Skrevet af

Charlotte Klitgaard, Inside Sales Manager

Stefan Juul Mølgaard, Head of Business Processes & Development

Øgede leveringstider på hardware kommer næppe bag på nogen længere. Det behøver man bare  følge en smule med i pressen for at vide. Derfor må vi fortsat opfordre kraftigt til at tænke ekstraordinært langsigtet, når der skal planlægges indkøb af alt fra telefoner, tilbehør og pc'er - til komponenter til datacenteret.

Årsagerne til situtationen er flere. Corona-nedlukningen skabte en rekordhøj efterspørgsel efter udstyr til blandt andet mere fleksible arbejdspladser. Ifølge IDC voksede mængden af globale pc-forsendelser med 56% i 1. kvartal af 2021 holdt op imod 1. kvartal 2020.

It-industrien deler nøglekomponenter med efterspurgte produkter i mange andre industrier, hvilket kun øger presset på producenterne af især memory, SSD, LCD-paneler, integrerede kredsløb og grafikkort. Det resulterer ikke kun i forsinkelser, men også i omkostningsstigninger. Seneste benspænd er, at Kina, som producerer mange af komponenterne, nu er ramt af elektricitetsmangel. Det resulterer i, at virksomheder lukker produktionen, da strømomkostningerne gør den underskudsgivende, eller fordi der ingen strøm er.
Læs mere: Kina er ramt af en energikrise, der vil sænke årets økonomiske vækst - er nu klemt mellem kulvækst og klimahensyn (Børsen)

Udover de allerede nævnte udfordringer oplever den globale logistikindustri kapacitetsmangel på tværs af de fleste transportmidler, hvilket resulterer i en stigning i fragtomkostninger, der påvirker alle industrier. Søfragt er særligt hårdt ramt og har været under enormt pres siden slutningen af 2020 - en situation, der kun blev forværret af Suez-kanalens blokering i marts 2021.

Sammen med vores producenter kæmper vi en brav kamp for at afbøde virkningen af udfordringerne mest muligt. Vi er 100% bevidste om konsekvensen af de øgede leveringsudfordringer for vores kunder, og  hver eneste ordre berøres mange gange, når vi dagligt er i tæt dialog med producenter og distributører.

Hvad kan du gøre?

Tænk langsigtet. Bestil i (meget) god tid! Overvej fleksibilitet i forhold til valg af model og/eller brand.

Husk at vi i edgemo har en stor konsulentstab, som er specialister i blandt andet virtuelle arbejdspladser og andre hardware-levetids-forlængende løsninger eller alternativer. Vores services-afdeling tilbyder flere af løsningerne som abonnementsordning. Kontakt os direkte eller udfyld kontaktformularen herunder, hvis du ønsker mere indsigt i mulighederne.

Har I - på trods af ovenstående - brugt it-udstyr, I skal af med, så overvej at sælge det til os og vores nye søsterselskab, Npvision Group. Det kunne jo være, at jeres gamle udstyr kunne komme nogle andre tilgode.

Til sidst en stor tak for jeres tålmodighed og ordentlige måde at tackle udfordringerne på. God dialog er den bedste måde at overvinde vanskelighederne sammen med.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.