Microsoft Cloud-licenser

Uanset om I helt eller delvist skal flytte jeres Microsoft-infrastruktur i Azure - eller allerede er der - så kræver det et grundigt arbejde at sikre korrekt licensering. Der skal tages højde for drift, økonomi og sikkerhed, da cloud-licenser påvirker mange områder og kræver sammenhæng og overblik.

Meninger og myter er der masser af. Det, vi oftest hører, er: ”Cloud er dyrt”. Og ja, det er det, hvis dine licenser ikke matcher dine behov, eller hvis du køber licenserne til vejledende udsalgspris i stedet for via en Microsoft CSP-licensaftale. At købe adgang til Microsoft Cloud (Azure) er en investering, og investeringer skal ikke bare hentes hjem, men skal skabe grundlag for forretning.

edgemo er Microsoft Cloud Solution Provider og godt klædt på til opgaven. Vi sikrer dig en solid Return-Of-Investment på jeres licenser. Vores Microsoft Cloud-model er enkel og effektiv. Vi kortlægger jeres behov og udvælger de rette licenser ud fra, hvilke funktionaliteter og applikationer jeres brugere anvender, og ikke mindst hvilke typer data de tilgår - der er fx større krav til sikkerhed, hvis brugeren er ansat i HR. Derefter følger en implementeringsfase, hvor en edgemo Infrastructure Specialist klarer det tekniske setup – og til slut en grundig adoption, hvor jeres brugere lærer at bruge de nye licenser.

"Vi ser mange eksempler, hvor virksomheder får standardlicenser stukket i hånden, og så har de den selv derfra. Det er dyrt og usikkert på den lange bane. I edgemo ser vi det som en cirkulær proces, hvor vi holder kunden i hånden og ikke slipper dem – og så genbesøger vi deres brugere og licenser med en aftalt frekvens.”

Erfarne folk

Fra første møde til udført opgave opbygger vores konsulenter en værdifuld indsigt, som i sidste ende giver tryghed og bedre resultater.

Licenser og sikkerhed

Sikkerhed er centralt, når vi taler licenser. Ingen virksomheder er ens, så man skal se detaljeret på de konkrete behov. For det første er der mange suiter og pakker, som I skal matches op imod. Dernæst kigger vi på, hvilke profiler jeres brugere har – licenserne skal passe til de udarbejdede personaer.

Kan vi fx nøjes med at bruge de sikkerhedstiltag, der følger med standardpakken, eller skal vi gøre noget aktivt? Er der noget, vi skal ændre på eller tilføje? Hele processen sker som en løbende dialog. Og når der er styr på licenserne, så sikrer vi adoption i organisationen.

”The Only Way Is Up er ikke kun et one hit wonder fra 1988, det er også en virkelighed, man skal forholde sig til. Mange prøver at holde alt på jorden i et On-Premises-miljø, men i Microsoft's verden peger pilen opad. Så hvis man vil være forretningsmæssigt sikret, så kommer man ikke uden om – i et givent omfang – at skulle op. Jo længere du stritter imod, jo mere ondt gør det – ryk plasteret af og kom i gang”
Jimmy Wolfhagen, Cloud Licence Specialist

Op, ned og op igen

Vores Cloud License Specialist, Jimmy Wolfhagen, fortæller om det økonomiske aspekt: ”Som et eksempel på, hvor vigtigt, det er at gøre tingene rigtigt, havde jeg en kunde, som faktisk var gået i cloud’en. Men manglende god rådgivning gjorde, at de hev det hele ned og driftede det 'på jorden' igen. Vi gennemgik deres licenser og fandt ud af, at de – med de rette licenser - kunne spare 400.000 kroner nu og her. Og så fik de tilmed frigjort flere ressourcer og slap for drift”.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.