Apple Business Manager

Apple vinder i hastigt tempo nyt terræn på de internationale erhvervsmarkeder – og det skyldes ikke længere kun de brugervenlige produkter. Når det kommer til håndtering, udrulning og sikkerhed, så har Apple lagt sig i overhalingssporet med Apple Business Manager.

Håndtering og tilmelding af enheder fylder i dag. Men der er stor forskel på, hvordan både udbydere, producenter og kunderne selv griber opgaverne an. Mange kæmper med lavpraktik, som at få enheden ud til medarbejderen - andre slås med at beskytte virksomhedens data. Derfor starter vi med at slå én ting fast: Alle, der har telefoner i deres organisationer, skal og bør have et Mobile Device Management-system (MDM). GDPR er med til at skubbe på, men selv hvis det ikke var tilfældet, er man altså nødt til at sikre sin infrastruktur. Også den mobile del af den.

MDM er på alles læber nu, men mange tøver på grund af kompleksiteten i tingene. Ultra-kort fortalt er MDM din virksomheds værktøj til at håndtere og sikre alle mobile enheder fra centralt hold. I sikrer adgang, har kontrol, kan administrere, arbejde med og sikre data.

Det hele starter ét sted nu: Apple Business Manager

Apple Device Enrollment Program (DEP) handler i sagens natur om selve håndteringen af enhederne – fra tilmelding til ibrugtagning.

Apple Volume Purchase Program (VPP) er et system, som gør mængdekøb og licenshåndtering til en leg. I hvert fald, hvis du spørger os.

Du kender måske Apple's to ovennævnte platforme. Nu er det hele samlet i Apple Business Manager. En infrastrukturel paraply, der kan ses som et samlet værktøj til at automatisere implementering af jeres Apple-enheder, jeres distribution af indhold og administration af rollerne i organisationen. Apple Business Manager indeholder nu:

  • Lokationer (afdelinger og kostcentre)
  • Personer (Managed Apple-id’er via Azure AD)
  • Enheder (iOS, iPadOS, macOS, tvOS)
  • Indhold (Apps og bøger samt Custom apps)

I vanlig Apple-stil er det gjort næsten uforskammet nemt og enkelt. Vi vil gå så langt som til at kalde det ”Den Ultimative Slutbrugeroplevelse”. Det er store ord, derfor får du lige en kort forklaring.

Se på brugerne

Lad os se på jeres brugere. Hvem er de, og hvilke opgaver skal de løse? Vores kunders ansatte skal kunne udføre deres livs bedste arbejde. Og det kan de komme til via Apple Business Manager. Vi snakker ganske enkelt om en verdenskasse brugeroplevelse.

Mange brugere efterlades med en kasse med en fin enhed i, som vistnok kan starte op. Men hele klargøringen ligger hos brugeren selv – ofte inklusiv opsætning af mails og andre interne systemer.

Vi plejer at sige: Helt ærligt venner – har I prøvet at sætte en telefon op fra start? Man sætter økonomi og sikkerhed over styr, og brugervenligheden er helt væk.

Få styr på de mobile enheder én gang for alle

Der spildes enorme summer på, at brugerne knokler sig igennem opsætning, indstillinger og andre opgaver, som bør høre til i it. Eller ultimativt via Apple Business Manager.

Vi er nødt til at tage de mobile enheder seriøst nu - på grund af slutbrugeroplevelsen og adgangen til virksomhedens data. Vi skal tage stilling til, hvordan vi styrer enhederne, beskytter vores data – og hvordan vi håndterer support og vedligehold. Med Apple Business Manager har du styr på alt med et par klik - og har din virksomhed fem brugere og opefter, så er denne platform din bedste ven.

edgemo er Apple Autoriseret Forhandler, så har du et MDM-system, klarer vi resten. Og vi anbefaler helt klart, at du prøver det af. Har I ikke en MDM-server kan vi naturligvis også hjælpe med dét. Vi administrerer ikke selve Apple Business Manager-løsningen – den er din alene. Men som Apple Autoriseret Forhandler bliver vi koblet på som tilmeldende forhandler, og så kan I opleve udbyttet fra Apple Business Manager.

 

5 fordele ved Apple Business Manager

1. Tre tårne – én brugeroplevelse
Apple Business Manager bygger på tre vigtige tårne: deployment, manageability og security. Men selv om Apple er absolut markedsledende på security-delen, er det oftest brugeroplevelsen, der fremhæves. For kræsne og ombejlede knowledge workers er lækre personlige enheder bare en selvfølge.

2. Der er ikke noget, der hedder udrulning længere - dén har nemlig fundet sted hos edgemo
Apple DEP er principielt et Excel-ark ude i skyen, med et link ned i jeres MDM-miljø. Derfor skal brugeren blot åbne kassen, logge ind med brugernavn og kodeord til jeres infrastruktur - og begynde at arbejde. Med Apple Business Manager kan enheden klargøres, uden at man rører den.

3. Nemt for alle
Enheden klargøres af edgemo, mens den ligger på en lastbil på vej ud til brugeren. Her meldes den ind i MDM-systemet, via Apple Business Manager, og udrulles med politikker, applikationer og sikkerhedsfunktioner. Dermed er brugerne selvkørende, og it-afdelingen behøver slet ikke komme i nærheden af enheden. Alt bliver nemmere og hurtigere - også for edgemo - og dermed også billigere.

4. Styr på software, bøger og indhold
Tidligere købte brugerne apps via eget apple-id, og fik med kvitteringen beløbet refunderet. Når medarbejderen så stoppede, gik de købte apps og virksomhedens data deri tabt. Med VPP kan I købe licenser til privatbetaling. Dermed ejer I pludselig de købte apps og data i disse. Når medarbejderen stopper, kan I trække licensen til app'en tilbage og give den til en ny medarbejder. Alle apps rulles ud, uden at brugeren skal have sit apple-id frem.

5. Privatliv, privatliv, privatliv
Apple er nok blandt dem, der går mest op i privacy. Derfor kan alt, I som virksomhed ruller på brugerens enhed, ses af jer. Men kun det. MDM-systemer kan ikke se alt det personlige fx opkaldslogs, lokalitet, sms’er, logfiler fra FaceTime, billeder og data fra sociale apps. Alt er per definition containerized. Anonymitet er en menneskeret. Længere er den ikke.

.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.