Softwarepakker til kommuner

I moderne, offentlige organisationer handler it-drift om ressourcer! Mange kræfter går tabt ved at fokusere på specialistkompetencer. Især i arbejdet med applikationer, som kræver værktøjer og tung kompetence til installation og vedligehold. Men ressourcer til softwarepakketering, vedligehold og udrulning kan automatiseres og lægges ud i services. Og som noget helt nyt kan softwarepakker nu deles på tværs af kommuner!

I 2015 søsatte vi som de første herhjemme en Software Management-service på abonnement: SOFT2go.
Her kan offentlige virksomheder lægge den tunge drift og vedligehold ud i hænderne på topspecialister i edgemo Services og dermed frigøre kritiske ressourcer til udvikling og fokus på brugerne.
- Og nu kan danske kommuner deles om arbejdet med softwarepakker og skabe endnu mere værdi!

Softwarepakker på deleordning? Ja! For hvad end du er en stor kommune eller en ganske lille kommune i et fjernt hjørne af en region, så er der forhold og behov, som går igen. Fælles udgangspunkter.

Som Henrik Bech, ansvarlig for it-drift i Jammerbugt Kommune - vores første testkunde - udtrykker det i vores fælles historie: ”Hvorfor siger I ikke til andre kommuner, at alle disse pakker er tilgængelige? Hvorfor ikke skabe en fælleskommunal platform, hvor vi kan hjælpe hinanden med at lave og vedligeholde pakker? For uanset, om du er Læsø eller Københavns Kommune, er der et stort antal fælles softwarepakker.”

41% af alle angreb sker via inficeret eller uopdateret software

Overskriften er desværre ikke et fun fact! Det gør det blot tydeligt, at opdatering og vedligehold af software og applikationer i dag har kritisk betydning for it-sikkerheden. Men tingene hænger også sammen – det er også kritisk for brugeroplevelsen og dermed for muligheden for at arbejde effektivt.

Kender du det?

Vi er ofte bagud med de nyeste opdateringer. Der kommer hele tiden sikkerhedsopdateringer, men der er ikke tid til at opdatere basissoftwaren.

Vi er nødt til at pakke vores egen firmaspecifikke software. Det er tidskrævende og mange glemmer at få faste standarder implementeret.

Vi mangler værktøjer, der gør scripting til pakker hurtigt og intuitivt. Scripting til pakker er et stort område, hvor et overskueligt funktionsbibliotek er nødvendigt.

Vi installerer applikationerne manuelt. At få applikationer ind i SCCM kan være besværligt, derfor installeres applikationerne af og til manuelt, med risiko for i stedet at gøre opdatering besværligt.

Opgavemængden er steget, efter at Local Admin-rollen blev fjernet. Af sikkerhedshensyn er Local Administrator-rollen fjernet fra brugerne, men det betyder, at der nu er mange situationer, hvor brugerne skal hjælpes med forskellige opgaver.

Vi har nu et gennemtestet Proof of Concept, så vi er klar til at udrulle det tidlige produkt. Men tidligt eller ej, så kan vi se, at det kan gøre en massiv forskel: Det lidt kedelige vedligeholdelsesarbejde er for mange offentlige virksomheder ikke kun kedeligt – det er tungt. Dét prøver vi at ændre her! Det er også på disse poster, at it-afdelingerne oplever udskiftninger, så det er også opgaver, hvor man let mister overblikket.

Én ting er fordelene ved selve SOFT2go, men med dele-konceptet inde over kan vi gøre en temmelig stor forskel. Det er i vid udstrækning slut med at opfinde noget nyt, hver gang: Nu kan man hente løsningen fra naboens SOFT2go-portal i stedet.

Byrden deles – gevinsten er jeres egen

  • Del arbejdet med andre kommuner – opnå stordriftsfordele og besparelser på ressourcer
  • Få adgang til et fuldt automatiseret bibliotek over pakker – lavet i samarbejde mellem vores ”robotter” og vores højt certificerede specialister
  • Del de pakker, I selv bygger – eller får bygget af os – direkte i biblioteket
  • Dele-løsningen fungerer som rent plug-in
  • Vi tilbyder GRATIS adoption/onboarding af jeres SOFT2go pakkedelings-opstart
  • Modtag ledelsesrapporteringer, så I kan sortere i spildt arbejde og optimere yderligere
  • Få adgang til et ny, værdifuldt community, hvor man kan udveksle og sparre. I edgemo har vi over 20 pakkekonsulenter, som vil bemande dette forum og deltage i erfaringsudvekling og debatter

20 gode grunde til at få styr på ressourcerne

I edgemo Services er vi hele 20 pakke-konsulenter, og vi vokser støt. Konsulenterne* har stærkt efterspurgte kompetencer inden for automatisering og vedligehold af softwarepakker – og på drift af disse.
* vi kalder dem infrastructure specialists

Specialistkompetencer er tunge at vedholde internt, derfor kan I abonnere på vores ekspertise og support! Vores SOFT2go-service er konstant bemandet af specialister, så I kan lægge tidskrævende vedligehold ud til dem og i stedet vende øjnene indad mod jeres forretning og jeres brugere.

Tænd kontakten

Vil du vide mere?

Udfyld nedenstående, så kontakter vi dig senest næste arbejdsdag. Du er også altid velkommen på +45 69 89 88 00 eller info@edgemo.com - og i menuen under Kontakt finder du alle edgemo people's kontaktdata.