I efteråret 2011 blev Lars Andersen, Morten Arknæs og Kenneth Knude Jensen enige om at lave en edgemo. Det vil sige, edgemo var endnu ikke navnet; faktisk troede de, at de lavede en edgeco, edgecom eller edgeware. ”Det du’r ikke!” sagde Mette Hylander, og edgemo blev det. Som i [ædsjmou] – ikke æd-ge-mo! edge betyder kant, og mo står for modus operandi, måden at arbejde på.

Rollerne blev fordelt: Lars blev administrerende direktør, Morten blev salgsdirektør og Kenneth blev konsulentdirektør. Bestyrelsesformanden med en vis økonomisk udstråling hedder Johannes.

Lokationen var nem. Johannes har et hus på Delta 6 i Søften ved Hinnerup, lige ved motorvejen. ”Top!” sagde trekløveret! Og 1. november 2011 åbnede vi på 1. sal med udsigt til trekløverets gamle arbejdsplads.

De første edgemo people udover trekløveret blev 2x Torben, Mette og Christian. Den ene Torben havde aldrig solgt så meget som en skrue før, så han blev sælger. Vi kaldte det ”et eksperiment”. Heldigvis havde han været it-direktør for 10.000 brugere, så han blev hurtigt godt kørende med sin overbevisende baggrund. Nu tog han selv de tæv, han før havde langet ud til ’sælger-rosset’.

Christian kastede sig fluks over udfordringen med ordrehåndtering og webshop. Mette Hylander havde jo gjort sig klog på navnet, så hun blev marketingchef og fik kastet nogle farver ind over det hidtil sorte website.

Allan Bak, Flemming Hjorth, Morten BørstingNiels VejrupMogens Skaade og Kim Zachariassen var de første, der tog springet og landede i edgemo. Det gav genlyd. Det her er dygtige konsulenter, som kan få arbejde, hvor de vil. Tænk at de turde, sagde konkollegerne. En helt ny virksomhed, og så midt i finanskrisen. Det går aldrig godt, spåede de. Men de tog fejl.

Morten og Lars satte sving i netværket. LinkedIn glødede. Partnere meldte sig på banen. Gode aftaler kom i hus. Valget af Hitachi var kontroversielt. Citrix Guld-certificeringen var hjemme på én måned – det er aldrig sket før. ”Danmarks bedste Citrix-konsulenter” pralede vi og mente det. 

I 2012 spurgte folk: ”Hvem er jeres målgruppe?”. ”Alle der vil købe noget” svarede vi. ”Hvad sælger I?” spurgte de igen. ”Hvad vil du købe?” spurgte vi tilbage. ”Vi bøjer os gerne efter en plovmand” blev mottoet. Og Lars var, trods sin direktørtitel, en meget aktiv sælger og fik den første store ordre hevet hjem.

Antallet af partnere voksede. Her var nogen med motivation til salg. Og i spidsen stod Morten, som en gudsbenådet sælger og leder. Det er stadig en fornøjelse at sidde ved siden af og bare lytte, når han ringer canvas. Man bliver så stolt af at være edgemo.

Men ikke hvem-som-helst kan blive medlem af edgemo-klubben. Vi vil kun have de bedste, og ikke kun fagligt. Det menneskelige aspekt er vigtigt – mennesker handler med mennesker (de ka’ li’)! Dette er vores edgemo manifest:

Det kræver mod at skille sig ud 
Egentlig kræver det en særlig art

Mennesker som er født med et instinkt 
Og ikke kan ignorere det

Mennesker som kan se tingene fra en anden vinkel 
Og ikke er bange for at sige det

Mennesker med en sund mangel på respekt
For ”status quo”
For ”hvad sagde jeg”
Eller ganske enkelt for ordet ”umuligt”

De er innovative
De kan netværke
De går forrest som det gode eksempel

Kun med denne særlige art
Er vi edgemo

Da 2012 sang på sidste vers var vi 28 og havde lige åbnet en afdeling i Farum. Overskud var der ikke endnu, men der var medvind, en mild brise, og rock i øregangen. I august var vi alle på festival i Skanderborg – både the edgemos, partnerne og kunderne. I november lavede vi edgemo summit for første gang, med 100 kunder. De ku’ li’ os, kunne vi mærke. Vi var et frisk pust i en ellers lidt kedelig it-branche. Postkortene blev vores ”varemærke” - de var farverige og personlige med billeder af edgemo people. Det er de stadig. Kunderne gemmer dem og hænger dem op. 

2013 blev året, hvor vi kunne præsentere 2012's regnskab og firmaets første overskud. Vi fokuserede mere skarpt. Fem fokusområder blev valgt. 

Kenneth og C.F. Møller kickstartede Citrix HDX 3D Pro, der hjælper grafikerne til fx at kunne arbejde alle steder uden at skulle have den slæbbare med. Vi fortalte om det til alle, der gad høre, etablerede erfagrupper og skrev historie. edgemo blev som de første i Danmark specialister på området og udlåner stadig HDX-servere, så kunderne kan prøve teknologien af i eget miljø.

Nørder, specialister, eksperter – kald os, hvad du vil. Vi brænder for det, vi laver. Bare se Søren Lassen, når han for alvor ruller Microsoft System Center ud, og får den ene opgave til at gribe den næste. 

Ekspertisen og begejstringen gør, at skaren af edgemo-fans vokser – og antallet af ordrer ligeså. Vi vandt 5.000 VDI-arbejdspladser sammen med KMD. ”Fællesskaber er vejen frem” sagde Preben Mejer, ven af huset, da vi startede. Han har ret.

Citrix Guld blev til Platin. Igen er det aldrig sket så hurtigt før. Microsoft fylder mere og mere. Vores konsulenter er seje! Faktisk gør vi det ret godt alle 38 edgemo people – sagt med jysk sindighed. Tillykke med de 3 til os!

2014 gik STÆRKT. Vi ansatte 17 nye edgemo people. En af dem, Jørgen Holm, fik ansvaret for edgemo Public. edgemo er ikke branchespecifik, men vi hjælper mange offentlige organisationer fx Region Nord, Midt og Syd.

Tempoet kom også til udtryk i nye Fast Tracks skabt af konsulenterne - ydelser, der gør det bedre, billigere, hurtigere eller nemmere for vores kunder at implementere fx Microsoft SCSM, SCOM og Citrix XenMobile.

Sjovt nok var STÆRKT også temaet for vores første edgemo summit på Sjælland – for første og eneste gang i lånte lokaler. Gravøl for XP og en edgemo-sang blev det også til: ”Let’s go, let’s go edgemo” – tak til Jan Svarrer for dén.

For andet år i træk skabte vi et pænt overskud, hvilket fik bl.a. Børsen til at skrive en fin artikel om edgemo som vækstkomet. I det hele taget gjorde vi os fortjent til god omtale. JP skrev den til dato bedste artikel om edgemo: ”Fra næseblod til hjerteblod”. En artikel vi fortsat bruger i vores rekrutteringsarbejde, fordi den så fint beskriver, hvad det er, vi gør anderledes i edgemo.

”Kan I følge med” spurgte netværket. ”Ja! – det er jo edgemo” svarede Torben for os alle.

2015 var et barskt år. Vi lærte, at det kræver meget at starte et nyt område op. Videokonference blev ikke det, vi troede, og endte derfor med et godt partnersamarbejde i stedet for egne specialister.

At komme på en af landets mest eksklusive og korteste lister, SKI 02.03, krævede også sin mand – eller rettere to. Jørgen og Christian kæmpede kampen med 4.000 varelinier og 21 producenter. Det endte dog smukt med træstammer og citronhalvmåne: edgemo er på SKI 02.03 for Server og Storage-udstyr. 

Farum blev i marts til Albertslund med nye, lækre lokaler og grønt omkring.

Efter en sommer med livremmen spændt ind, blev det hele lidt mere LET, hvilket også blev efterårets edgemo summit-tema. Kunderne ville også gerne have det lidt lettere og efterspurgte automatisering, services og ”kan I ikke bare drifte det for os?”. Så stik imod mantraet om aldrig at ville røre it-drift, etablerede vi edgemo services: en afdeling på fem mand og fællesbetegnelsen for vores services, med 2go som det genkendelige varemærke. Ikke et nyt forretningsområde, blot services inden for de kendte fem fingre på edgemo-hånden.

SOFT2go og PC2go fik en service-søster: NOC2go – en cloud-baseret overvågningsservice, baseret på SCOM og solgt som månedsabonnement. ”Er vi allerede færdige?” spurgte Prime Cargo, da de - mens de havde Kim i røret - fik installeret NOC2go. Services er at drifte på den fede måde, blev mottoet.

2016 var et umanérligt godt år. edgemo fyldte 5, og vi tog ud og modtog Børsen Gazelle-prisen. Det var stort og blev fejret. Især fordi det gi’r håb for fremtidens iværksættere, at man kan skabe en virksomhed, hvor substansen ikke er tal og taktik men mennesker og kultur, og alligevel femdoble omsætningen på blot fire år. It's an edgemoment!

49 edgemo people talte vi. Inside Sales fik med Stefan, Camilla, Jacob og Trine vokseværk, og Christian besluttede, at det var tid til at prøve kræfter med et elevforløb.

2016 blev desværre året, hvor vi for første gang oplevede at hele tre konsulenter valgte edgemo fra og greb chancen for ekstraordinære muligheder. Heldigvis blev de kunder i edgemo og kigger jævnligt forbi. 
For skaren af kunder voksede. Nogle af kunderne var endda så glade for edgemo, at de lod sig interviewe af pressen om samarbejdet. Det gjorde smykkefirmaet Pilgrim, der fik vores nye edgemo service, DOP2go - en totalserviceret infrastruktur til samme pris, som de tidligere gav for den hostede backup alene. En historie så god, at den gjorde sig fortjent til at komme i avisen.

Andre edgemo-kunder fortalte historier på edgemo summit, under temaet FRI. ”Frihed uden ansvar?” spurgte Torben på summits sædvanlige roundtable, med henvisning til hvem der har ansvaret, når vi outsourcer. En debat, vi fortsatte i ComputerWorld og på LinkedIn. For i edgemo har vi holdninger, og vi elsker en god dialog.

Konsulenterne var en tur i Guds eget land på bl.a. Citrix Synergy, Citrix Summit og Microsoft Ignite. Det har vi gjort siden edgemo-starten, og de sidste par år er kunderne også inviteret med. Det er en fornøjelse! Citrix-turene resulterede i to nye edgemo-konferencer: Citrix University. Og igen viste vores kunder deres velvilje ved gavmildt at dele ud af erfaringerne til de øvrige deltagere ved dagens roundtables. Erfaringsudvekslet blev der bestemt også på det første møde i edgemo executive roundtable, hvor temaet var EU Persondataforordningen.

Fujitsu kårede edgemo som partner of the year, og i juni blev vi den første Fujitsu Select Circle Partner i Danmark nogensinde. Og hos Microsoft blev vi 1-Tier Microsoft Cloud Solution Provider.

2016 afsluttede vi med en opfordring til at kigge forbi til en kop mokka og hjælp til at spise al juleslikket, mens vi fejrede 1 gazelle, 2 Citrix Universities, 3 gode historier, 4 nye i Inside Sales og 5 dejlige edgemo-år.

2017 blev det nok hidtil vildeste edgemo-år: 20 nye kolleger, mange nye kunder, et voksende edgemo services med flere features, services og ret meget kage. Omsætningen steg til 332 mio., og Computerworld kårede os til årets bedste it-forhandler og som #1 på deres top-10 over it-kometer.

Vi nåede 63 edgemo people – den største tilvækst siden 2012. Og flere stak lidt ud, fx fik vi en direktør i Øst og en ny Inside Sales-elev, Heidi - den første i vores nye elevprogram. I 2017 er kulturen fortsat stærk og altafgørende. Vi holder ved, og hele 30% af edgemo-folket har haft 5-års jubilæum. I tider med historisk hård kamp om dygtige hænder i dansk it er det en bedrift, vi er umådeligt stolte af. edgemo er hjerteblod.

Måske er det nu på plads at nævne det med navnene i edgemo? For edgemo-folket har en tendens til at have de samme navne. I 2017 har vi fx 4 Claus’er, 3 Metter, 3 Lars’er, 3 Michael’er og 3 Thomas’er. Faktisk har kun 29 edgemo people sit eget unikke fornavn.

Året blev skudt i gang på vores kick-off med edgemofolket gående på glasskår, med kæmpeslanger - og med bind for øjnene og  skiftevis ild, melorme og margarine i munden. Vi skulle øve os i at være modige, for det er vigtigt at turde i edgemo: At stole på dét din viden, erfaring og mavefornemmelse siger dig, er det rette at gøre. At turde vælge en utraditionel løsning. At have modet til at sige nej til at blive Platinumpartner, fordi de nødvendige certificeringer vil trække for store veksler på kollegerne. Og det kræver mod at ansætte en, der skiller sig ud fra teamet.

Og apropos team. I 2017 får vi nye teams, og flere eksisterende får nye ansigter. Og en stor milepæl bliver plantet solidt i jorden: På utallige opfordringer etablerer vi med Jørgen Holm i spidsen Managed Services. Og dét team tager i dén grad fart. 

Intet edgemo-år uden edgemo Summit! Og det generelle tempo i edgemo gjorde, at vi for første gang måtte lukke for tilmeldinger til Summit – endda tidligt. På Summit har vi bl.a. besøg af Rytteriet, som udarbejder et nyt manifest for os. Summit får dog, hvad efterspørgsel angår, lidt konkurrence fra vores første Microsoft University – her er hele 100 deltagere med. 

Fra februar til november er det svært at følge med i, hvor de mange nye mennesker lander – men der bliver bl.a. fyldt godt op i Albertslund. Og derudover vækster services og Managed Services over hele året. 

Til sidst, men IKKE mindst: I 2017 sidder vi hver dag og spejder fra Delta 6 og over til det store byggeri på Delta 8, hvor vores nye, flotte domicil tager form, og vi tager afsked med året til vores julefrokost, hvor vi også holder rejsegilde. Vi glæder os til at flytte ind i 2018. 

2018 var vokseværk, flyttekasser – og tunge investeringer i fremtiden. 2018 fortalt som Maggi-terning blev et år med vækst: Nye produkter, nye kollegaer, flot regnskab, nyt lager og nyt domicil. Bum! Hvis vi uddyber lidt mere og starter med det gode edgemo-folk, så endte det med, at vi blev hele 26 flere edgemo-ansatte. Og med kun fire afgående medarbejdere på et helt år – i en it-vækstvirksomhed anno 2018 – så sætter det en tyk streg under, at edgemo har noget særligt at byde på, som virksomhed, som kultur, som fællesskab. Således skriver vi pr. 31/12 2018 85 edgemo-ansatte. 

Omsætningen strøg op på 451 mio., men der investeres fortsat i edgemo’s fremtid. På rigtig mange planer. Vi tager fx hul på en kæmpeinvestering i vores egne underliggende it-systemer, herunder helt ny webhop og nyt state-of-the-art website. Der bliver gået til den, så en lancering i 2019 kan lykkes – den slags tager tid.

Nye venner af huset
Og der er brug for at investere – faktisk ender vi i 2018 med at opnå en kundetilvækst på hele 25%. Det er både nævneværdigt for os selv, men bestemt også noget, som branchen lægger mærke til – fx i denne ItWatch-artikel. Det er vi rigtig stolte af.

Men hvor skal vi dog alle sammen være? Frem til og med det tidlige efterår løber vi alle stærkt for at nå indflytningen i vores nye, store og FLOTTE domicil på Delta 8. Som månederne går, kan vi følge opbygningen dagligt fra vores vinduer i barndomshjemmet, Delta 6. Den 14. september slæber vi flyttekasserne.

Men der er mere, der vokser i edgemo. Vores lager flytter i egne lokaler på Delta 4 og skifter navn til Warehouse & Config. Det er en stor og strategisk investering, så forretning og håndtering fortsat kan bo side om side. Det gør samarbejde til en leg. Og håndteringen af nye aftaler som fx vores SKI 02.02, som vi vandt i 2018, noget lettere. 

Og der er behov for dét samarbejde, så derfor opruster vi, og Charlotte Klitgaard tiltræder som endnu en Inside Sales Manager, og vi ansætter hele fem nye elever i Inside Sales i vores elevprogram, herunder en eCommerce-elev. Vi er stolte af vores elevprogram. For at tage et ansvar på branchens vegne med at forme og udklække nye kompetencer, som er dygtige både fagligt og socialt. 

Kompetencer og massiv succes med drift 
Vi løfter også tungt med nye kompetencer på netværk, Azure og End User Computing igennem nyansættelser. Og til de færrestes overraskelse, så buldrer edgemo Services fortsat frem, og vi tilfører derfor nye støttefunktioner med bl.a. Onboarding Assistants og Service Delivery Managers. Men der er også et hjørne af edgemo, hvor tingene stikker helt af. Det er ”ovre” ved Jørgen Holm og folkene i Managed Service. Vi oplever en markant tilvækst af både større og globale kunder, som efterspørger services, og faktisk vækster Managed Service i 2018 med 3100%. Ja, det lyder tosset, det ved vi. Men sådan blev det! Og Jørgen er i sagens natur en tilfreds herre.  

Og lige for at sætte en to-tommer-tyk streg under, at vi er et hus med uendeligt meget know-how, så er hele 40% af edgemo-folket nu ansat i vores Consulting Services pr 2018. 

Lidt status og hæder
Det drysser også lidt på os i 2018, og vi har arbejdet uendeligt hårdt for at gøre os fortjent til det. Skæbnen vil nemlig at 2018 i HPE-regi bliver historisk for os. Vi opnår endelig en HPE Platinum Partner-status, efter at vores folk har arbejdet med uddannelse og udvikling mod denne certificering. 

MEN – faktisk så ender det med, at vi december 2018 bliver tildelt den ærefulde titel som HPE Partner of the Year. Og dét har vi umanérligt svært ved at skjule, at vi er stolte over. Vi plejer ikke at skilte en masse med titler og awards, men alt lagt sammen, så skiller denne sig ud. 1000 tak. 

Summit = optur
For at fejre opturen – både hos os selv og hos et samlet it-Danmark, som stormer frem med krisen i bakspejlet – så tildeler vi edgemo summit 2018 temaet, OP. Claus Meyer, himself, flyver ind fra New York kun for at optræde til Summit under den udsøgte frokost fra hans eget køkken. Rytteriet griller os alle endnu engang – og denne gang deler de milliarder ud til de i salen, som trænger. Og skulle man have andre trængsler, så er de ikke blege for at invitere ind til alverdens anden festivas også. Den korte Radioavis lukker og slukker og tak for kaffe for et Summit! 

Hele herligheden blev afviklet i vores nye, flotte hus, som vi jo flyttede ind i under én måned tidligere. Så vidt vi husker, fik vi lidt travlt:-)

2019 blev et år, hvor tunge investeringer igen satte dagsordenen - til gengæld var det kulminationen på flere års udvikling, og vi var nu endelig klar til at høste frugterne af vores indsatser. Vi voksede, men det havde vi heldigvis god plads i vores nye domicil på Delta 8, som vi tog i brug i efteråret 2018. Hele 24 nye ansigter blev det til, hvilket betød, at vi den 31. december talte 104 edgemo-mænd og -kvinder. I 2019 fastansatte vi også tre dygtige, færdiguddannede elever. Alt sammen noget, der gav god fart, og bragte vores omsætning op over den halve milliard – helt konkret 501 millioner.

Fastholdelsen fastholdes og nye kompetencer kommer
Vores investeringer i en god og stærk kultur manifesterede sig endnu engang ved, at fastholdelsesraten forblev rigtig høj. 104 mand, 24 nye ansigter og kun 6 afgange på et år. Det fremgik af ledelsesberetningen for regnskabsåret 2019, at mere end en tredjedel af os har haft fem års jubilæum. Et ekstremt højt tal i en branche, hvor anciennitet er et begreb, man i dag slår op i fremmedordbogen.

I Øst gik det løs med ansættelsen af vores nye Regional Director, Jesper A. Frederiksen, og garvede edgemo-folk blev teamledere for henholdsvis Consulting Services i Albertslund og Cloud Services. Stefan Birksø Mølgaard trådte ind i en ny rolle som leder for Operations og Warehouse. 

Alt i alt kan vi konstatere, at når vi er i så høj vækst og udvikler vores forretning, så kræver det flere og nye kompetencer. Vi tilførte derfor helt nye skills på logistik/eksport og licensrådgivning. To investeringer som tog voldsomt fart allerede fra start. Vi udvidede også med kompetencer på datadrevet marketing, og edgemo Services fik sin egen Product Manager – og HPE sin egen inhouse kommercielt ansvarlige.

Nyt stort website, ny stor webshop og største edgemo summit til dato
Den 27. juni kunne vi endelig, langt om længe invitere ind i et helt nyt website og et helt nyt edgemo-univers. Et kæmpeprojekt, hvor hundreder af sider blev opbygget i en helt ny arkitektur og en ny visuel identitet for både website og shop. Det kastede kage og bobler af sig, da vi samledes for at klippe snoren over. Websitet introducerede også en opdatering af vores forretningsområder, vores services og vores leverancemodel.

Vi ligger i 2019 ikke på den lade side hvad sociale aktiviteter angår. Vi afholder hele 26 events, og da den store, årlige fest, edgemo summit, skulle stå, kunne vi melde komplet udsolgt på kort tid. På blot to dage tilmeldte hele 200 kunder sig til årets edgemo summit – som denne gang blev den største nogensinde med ny kæmpe barak og 500 mand samlet til en fantastisk dag med inspiration og kærlige, skarpe skud – både over og under bæltestedet - fra Christine Feldthaus og fra det nye makkerpar Jakob Stegelmann og Nikolaj Sonne. En kombination, som vi i edgemo stolt kan tage æren for.

Nye kunder og ædelmetal
Flere nye kunder kommer til – både de nystartede og de grundigt etablerede. Og kunderne, nye som gamle, får fortsat rådgivning og support fra øverste hylde, da vi igen fornyer vores platinum-status hos HPE, og så får vi endelig selv samme statusrang hos HP.

Historien om edgemo 2020 er ikke færdigskrevet endnu. Du kan snart læse gyserhistorien om et år, der i dén grad blev sat på hovedet af en global pandemi - men alligevel ikke blev så ringe endda...

2021 er endnu ikke slut, så du må vente lidt med at dén historie.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.