Skrevet af

Jeppe Marquard Sejer, Product Manager

De første danske virksomheder er så småt i gang med planlægningen af opgradering til Windows 11. Det stiller krav til og indsigt i hardwaren. Bør vi i det hele taget opgradere, og hvad mangler vi for at blive klar?

Det er især kravene til CPU og TPM sikkerhedschip, samt at der kræves UEFI i stedet for BIOS, der giver anledning til en snak om, hvordan vi lettest får et overblik. Og når vi har det, hvordan opgraderer vi så nemmest? Nu hvor vi er i gang, hvad så med RAM og harddisk?

Overblik over systemer og komponenter

I edgemo tilbyder vi nu en rapport lavet i Power BI, der kan give dig et let og hurtigt overblik over, hvor klar jeres maskiner er til en Windows 11-opgradering (se billedet herunder). Det er både de specifikke systemkrav, vi undersøger, OG de enkelte komponenter. Komponenter, som fx CPU’en, kan nemlig have de rette systemkrav, og alligevel understøtter den ikke Windows 11.
Windows 11 readiness tool'et giver dig hurtigt overblik og mulighed for at lave drill down, hvor det er relevant, og dermed komme i dybden i jeres maskiner.

Overblik og hvad så?

Når først overblikket er i hus, skal du afgøre, hvad I har af muligheder. Der er allerede nu mange veje at gå i forhold til Microsoft’s Best Practice og work-arounds. Overblikket er et afgørende første skridt, men du skal også være klar over, at det kan give anledning til flere spørgsmål end svar. Her anbefaler vi klart, at du rækker ud til de eksperter, der har erfaringen med at opgradere til Windows 11 (yes, det er blandt andre os).

Vi har i edgemo opgraderet til Windows 11 hos over en tredjedel af vores brugere (læs: edgemo-folket), og vi glæder os til at få resten af brugerne med. For os er det en positiv oplevelse, og hvis I selv overvejer en opgradering, så anbefaler vi, at I laver jeres forarbejde. Med andre ord, at I undersøger, om jeres forretning er klædt ordentligt på til, at I selv kan opgradere.

Vi har altid konsulenter klar til en snak om Windows 11, så giv os et ring eller udfyld kontaktformularen herunder, hvis du er nysgerrig. OBS! I skal have System Center Configuration Manager (SCCM) kørende, hvis vi skal kunne vise jer ovennævnte Windows 11-rapportering i jeres eget miljø. Vær opmærksom på, at rapporten er gratis, hvis I abonnerer på Managed Services for Device Management.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.