Hvad har hjemmearbejdspladser, øget datasikkerhed og hurtig opstilling af nye projektkontorer i byggebranchen med hinanden at gøre? Det er alt sammen konkrete positive afledte effekter af en sund økonomisk business case, hvis man skal tro deltagerne på sidste uges Round Table-arrangement med fokus på virtualisering af tunge grafiske applikationer.

Vi havde sat 11 danske virksomheder stævne hos MT Højgaard i Søborg. På programmet var erfaringer og forventninger til virtualisering af tunge grafiske applikationer. Det var ikke tilfældigt at vi endte hos MT Højgaard. Entreprenørfirmaet var et af de første til at gennemføre en POC på Citrix HDX 3D Pro i samarbejde med edgemo. De har allerede gjort sig en del erfaringer, og kunne på Round Table-arrangementet fortælle om både succesoplevelser og potentielle faldgruber.

Blandt deltagerne var it-chefer og specialister fra virksomheder i både byggebranchen, produktion og den grafiske branche. Alle med hver deres erfaringer og daglige problemer med at håndtere store filer på workstations forskellige steder i landet. Og ofte uden for landets grænser.

En af de store fordele ved VDI på tunge 3D-applikationer, som SolidWorks og Revit, er netop at det bringer en løsning på grænseproblemet. En af deltagerne på arrangementet kører blandt andet virtualisering i Indien fra en server i Danmark. Det nedsætter risikoen for datatyveri, da al håndtering af data fysisk foregår på serveren. HDX 3D Pro sikrer endvidere en hurtigere afvikling af applikationerne, da det ikke er hele filer, men kun skærmbilledet, der flyttes de mange tusinde kilometer.

Belastning af båndbredde er i det hele taget meget sparsom, når det tunge arbejde kører lokalt i datacentret. Det gør det også lettere at synkronisere forskellige versioner af projektfiler på flere datacentre i hele verden.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.