edgemo er med i en ny håndbog om strategisk storytelling. Her fortæller vores marketingchef, Mette Hylander - sammen med blandt andre Forsvaret, Thise Mejeri og Danica Pension - om, hvorfor og hvordan vi bruger strategiske historier i hverdagen – og at ægte, sandfærdige og menneskelige fortællinger ofte når langt længere ud end tal, procenter og kønsløse KPI’er.

”Cut the crap! Hold op med at sige ting, der hverken er interessante eller betydningsfulde. Stop med at fylde vores æter med salgsgas og tomme slogans! Tiden er kommet til nærvær, menneskelige fortællinger, indhold der udfordrer, og hjerter, der banker for noget ægte.”

Sådan indleder Anja Klemp Vilgaard bogen, "Strategisk storytelling - fortæl, giv mening og bliv husket", som udkom på forlaget Get Ajour den 26. november 2021. Bogen indeholder hjerteblodet i Anja's forretning. Summen og maggiterningen af alt det, hun har lært i de seneste godt 10 år som strategisk storyteller for dansk erhvervsliv.

En håndbog med tips, tricks og gode råd

"Strategisk storytelling - fortæl, giv mening og bliv husket" er en håndbog, der byder på tips, tricks og gode råd om, hvordan topchefer, ledere, forskere, sælgere, HR-konsulenter, kommunikationsfolk og mange andre professionelle bevæger mennesker med historier. Hvordan de gør forretningens værdier til meningsfyldte samtaler på gulvet, og hverdagens små gerninger til en aktiv del af vejen mod et bedre brand og gladere kunder. Bogen indeholder:

  • Teori og baggrundsviden om hvorfor, hvordan og hvornår strategiske historier virker
  • Et helt nyt profilværktøj, baseret på kunstens og inspirationens ni muser
  • Konkrete øvelser og gode råd til virksomheder, der vil forsøge sig med de professionelle fortællinger
  • 15 case stories fra virksomheder så forskellige som fx Geranium, Forsvaret, Danica Pension, Naviair, Thise Mejeri, Københavns Kommune, Stauning Whisky, Carl Hansen & Søn ...og edgemo
  • En mulighed for at blive klogere på forretningen, dens mennesker og de værdier, der giver mening i hverdagen – både for ledere, kunder og  medarbejdere
  • Vigtige værktøjer til at finde og formidle den purpose-fortælling, som EU nu kræver, at større, samfundsvæsentlige virksomheder har styr på. En ny lov, der træder i kraft fra årsskiftet og går under navnet: Sustainable Corporate Governance

Den talfikserede leder er på vej ud

Lidt usædvanligt opfordres du til at læse med mobiltelefonen i hånden! Bogen indeholder nemlig et sidespor af QR-koder, der giver dig som læser mulighed for at se, høre, dufte, dykke ned i og opleve sidernes eksempler, statistiske materiale og digitaliserede historier i takt med at de bliver fortalt.

Det 392 sider lange værk har til hensigt at hjælpe os med at blive bedre fortællere – og derigennem give vores kunder mulighed for at huske, genfortælle og identificere sig bedre med os, vores brand, vores produkter og vores medarbejdere. Som en af bogens hovedpersoner, Thomas Munk-Larsen, Director of People & Organisation hos Struers ApS, siger det:

”Chefer, der ikke er i stand til at fortælle historier, mister rigtig meget. De mister dygtige medarbejdere, vigtig vidensdeling, væsentlige dele af den organisatoriske arv, kunderne og en hel del af bundlinjen. Som jeg ser det, så er storytelling alfa og omega – og det bliver kun vigtigere.”

edgemo's del af historien

Siden den ganske spæde start har vi fortalt den gode historie i edgemo - faktisk lige siden Lars, Kenneth og Morten i 2011 sad i et sommerhus og aftalte, at de ville ændre måden, vi handler med hinanden i it-branchen. Vi kunne meget let have holdt dér - og talt om vores produkters fortræffeligheder eller liret den nyeste management-lingo af. Men vi lod være. For den gode fortælling er limen imellem os mennesker og de kulturer, vi er en del af. Ikke kun de store eksistentielle fortællinger – men især også de mange små. De små ting, som gør os unikke.

I edgemo har vi alle en historie, og dét har, siden vi gik i luften, været byggestenene i vores kommunikation med verden udenfor. Men vi har også en fælles historie, som vi deler. Igen og igen. Vi står nemlig stejlt på, at vores branche er rundet af mennesker, som handler med mennesker (de kan lide). Og netop derfor er det vigtigt, at Morten har en baggrund i filmbranchen. At Jakob har Danmark’s største samling af arkademaskiner – og at Eigil ligger på bunden af Lillebælt i en dykkerdragt hver uge.
Så at blive udvalgt til at være en del af en bog om storytelling, et grundelement i vores samtale med verden, er vi selvsagt meget stolte af.

"Storytelling tryllebinder ... den gør relationerne ægte. Vi mennesker kan jo rent faktisk mærke, om det, den anden siger, er rigtigt. Om det er følt. Det er det, der er så fascinerende."
- Mette Hylander, edgemo a/s

Bogen kommer i boghandlen, men du kan også bestille den her, hvis du ønsker at købe et eksemplar.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.