Skrevet af

Annika Simonsen, Business Relationship Manager

I edgemo har vi skabt en arbejdsplads, hvor man kan udvikle sig. Flytte sig fagligt og socialt. Men det er også muligt at opsøge nye muligheder på sin karrierevej. Interesser kan skifte, kompetencer kommer helt sikkert til - og pludselig står man et sted, hvor et sporskifte er oplagt. Dér stod Annika Simonsen i juli 2020, hvor hun tog springet fra Inside Sales Specialist til Business Relations Manager i edgemo.

Der er noget omkring dét at lande på den rette hylde, ikke sandt? Annika's rejse til sin nye BRM-stilling startede uden for edgemo – og endda vældigt meget uden for it-branchen. Og dén er lidt af en historie. For Annika bemærker sig ved, at både at have rejst inden for edgemo’s vægge, men også uden for – før hun endelig stod af på perronen ved Delta 6 i Hinnerup i sin tid.

Det, vi har til fælles i edgemo, er, at vi er meget forskellige. Og devisen om, at der bag hvert menneske gemmer sig en historie, er også tilfældet med Annika. Før hun først startede som Inside Sales Trainee i edgemo kom hun nemlig fra mange år i sundhedssektoren, og selvom hun var glad for kontakten til patienterne, så var tiden inde til luftforandringer. Annika ville prøve noget helt nyt. Det sendte hende i hænderne på en karrierevejleder, som satte hende på den rette vogn med retning mod it-branchen – og dermed i retningen af edgemo.

Nærhed og kampgejst

Efter sit elevforløb i Inside Sales blev Annika fastansat, men det var bare starten på rejsen. ”Allerede under mit elevforløb blev idéen om at udvikle sig videre i edgemo modnet. Jeg har jo i mine tidligere jobs haft kontakt til borgere, patienter osv., så den del savnede jeg måske lidt i Inside Sales. Jeg kan godt lide nærheden i mit arbejde, og den er lidt anderledes som sælger, hvor man er tæt på sine kunder - især i undersøgelsesfasen, hvor man kommer i dybden med behov og muligheder”, siger Annika og fortsætter: ”Derfor tog jeg nogle snakke med Jesper Johnsen og senere udviklede det sig til en reel jobsamtale med Morten Arknæs.

En del af det at være i edgemo er at være en del af en fælles ånd, og måske har den inspireret Annika. ”Fra start blev jeg grebet af historien om edgemo og af den kampgejst, som er en stor del af huset. Og den gejst får lov til at leve, fordi der er så meget tillid til os herude. Man må gerne selv søge efter svar og løsninger, men man må også gerne bede om hjælp. Og uanset, så får vi bare rigtig meget ansvar – jeg blev meget hurtigt involveret i projekter og fik hurtigt kundeansvar”.

Ingen spidse albuer

Annika har været i gang i sit nye job siden sommeren 2020, og til spørgsmålet om, hvordan skiftet har været, svarer hun: ”Selv om det var Morten, der traf den endelige beslutning om at give mig chancen, så virker det næsten som om, det er en kollektiv beslutning, truffet af alle sælgerne. For alle har bakket op og hjulpet mig i gang. Jeg har fået ansvar for selv rigtig gode og loyale edgemo-kunder. Her er bare ingen spidse albuer. edgemo’s salgsafdeling ER virkelig unik. Det er ekstraordinært, at sælgerne hjælper hinanden så uforbeholdent og uden at forvente noget til gengæld. Men det er bestemt også fra kunderne, at jeg er blevet taget godt i mod”, lyder det fra Annika. ”Så selv om jeg jo kendte til kulturen, så gør skiftet alligevel, at jeg får et nyt perspektiv på. Det er lidt som at sætte sig i et andet hjørne af sofaen, end man plejer”.

Man skal turde sige til…

Et skifte indebærer en læring for alle, og heldigvis for dét, for man søger jo nye veje for at udvikle sig. ”Lige nu blæser der mange nye vinde i vores branche, ikke mindst på teknologier og løsninger, så det har nok gjort min læringskurve noget stejlere end mine garvede sælgerkollegers, men jeg får masser af opbakning. Der er utroligt mange forkortelser i it-branchen, så jeg har fået lavet min egen lille ord-liste”, griner hun.

”Men alt i alt føler jeg på en sjov måde, at jeg er kommet hjem. Jeg følger mig så godt tilpas som sælger her. Og jeg har flere kolleger, som formaner mig om at klare det godt, fordi de mener, at det kan bane vej og inspirere andre til at udvikle deres karriere horisontalt – eller vertikalt – i edgemo. Det vigtigste er bare, at man skal turde sige til, hvis man går med en drøm i maven”, slutter Annika Simonsen.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.