Servervirtualisering

Virtualisering er gået fra at være noget, man overvejer, til noget, man gør. Uanset om man blot har to servere eller hører til i enterprise-klassen, så har man dele af sin infrastruktur i et virtualiseret miljø. Men der er stadig stor forskel på, hvordan man angriber processerne - fra virksomheden selv, fra producenterne og fra leverandørerne.

Uanset om incitamentet for at virtualisere servere handler om omkostning, plads i serverrummet eller et bæredygtigt aftryk, så skal man få lavet sine basics for et virtuelt miljø rigtigt fra bunden. På den måde har man et fundament, som man kan bygge det meste af sin infrastruktur oven på. Først når basics er på plads, kan man tage fat på automatiseringen. Ad dén vej får man ikke kun serverne ud af huset - men også mandetimerne til den tunge og dyre drift.

Kompetencer på tværs

”I edgemo har vi gjort op med silo-tænkning. De færreste virksomheder er ”enten eller”, når det handler om servere. De hybride løsninger er ikke bagudskuende - tværtimod. Det skaber værdi til langt de fleste forretninger – men uanset hvor du står, så tager vi udgangspunkt i din virksomhed.

Besparelserne er umiddelbare, og fleksibiliteten ved at kunne op- og nedskalere og arbejde med udviklingsservere er åbenlys. Gevinsterne ved virtualisering er mange – kun fysikken sætter grænserne”. Citat, Niels Vejrup Pedersen, Infrastructure Specialist i edgemo.

Afklaring er nøglen

Mange it-afdelinger og -administratorer oplever at blive presset på, at alt skal ud i public cloud. I edgemo ser vi dog ofte, at virksomhederne ikke er klar til det fx pga. ”legacy systemer”. Derfor har vi markedets stærkeste kompetencer på både datacenter og virtualisering i huset, så vi kan tage den rette dialog med virksomhederne.

Vi sparrer med kunderne, når it-afdelingerne ikke kan imødekomme ledelsens krav om fx public cloud. Det er derfor en del af vores dialog, når virtualisering kommer på bordet. Vi kortlægger og belyser din virksomheds workloads både on-premises og i skyen og danner et samlet billede.

Du skal ikke tale med fem forskellige konsulenter hos edgemo for at få én samlet løsning. Vi ser på, hvilke systemer løsningen skal snakke sammen med og eksistere i. Skal der etableres yderligere integration til cloud? Skal der skabes automatisering – og kræver din løsning, at der etableres overvågning? Kræver det en skræddersyet driftsaftale? Én kasse passer sjældent til alle!

Niels Vejrup, Infrastructure Specialist

Overvejelser

Sørg for at tænke hele stacken (netværk, storage, computer).
HCI er typisk en fornuftig upgrade, hvis jeres workload matcher løsningstypen.
Management/Automation kan være en nøglekomponent.

Tænk fremad: Hvilke muligheder er der på den lange bane i forhold til mobilitet mellem/til public clouds?
Er der krav til Business Continuity og Disaster Recovery? Tænk derfor backup eller anden understøttende løsning ind.
Sizing og sparring er altafgørende. Brug vores rådgivning til at komme på rette vej.

Det hele skal passe sammen

Fortegnene for virtualisering er i vid udstrækning de samme - selv efter mange år som udbredt teknologi. Men producenterne har længe været på vej væk fra at se isoleret på core-virtualisering. Essensen er da også, at det ikke kun handler om virtualisering – det handler derimod om alt det udenom. I edgemo står vi fast på, at man skal vælge de rette produkter, og at en behovsafdækning er vigtig, så softwaren passer til jernet, så at sige. På dette felt er der ikke plads til tilfældigheder; server, storage og netværk skal stå snorlige.

Om du arbejder med VMware, Hyper-V eller HPE Simplivity for den sags skyld, handler om religion – og den religion vælger I selv. Vi har specialister på alle poster og vil altid kunne gå på tværs og skabe sammenhængene, så klassiske faldgruber undgås.

Læs historier, som beviser vores kompetence - fx håndbogen i det gode it-projekt

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.