi har haft andre overvågningsløsninger, der ikke var fuldt automatiserede som NOC2go, og kun gav en masse støj. Vi prøvede et stort system, som jeg pillede ned efter få måneder. Vi har ikke brug for detaljer som det primære, men derimod overblik. Detaljerne vil jeg først have, når jeg beder om det. Og NOC2go er det bedste, vi har set", udtaler Niels Koerse fra Mjølner Informatics

Det koster ikke mere end en pc

Et fuldt automatiseret overvågnings-setup er pga. prisen normalt forbeholdt enterprise-klassen. Men med it-overvågningen leveret som en service, er der ingen initial investering og vedligehold af eget overvågningssystem. Du installerer klienterne på jeres eksisterende Microsoft System Center-licenser og har altså ingen udgifter dér. En økonomisk sammenligning mellem en OnPremise-løsning og NOC2go viser, at har du færre end 100 virtuelle servere, er business casen mere end oplagt.

Hvor det normalt tager minimum 5 dages implementering plus en dags månedligt vedligehold at holde SCOM kørende, kan NOC2go gøres køreklar på under en time. 

Læs om edgemo NOC2go og se videohapseren

Sådan er det konstrueret

NOC2go installeres som agent på jeres servere, hvorefter edgemo’s serviceplatform henter oplysningerne. Herfra præsenteres de i tilpassede dashboards. Webinterfacet viser driftstatus på storskærm, smartphone, tablet og pc efter behov. Løsningen hostes hos edgemo med fuldt redundant infrastruktur på alle services. 

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.