Processor- og grafiktunge brugere har været tæt på umulige at servicere med virtuelle maskiner. Det ændrer HDX 3D Pro. C.F. Møller A/S har testet teknologien.

Desktopvirtualisering er den digitale udgave af arbejdskraftens frie bevægelighed. I mange år har virtuelle maskiner været systemadministratorenes foretrukne redskab til at styre mange brugere på en gang. De processor- og grafiktunge brugere har dog ikke være nemme at servicere med virtuelle maskiner. I 2013 frigav Citrix HDX 3D Pro, og lige siden har vi testet og implementeret teknologien hos en række danske arkitekt- og ingeniørvirksomheder. Det har især været godt for de medarbejdere, der arbejder med Building Information Modeling.

”Strategisk åbner det især op for en eftertragtet mulighed for at indkapsle projektmiljøerne, herunder dem der sorterer under diverse konsortier; og på sigt etablere dem på neutral grund hos en tredjepart”.
Klaus Algren fra C.F. Møller har stået i spidsen for en test af edgemo's Citrix HDX 3D Pro-løsning over en længere periode med blandt andet Revit, Adobe-suiten og Sketchup. Han ser store muligheder med virtualisering af grafiske arbejdsstationer.

”Det vil også give os mulighed for at slække på kravene til arbejdsstationerne – både i forhold til de omkostningstunge høje specs, og i forhold til design. Måske vi endda kan nå hen til et Bring Your Own Device-scenarie, hvor brugerne fx kan vælge den Macbook, mange ønsker sig. De eksterne projektarbejdere kommer gerne slæbende med forskellige devices, og den går ikke i dag, men det gør den måske i fremtiden. Det bliver givetvis ikke mindre omkostningsfuldt, men det bliver langt mere fleksibelt, sikkert og givetvis knap så ressourcetungt” siger Klaus Algreen, Group CIO i Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S.

Torsdag den 1. oktober deltog edgemo på BIM World 2015-konferencen på Arkitektskolen Aarhus. Var du forbi og se en live demo af Citrix HDX 3D Pro-løsningen? Hvis ikke, så kontakt os og se hvordan vi kan understøtte din frie bevægelighed.

Prøv det selv i 30 dage

Har du lyst til at afprøve Citrix HDX 3D Pro i jeres eget miljø, råder edgemo over en række test-setups, som vi gerne installerer på prøve i jeres infrastruktur.
Lån server med Citrix HDX 3D Pro prøvelicenser af edgemo i 30 dage. Vores konsulenter laver en forundersøgelse og sætter serveren op i løbet af maksimum 1 uge. Bliver I glade for løsningen, aktiverer I blot licensnøglen på softwaren og køber serveren, som jo allerede står der, og I er praktisk talt i gang med en kørende løsning.

Fordele ved virtualisering af workstations

BIM Manager Kristian Kvistgaard fik nogle gode aha-oplevelser under C.F. Møllers testfase:

  • På traditionel vis kan Revit ikke startes to gange på samme pc, men hvis man foruden den almindelige desktop også har Citrix-muligheden, giver det mulighed for flere instanser. Det gør, at bl.a. BIM Manageren kan arbejde på flere projekter samtidig.
  • Forud for projektstatusmøder printer man traditionelt snit af bygningen. Med Citrix HDX 3D Pro, kunne mødedeltagerne i stedet blot åbne Revit og vise det live. Det giver en større frihed og effektivitet på møderne.
  • Revit bruger ikke grafikCPU’en ret meget; C.F. Møller’s tese efter PoC’en var derfor, at de kunne ”nøjes” med K1-kort og dermed få flere brugere pr. server.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.