Vi har alle et samfundsansvar. Et ansvar for at tage hensyn til eksempelvis miljø og menneskerettigheder, og for at bidrage positivt til vores samfund. Det kan gøres på mange måder. Det væsentlige er, at vi gør det – og ikke blot for at markedsføre os selv.

I edgemo er en af vores mærkesager at uddanne flere til vores spændende it-branche og gøre it tilgængeligt. For it kan noget. Vi kan gøre en forskel med it, og der er it i næsten alt i dag. Men der er også knaphed på it-arbejdskraft, og skal man tro analyseinstitutterne, bliver det kun værre.

Uddannelse af nye it-talenter

Siden 2016 har vi lagt kræfter i at uddanne nye talenter til vores branche via et elev-forløb. Det kræver tid og oplæring at påtage sig ansvaret for at uddanne en elev. Det er en investering i både mennesket, samfundet og en dygtig medarbejder.

Men det er det hele værd. Vores erfaring i edgemo er entydigt positiv, og vi kan kun anbefale andre at investere i uddannelse af nye it-talenter. Og nu vi er ved anbefalingerne, så vil vi gerne slå et slag for også at tage elever ind, som måske ikke i første omgang så sig selv som en del af it-branchen.
Læs artiklen, skrevet af fire af vores elever, om, hvordan det er at være elev i edgemo.

Børnehjælpsdagen styrker anbragte børn og udsatte unge i Danmark

Ikke alle har de bedste forudsætninger for at lære at bruge it. Nogle gange handler det om noget så simpelt som adgang til en pc. Eksempelvis har langt fra alle børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet, samme digitale muligheder som deres jævnaldrende kammerater fra traditionelle familier.

Det gør Børnehjælpsdagen noget ved med Børnenes IT-Fond, hvor anbragte børn og unge får sin egen pc. Formålet er at styrke de unges sociale og personlige kompetencer samt øge deres uddannelsesmuligheder, da pc’en i dag er et helt centralt redskab i undervisningen.

edgemo hjælper løbende Børnehjælpsdagen i deres arbejde for at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Og vi vil gerne opfordre vores netværk til støtte Børnehjælpsdagens arbejde fx ved at donere brugt it-udstyr

Coding Pirates og LAN-parties

Flere ansatte i edgemo udfører frivilligt arbejde, fx i Coding Pirates, med børn og unge inden for it. Vi bliver også jævnligt kontaktet vedrørende donationer til LAN-parties og lignende. Det bakker vi op om og støtter, hvor vi kan og inden for et fornuftigt omfang eksempelvis med it-grej, præmier og lignende.

I den forbindelse vil vi gerne sende et stort high-five ud til de ildsjæle inden for politiet, som udfører frivilligt arbejde på LAN-parties for at hjælpe børn og unge, så de ikke så nemt bliver udsat for snyd og bedrageri, når de gamer, chatter og generelt færdes på internettet.

Kræftens Bekæmpelse

edgemo bidrager hvert år med et beløb til Kræftens Bekæmpelse’s arbejde indenfor forskning, forebyggelse og patientstøtte. Det er vores beskedne bidrag til de mere end 36.000 danskere og familier, der hvert år rammes af kræft.

Menneske-rettigheder, arbejdsforhold og miljø

Vil du vide mere om, hvordan edgemo handler globalt og samfundsmæssigt ansvarligt, er du meget velkommen til at kontakte os.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.