I sidste uge var edgemo inviteret med til Fujitsu Forum i München. Arrangementet samler tusindvis af it-professionelle til to dages fokus på nye tekniske løsninger, samt et kig på alt det lækre hardware der er på vej.

Noget af det allermest spændende, var dog nogle af de prototyper, der havde sneget sig ud af Fujitsus laboratorier og ind i udstillingsområdet. Blandt andet et system til at "rense" livebilleder fra overvågningskameraer. Digital billedbehandling i realtid. Ved hjælp af mønstergenkendelse kan softwaren regulere for faste objekter på billedet, og delvist fjerne røg eller tåge, samt identificere begivenheder uden for normalbilledet. Helt konkret er teknologien skabt til at spotte flammer og røg på CCTV-billeder, og derved hjælpe med at overvåge store områder for skovbrande.

   

På standen ved siden af, havde udviklerne også haft gang i billedbehandlingen. På videoen herunder kan du se hvordan man, ved hjælp af en smartphoneapplikation, trækker information ud af et billede.

Fujitsu light information from edgemo people on Vimeo.

Umiddelbart kunne man tro, at applikationen genkender kjolen på billedet, og henter information derigennem. I virkeligheden er det lyset, der indeholder information om produktet, på nogenlunde samme måde som en QR-kode. Lampen er udstyret med en RGB-diode, og ved at ændre intensiteten af de enkelte farver ganske lidt over tid, kan man sende information uden at det påvirker lyset synligt.

I den anden ende af udstillingsområdet kunne man få fingrene i en ganske speciel tablet. Android-tabletten så godt nok ikke ud af meget. Faktisk kunne man sige, at den var på grænsen til det kedelige, med tendens til en lidt fedladen formfaktor. Når man fik fingrene i den, ændrede det første indtryk sig dog. Tabletten er udstyret med en prototype af Fujitsus haptiske touch-interface. Når man rører forskellige billeder på skærmen, skabes en kunstig fornemmelse af tekstur. Hvis man eksempelvis kilder en alligator, føles skærmen ru, mens den japanske harpe giver mulighed for at klimpre på strengene.

 

Fujitsu Haptic Tablet from edgemo people on Vimeo.

Teknologien bruger små vibrationer i skærmen til at skabe den haptiske feedback, som snyder hjernen til at tro, der er tale om en egentlig tekstur. Der er lang vej igen før det bliver en helt naturtro haptisk fornemmelse, men som prototype var det imponerende. 

Fujitsu Forum var fyldt med spændende teknologi, og masser af gamle kendinge. I den lidt sjovere ende havde udstillerne parkeret en scooter hvorpå man kunne tage en virtuel køretur med et sæt Oculus Rift virtual reality briller på. Det var en spøjs fornemmelse, og en god demo af teknologien.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.