Skrevet af

Thomas Laursen, Infrastructure Specialist

Hvis ikke edgemo skulle fortælle om edge computing, hvem skulle så? Ordlegen ligger lige for, men koblingen er i stedet, at vi altid har radaren tændt, så vi kan være på forkant. Det spottede Alt Om Data og kontaktede os for en ekspertudtalelse.

Er du inden for it, kender du helt sikkert it-magasinet, Alt Om Data, som i 30 år har skrevet om alt inden for it - produktnyheder, trends, tendenser og teknologi. Derfor blev vi selvsagt begejstrede, da de kontaktede os for en ekspertudtalelse om edge computing - en tendens, vi gerne fortæller om, fx i artiklerne, "Dér, hvor tingene sker" og "På kanten af it".

Alt Om Data's artikel tager udgangspunkt i eksplosionen af internetforbundne enheder (IoT) og risikoen for, at det sætter en prop i internettet. Journalisten, Palle Vibe, forklarer på god og let forståelig vis, hvorfor redningen er den nye teknologi, edge computing. Det går kort fortalt ud på at flytte computerkraft fra datacentrene og skyen ud til de steder og enheder, der står og skal bruge den lige nu og her.

Et godt eksempel er ansigtsgenkendelse i forbindelse med login på fx mobiltelefoner. Tidligere skulle genkendelsesprocessen transmitteres fra telefonen til en skybaseret tjeneste - hvilket kræver høj båndbredde for at kunne levere data hurtigt nok. Nu kan genkendelsesprocessen afvikles på den lokale processorenhed (mobiltelefonen) som edge computing.

Det er Infrastructure Specialist i edgemo, Thomas Laursen, der udtaler sig i artiklen, blandt andet om kravene til det udstyr, der sættes op "ude på kanten". Men før vi afslører for meget, synes vi, at du selv skal læse artiklen via linket i toppen af siden.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.